151230a.jpg

Pitänee uudelleenasentaa puhelimeen Instagram app, kun se nyt ei suostu tosiaan tallentamaan enää ollenkaan Instagram-kuviani. En jaksa noukkia saitilta (tai Facebookista) niitä yksitellen, joten laitan nyt blogiin tällaisina kuuden kuvan kaappauksina, missä siis vanhin kuva on aina alaoikealla, siitä jatkuu vasemmalle, sitten yläoikealle, josta taas vasemmalle.

Vietin uudenvuodenaaton Bray'ssa - ei siis ollut suunnitelmia, vaan se nyt sattui olemaan sopivin päivä ajaa sinne, kun sitä ennen oli ollut sen verran myrskyä, etten viitsinyt lähteä ajamaan, kun tiet tulvivat, yms.. (Pation päätyaitakin romahti, mutta vuokraisäntä korjasi sen tänään.)

Kävin vihdoin viemässä R:lle heidän joululahjansa, ja jätin sinne myös kummipojan perheen lahjat, kun S ei ollut kotona, enkä oikein olisi jaksanut ihan joka paikassa käydäkään, köhäni kanssa.

R oli jemmannut mulle pari tonnikalapalleroa, kun tietää mun tykkäävän niistä. Sitten hän halusi kokata siinä jutellessamme mulle "sekariisiä", jonka pakkasi mukaan, kun en olisi just silloin pystynyt popsimaan niin isoa ateriaa =D (Nautin sen sitten kotona seuraavana päivänä.)

Palasin entiseen kotiin Tescon kautta, ja löysin sieltä hyvin rosollimaista punajuurisalaattia - siihen kun laittaisi vielä silliä, niin menisi ihan rosollista. Ostin itselleni jopa pullon shampanjaa, kun oli tarjouksessa €20 - en tietty voinut juoda sitä kuin vasta myöhemmin kotona, kun piti ensin ajaa kotiin..

151231a.jpg

Käytiin myöhemmin vielä D:n kanssa Aldissa. Olin sitä ennen tainnut käydä siellä kerran tai kaksi, hirmu kiireellä, eli nyt kiertelin hiukan tarkemmin, ja ostin mm. muovisen laatikoston, mihin sain kivasti sellaista tavaraa, joka on lojunut pöydillä, kun on usein käytössä. Heräteostoksena ostin pienen kasvin - Ficus Gingseng.

Tilattiin uudenvuodenateriaksi Bombay Pantry -muonaa, ja katsottiin telkkarista Dubain tulipaloa, ja ilotulituksia ympäri maailmaa. Edinburghin ilotulitukset olivat hienoimmat, mutta Dubailla oli se suurin kokko..

160101a.jpg

Kotona juhlistin sitten uuden vuoden ekaa päivää ihan kissojen seurassa. Join shampanjaa, söin sekariisiä ja suklaata.. Rentoa =)

160102a.jpg

Lauantai-itana uk tuli pariksi päiväksi, ja sunnuntaiaamuna mentiin Dundalkiin, missä hänellä piti olla treenit. Kun saavuttiin perille, selvisi että ne olikin siirretty maanantai-iltaan!

Ajettiin sitten hiukan parempaa reittiä takaisin - matkan varrella oli paljon tulvia, mutta tiet olivat onneksi aika OK.

160103a.jpg

Ajettiin Slanen läpi, ja kun Newgrange sattui reitin varrelle, enkä ollut käynyt siellä, niin uk päätti viedä mut sinne =) Sääkin muuttui juuri sopivasti aurinkoiseksi! Sinne johtavan tien varrella oli pahoja tulvakohtia - mm. tuo kivitalon alakerta oli oven puoliväliin veden alla, ja oli ihan asuintalo. Kanat tepastelivat pihalla..

160103b.jpg

Tuonne tunnetuimmalle monumentille pääsee nykyisin vain sen turistikeskuksen kautta (lippu maksaa €6/aikuinen), mistä pikkubussi vie perille, ja opas odottaa paikan päällä. Tuo on siis paaaljon vanhempi kuin Gizan pyramidit Egyptissä. Neoliittinen hauta. Noita isompia versioita on pari muuta, ja kaikkiaan vastaavia kumpareita on alueella nelisenkymmentä, joista kaikkia ei vielä ole edes tutkittu.

Olin aina ajatellut, että tuo tuoreempi kiviseinä on hiukan pettymys, kun se itse hautarakennus oli alunperin vain sellaisen kumpareen alla, mutta kuulemma nuo seinään käytetyt materiaalit oli tosiaan tuotu paikalle jo silloin ammoisina aikoina (sikäläisittäin todella pitkien matkojen takaa!), eli siltä kannalta seinä vaikuttaa jotenkin hyväksyttävämmältä.

