1-DSC_0025-2.jpg    1-DSC_0038.jpg

Perjantai alkoi mukavasti, kun duuniin lähtiessä löysin postilaatikostani kerosiinikuitin - olivat käyneet viskaamassa kerosiinit tankkiin, ja joku main housesta oli avannut portin, kun en itse edes kuullut mitään!

Ajelin sitten duuniin, ja juuri kun olin ajamassa parkkikselle, pikkuparkkikselta tuli punainen Skoda Octavia vauhdilla, eikä kuski tullut ollenkaan katsoneeksi, olisiko joku mahdollisesti tulossa.. Yritin väistää, mutta ehdin väistää vain sen verran, ettei tullut ihan suoraan kylkeen, vaan Esmeraldan vasempaan etupuskuriin.

(Kun myöhemmin menin vihdoin sisälle, pomo tuli kysymään, olenko OK, ja sanoi että olivat seuranneet tilannetta jonkin aikaa, ennenkuin tajusivat mun olevan toisessa autossa. Tuo nimittäin sattui juuri siinä rakennuksen edustalla, minne kaikki ikkunat ovat.)

DSC_0034.jpg

Väistöyrityksen ja kolarin seurauksena, päädyin puoleksi tuonne nurtsille.

Nousin autosta, ja toinen osapuoli oli jo jalkautunut - avasin keskustelun malliin, "et sitten nähnyt minua ollenkaan.."

Hän levitti syyllisesti kätensä, ja vastasi, "Joo, en.."

Sitten räpsimme kumpikin paljon kuvia (hän oli jo viskannut etupuskurinsa takakonttiin), ja soitin gardalle ilmoittaakseni kolarista. Odottelimme varmaan ainakin tunnin verran, ja lopulta soittivat mulle takaisin, että voisimme joko odotella vielä mahd. muutaman tunnin (!!!) tai ilmoittaa itse kolarin mille tahansa garda-asemalle. Ei ollut kiireellinen keikka heille, kun ei tapahtunut yleisellä tiellä, eikä ollut henkilövahinkoja. Valitsimme sitten jälkimmäisen vaihtoehdon.

DSC_0032-2.jpg

HR-pomo ja security-mies kävivät hillumassa ensiapupakkauksen kanssa, mutta olimme kumpikin ihan ehjiä.

Autoille kävi pahemmin..

1-DSC_0044.jpg    1-DSC_0045.jpg

Esmeralda ei selvästi ollut enää ajokelpoinen =( (Toinen osapuoli pystyi sentään ajamaan pois paikalta, kun oltiin vaihdettu vakuutustiedot, yms.)

Rytisi sellaisella vimmalla, että auton sisältäkin lennähti yksi suojapaneeli paikoiltaan - napsautin takaisin.

1-DSC_0049.jpg

Olin aika tuoreeltaan soitellut sinne tänne, joten AA lähetti ensin pakun, jonka kuski tosin totesi, ettei Esmeralda ollut hinauskunnossa, mutta siirsi sen sopivammalle paikalle isompaa versiota varten, jonka rimpaisi sitten paikalle.

Olin sopinut puhelimitse lähikorjaamoni kanssa, että auton voisi viedä sinne, ja avaimen pudottaa heille postiluukusta, kun korjaamo olisi jo kiinni siihen aikaan illasta..

Tuohon kaikkeen meni aikaa, ja kun olin jo käynyt avaamassa duunikoneeni, piti käydä vielä ulkona AA-heppujen tullessa paikalle, jne. Muutenkin kesti jonkin aikaa, että pystyin keskittymään duuneihin, kun ajatukset pyörivät kaikissa autoon liittyvissä järjestelyissä..

D lupasi tulla kuskaamaan mut yöllä duunista kotiin - sain kyllä varmuuden vuoksi pomolta myös avoimen taksisetelin, mutta kun nyt en tarvinut sitä, niin pidän tallessa, jos sattuisi ensi viikolla tarvitsemaan.

Vuokraemäntä puolestaan lupasi kuskata mut aamulla Dunshaughliniin, missä Esmeralda on siis korjaamolla, niin katsotaan mitä sanovat.. Pitää googlettaa, onko paikallinen garda-asema auki viikonloppuna, kun pitäisi ilmoittaa kolarista. Oli tarkoitus mennä lauantaiaamuna isoille ostoksille LIDLiin (Ashbournessa), mutta en nyt pääse sinne asti, joten pitää vaan tehdä pikaostokset korjaamon vierellä olevasta SuperValusta. Kissanruokaa, yms.

En saanut soitettua vielä vakuutusyhtiöönkään, kun mulla ei ollut sopivaa numeroa puhelimessa, en löytänyt googlettamalla, ja vakuutuspaperit olivat kotona.

DSC_0050.jpg

Sain kaikesta huolimatta tehtyä kaikki jokailtaiset raporttini, ja korjattua pomon kanssa ensi viikon vuoroni - TL oli antanut mulle taas 9:30 - 18:00 -vuoron, vaikka olin aiemmin selittänyt hänelle tarvitsevani aina iltavuoron, niiden raporttien takia. Mutta juttelin pomon kanssa, ja olen nyt ensi viikolla sitten 13:30 - 22:00 -vuorossa.

Yksi teamistamme oli tullut aamuvuoroon, ilmoittanut saaneensa toisen duunipaikan, ja olevansa vikaa päivää paikalla! Pomo oli kuulemma repiä pelihousunsa.. En itse ollut paikalla, mutta kertoivat asiasta myöhemmin.. Nyt meitä on vain viisi, ja ne kaksi surkeinta valitettavasti ovat edelleen paikalla..

Uk soitti myös, ja ahkera sotkija oli vielä silloin duunissa, eli meitä oli vain kaksi paikalla. Kysyin häneltä (siis ahkeralta sotkijalta), haittaisiko jos ottaisin sen privapuhelun siinä omalla deskillani, ja hänelle sopi ihan OK. Nauroin myöhemmin leikkineeni tovin työnvälttelijää, joka siis pölöttää jatkuvasti privapuhelujaan deskinsä äärellä.. Ahkera sotkijakin nauroi, ja sanoi ettei häntä haittaa, jos joku puhuu satunnaisen privapuhelun, mutta kun pöytänaapuri pölöttää ihan koko ajan - ja sitten ahkera sotkija teeskenteli työnvälttelijää, elein ja aksentein; "olitko siellä? ... en ole käynyt siellä ... haluaisin käydä siellä ... tykkään siitä, mutta en punaisena..." Nauratti =D

DSC_0053.jpg

D tuli sitten kyyditsemään, ja koukkasimme Dunshaughlinin kautta, vilkaisemaan Esmeralda-parkaa..

Todella toivon, että Esmeraldan voi korjata, koska en varmasti saisi vakuutuskorvauksella läheskään yhtä hyvää autoa. Esmeralda on vm. 2003, mutta todella "wrooom!".. Muutenkin, rakastan Esmeraldaani, ja jos voittaisin vaikka EuroMillions-miljoonia (=tulevaisuudensuunnitelmani), niin en ostaisi uutta autoa, vaan pimppaisin Esmeraldan täydelliseksi.. =)

IMG_20151024_015247.jpg

D oli viettänyt perjantai-iltaa tapansa mukaan yhden lapsuudenkaverinsa luona, ja saanut kassillisen omenia. Ei keksinyt niille käyttöä, joten jätti ne mulle. Pitänee tehdä vaikka omenapiirakkaa ja -sosetta..

Korjaamon M antoi mulle yhden 1999 Toyota Corollan tiedot, jos haluaisin lainata sellaista viikonlopuksi - pitäisi vaan lisätä se kys. ajaksi omaan vakuutukseeni.

D kuitenkin sanoi, että voisin lainata hänen autoaan ensi viikoksi, että pääsen duuniin. Hän kun liikkuu kuitenkin eniten pärrällä. Saatan siis jättää käyttämättä tuon korjaamon (todella fantastisen) tarjouksen. Sovittiin, että D tulee sunnuntaiaamupäivällä hakemaan minut, vietän päivän Bray'ssa (kun en viime viikonloppuna nähnyt Pushya ollenkaan), ja ajan sitten hänen autollaan kotiin.

Helpotus, ettei tarvitse stressata miten pääsee duuniin ja takaisin - tosin olisin varmaan saanut taksiseteleitä, mutta kun asun aika kaukana, niin pulju tuskin tykkäisi maksaa moisia taksikuluja, vaikka olenkin muuten tullut halvemmaksi kuin muut iltavuorolaiset, jotka saavat jatkuvasti taksiseteleitä, kun eivät autoile, eikä myöhään illalla ole aina sopivia busseja kaikille (tai busseja ollenkaan)..

Olisi pitänyt mennä nukkumaan jo ajat sitten, mutta olen tehnyt listoja hoidettavista asioista, jne..

Kissat muuten olivat rikkoneet paria suomalaista pikkuvaasia =( Ei niistä onneksi heti huomaa, mutta toisen reunasta oli lohjennut pala, ja toisen jalasta.. Myös Kalifornian-kiinalaisesta teemukista oli viskattu kansi pois (oli onneksi ehjä), ja Jeesus oli kaadettu =( Huusin.

Nyt nukkumaan.