En tiennyt hautakammion käytävineen olevan niin pieni! Se käytävä on niin matala, että piti kävellä kumarassa, ja toisinaan sivuttain, ettei jäänyt ahterista jumiin =D Myös se hautakammio on aika pieni, eli sinne ei mahdu kovin montaa ihmistä kerrallaan.

Tuohan on muuten ympäri vuoden aivan pimeä (paitsi nykyisin turisteja varten valaistus), mutta vuoden lyhimpänä päivänä aamuaurinko paistaa suoraan oviaukon yllä olevasta ikkuna-aukosta pitkin käytävää sinne kammion keskelle, ja auringonvaloa pääsee sinne n. kuuden päivän ajan (jos siis sattuu olemaan aurinkoista..). Oli kiva yllätys, että he simuloivat sen keinovaloilla! Oli aika hieno fiilis.. Me koettiin se tuplana, kun oltiin ensin takarivissä, joten opas pyysi ekan kierroksen jälkeen eturivissä olleita poistumaan, että takariviläisetkin saisivat kokea jutun. Ollaan kuitenkin ukn kanssa sen verran pitkiä, että nähtiin kyllä se ekakin =D

160103c.jpg

Ei oltu kumpikaan oikein syöty mitään, kun uk ei halunnut syödä ennen treenejä (joiden piti siis olla aamulla), ja itse taas en ehtinyt syödä, eli n. puolen tunnin turismin jälkeen oltiin todella nälkäisiä, ja syötiin lounas siellä paikan turistipuljussa.

160103d.jpg

Kotimatkalla ajettiin vielä Hill of Tara'n kautta - se on siis muutaman minuutin päässä kotoani, mutten ole tullut käyneeksi.. Ei jalkauduttu, kun paikka oli ihan täynnä autoja!

160103e.jpg

Maanantaina menin duuniin (melkein parin viikon loman jälkeen), ja ovikorttini oli mennyt vanhaksi.. On managerien homma pitää ne ajan tasalla, mutta ei.. Ja kun oma vuoroni alkaa kuudelta, ja managerit tulevat duuniin yleensä vasta kahdeksalta, niin piti sitten istua 2h 20m respassa, kun turvamies ei saa päästää sisään rakennukseen, jos ei ovikortti toimi.. (Sain sentään käydä vessassa..) Vitutti, kun siinä oli aika vetoisaakin, ovien avautuessa ja sulkeutuessa koko ajan..

Uk sai kerrankin nukkua pitkään, kun ei tarvinut lähteä duuniin tms. Heräsi vasta, kun palasin duunista =D

Ehdin just sopivasti pestä koneellisen pyykkiä ja tehdä meille munakkaan ja chips, ennenkuin lähdettiin taas kohti Dundalkia. Mullahan oli lähtiessämme periaatteessa jo nukkumaanmenoaika, mutta päätin nukkua treenien ajan pakussa, ja sitten loput kotiin palattuani. Muutenkaan pahemmin pysty nukkumaan, kun yskittää koko ajan, jos menee makuuasentoon.

160104a.jpg    160104b.jpg

Matkalla oli vielä joulukuusia ja jouluvalaistuja rakennuksia..

Saavuttiin perille, ja totesin että pimeä mutainen pelto tuntemattomassa paikassa, rähjäisen näköinen graffitivaja, lauma miehiä ja köysi - mikä tässä voisi mennä vikaan?!? =D

Ehdotin myös, että voisin astua autosta ja heittää amerikkalaisaksentilla, että missä täällä on fasiliteetit? =D (Kävin myöhemmin heinäpaalien takana pissalla.. Onneksi olin laittanut vaellusmonot jalkaan, ettei tullut pilattua duunimonoja..)

160104d.jpg

Oli pakko ottaa muutama räpsy mutapellosta.. Tunnelma oli paljon hienompi kuin puhelinkuvissa..

160104c.jpg

160104e.jpg

160104f.jpg

Treenivajan ikkunoita..

160104g.jpg

160104h.jpg    160104i.jpg

Sitten paketoin itseni pakettiautoon - paksu fleece, talvitakki jalkojen päällä, ja mikrokuitupeitto ympärillä, sekä uk:n flanellipaita rullattuna tyynyksi. Oli oikein mukava ja lämmin olo, ja nukuin kuin tukki!

Heräsin vasta treenien jo loputtua.

Ajettiin samaa reittiä takaisin, ja oli tosi sateista. Pysähdyttiin Ardee'ssa pikaruokatauolle. Uk:n piti sitten palata kotiin.

160105a.jpg

Tiistaina ei ollut paras olo duunissa, ja ääni oli ihan mennyttä. HR-ihme oli muistanut kutsulla kurinpitokeskusteluun (tai mikä lie suomeksi) - en tosin vielä tiedä mistä hyvästä. Ehkä siksi kun en silloin sairasviikolla soittanut toisenakin aamuna sairaslinjaan, tai mahd. siksi kun en perunut lain turvaamaa taukoani juuri ennen lomalle lähtöäni, käydäkseni keskustelemassa em. HR-ihmeen kanssa, joka oli jättänyt kutsun ihan viimetippaan..

Ilmoitin heti keskustelun aluksi, että mulla on paljon sanottavaa, muttei ääntä sanoa mitään. Siirrettiin keskustelu tuonnemmaksi, kunnes ääneni on palautunut. HR-ihme toisteli hermostuneen oloisena, ettei tässä nyt ole mistään kriittisestä kyse, vaan prosesseista.. Ruutukeskustelin asiasta hollantilaismaskotin kanssa, joka kysyi haluaisinko alkaa hänen henk.koht. lakimiehekseen =D

Nyt keskiviikkona oli pakkolomaa, kun oli joku suomalainen yleinen vapaa. Olin siis buukannut tiistaiksi heti duunin jälkeen Esmeraldalle korjaamokeikan, että katsoisivat sen katsastusvalmiiksi, ja tapoin odotellessani aikaa shoppailemalla. Olisin ostanut pari uutta kissanvessakauhaa vastaisen varalle (yksi hajosi, viimeinen käytössä), mutta olivat loppuneet.. Sain kuitenkin viimein ostettua uuden lintujenruokintaputken, ja talipalloja. Ostin myös apteekkarin suosittelemaa yskänlääkettä, ja olin juuri ruokakaupassa, kun korjaamolta soittivat, että auton voi hakea.

Olivat laittaneet uudet eturenkaat (entiset kuluneet) ja tarkistaneet kaiken - M sanoi, että takajarrujen kanssa saattaisi tulla ongelmia katsastuksessa, riippuen tilanteesta. €150 maksoi, eli ihan kohtuullinen taas.

Sitten kiirehdin kotiin nukkumaan, kun se katsastus oli Deansgrangessa klo 4:40 keskiviikkoaamuna..

M arvasi sitten ihan oikein, eli kaikki muu meni hienosti läpi, mutta takajarrujen takia pitää käydä uudelleen, ja kuulemma etujarrutkin olivat hiukan rajatapauksia..

Jatkoin sitten Bray'hin, kun olin varannut lekurin aamuyhdeksäksi. D oli vielä hereillä, kun nuha vaivaa häntäkin.

Oma lekurini ei ollut paikalla, eli aika oli nuorelle naislekurille, joka kätteli kuolleella kalalla, eikä oikein kuunnellut.. Otti kuitenkin verikokeet, ja antoi lähetteen keuhko-röntgeniin. Sain jotain tabujakin, vaivaan jota mulla ei ole, kun hän halusi kokeilla jotain erilaista. Huoh. No, ei kai niihin kuole.

Olin kovasti odottanut pääseväni lekurilta palatessani Bray'ssa vastikään avattuun Tiger-kauppaan, mutta kun kävelin ohi, kello oli varttia vaille kymmenen, eikä se ollut vielä auki! Pettymys..

En jäänyt Bray'hin, vaan ajoin korjaamon kautta kotiin - olin jo ennen lekurille menoa laittanut emailitse katsastustulokset. M sanoi korjaavansa taka- ja etujarrut €200 hintaan, ja saisi tarvittavat osat jo illalla. Sanoin etten voisi viedä autoa korjaamolle huomenna, kun en saisi järjestettyä niin pikaisesti vapaata, mutta sovittiin alustavasti perjantai - kotona laitoin sitten heti HR-ihmeelle, omalle TL:lle, ja managerille emailia asiasta. Sain sitten perjantaiksi lomapäivän, eli parhaassa tapauksessa saan ne jarrut korjattua ensin, ja saatan ehtiä vielä iltapäivällä sinne keuhko-röntgeniinkin. Sinne saa mennä klo 14-16 välillä ilman ajanvarausta, kun heillä on jo se lähete. Se on myös Bray'n lähellä, eli olisin sitten varmaan illan Bray'ssa.

Uusi katsastusaikakin tuli jo varattua ja maksettua - 16/1 lauantaiaamuna. Juuri sinä päivänä menee edellinen katsastustarra vanhaksi, eli toivottavasti menee sitten uusintakatsastus läpi..

Nyt suihkuun ja nukkumaan.