DSCN3782-normal.jpg

Torstaiaamuna oli pientä paniikkia.. Oltiin menossa Maarian kanssa IKEA-reissulle, samalla idealla kuin viimeksi, että ajaisin ensin aikaisin aamulla Naasiin, hän ajaisi meidät IKEAan ja takaisin, ja minä ajaisin sitten takaisin Bray'hin.

Tein lähtöä joskus aamukahdeksan tienoilla, menin autolle, painoin avaimen Unlock-nappulaa - ei tapahtunut mitään. Ajattelin, että olipa ärsyttävä ajankohta avaimen patterin lopahtamiselle, ja avasin oven manuaalisesti. Olin käynnistävinäni moottorin - ei tapahtunut mitään. Vasta siinä vaiheessa tajusin, että avaimen patteri oli ihan OK - auton akku sen sijaan oli finito!

Piti herättää D antamaan Esmeraldalle jump start (en muista suomeksi). Hänellä puolestaan on ollut ongelmia oman autonsa akun suhteen (ei lataudu ajaessa, vaan pitää ladata sähköisesti erikseen), eli siinä oli nipin napin sen verran virtaa, että sain Esmeraldan käyntiin!

Edit; Unohdin mainita, että autosta oli siis jäänyt parkkivalot päälle, mikä on todellinen mind fuck, kun en edellisellä kerralla ajaessani (päivällä) edes käyttänyt valoja! Ehkä laukkuni tms. on osunut valonäpiskään, kun olen roudannut kamojani autosta, ja huomaamattani laittanut valot päälle - niitähän ei päivänvalossa oikein huomaa. Anyway, sen takia oli siis akku kaputt..

Esmeraldan oikea takarengas tarvitsi (taas) ilmaa, mutta päätin ajaa ensin Kilmacanogueen asti, että akku ehtisi hiukan latautua.. (En kuitenkaan sielläkään uskaltanut vielä sammuttaa moottoria - varmuuden vuoksi.. Olin kuitenkin ottanut jump cables mukaan, jos tarvitsisin matkalla vielä starttiapua.)

Ja tässä se hilpeä osuus; ennenkuin tajusin auton akun olevan finito, olin räplännyt avaimia, ja todennäköisesti painanut viimeiseksi Lock-nappulaa, niin että auton hälytinsysteemi oli jäänyt päälle, kun sain sen startattua. Sen seurauksena sitten hazard lights (hätävilkut?) toimivat aivan satunnaisesti, ilman että pystyin mitenkään kontrolloimaan niitä. En myöskään voinut sammuttaa moottoria ja ottaa avaimia pois virtalukosta (vai mikä se on suomeksi), että olisin saanut sammutettua sen hälytinsysteemin, kun akussa ei ehkä olisi ollut vielä tarpeeksi virtaa uutta starttia varten - kunnes sitten käännyin Roundwoodin tieltä Djouce'lle, ihan vaan löytääkseni hiljaisen paikan missä pysähtyä ja hoitaa asia =D Tuntui kuin olisi ajanut jotain varastettua autoa, tms..

No, pääsin kuitenkin Naasiin.. Sally Gapille asti oli jokseenkin sateista, sitten oli kaunis sateenkaari, ja sen jälkeen sumuista.. Loppumatkasta tihutteli, muttei kuitenkaan mitään Esterin ripulia, kuten edellisellä kerralla.

Matkalla IKEAan, Maaria pysähtyi tankkaamaan, ja havaitsin Applegreen-bensiksellä kiinnostavan näköisiä sytykepusseja (ks. kuva ylempänä).. Muistutin itseäni, että kävisin kotimatkalla kys. bensiksellä (kun piti joka tapauksessa tankata), ja ostaisin askartelumateriaalia..

DSCN3783-normal.jpg

Aloitimme tuttuun tapaan lounaalla. Ikävöin todella ihania IKEA-lihapullia, mutta kun niissä on sianlihaa, niin en valitettavasti halua enää ostaa niitä =/ Eipä silti, valitsemani lohivaihtoehdot olivat aivan ihania nekin.. Rakastan tuota graavilohiannosta, mutta se on enempi alkupalamainen, eli ei tosiaan tapa isoa nälkää. Otin siis oheen lohipinaattilasagnen, joka oli todella herkullista! Söin itse asiassa sen lasagnen ensimmäisenä, ettei ehtinyt jäähtyä.. Lisäksi vielä leipää ja organic lemonade, nam..

Sitten olimme valmiit shoppailemaan hiukan. Olin tosi tiukalla budjetilla, kun piti säästää rahaa casting-reissua varten Dubliniin, joten olin laatinut valmiiksi listan jutuista, joita todella tarvitsisin. IKEAssa on kuitenkin aika mahdotonta käydä niin ettei ostaisi mitään herätejuttuja, joten tuli törsättyä ylimääräinen kymppi, mutta se meni kuitenkin joululahja-aiheisiin juttuihin, että ei karannut ihan mopo käsistä.

Ostin myös jotain pientä ruokapuolelta (kuvia alempana), ja lopuksi teki mieli jotain kylmää juomaa tms. Jonotin sinne Dublinin IKEAn ruokamarketin viereiseen roskaruokapuljuun, ja huomasin heidän pirtelömainoksensa. Päätin ottaa banaanipirtelön, kun kuvassa ei ollut vaniljavaihtoehtoa.

Virhe.

Pirtelön sijaan, sain pienen paperikupin, tavallisen pillin, ja kolikkomaisen tokenin, sekä ohjeet nurkan takana sijaitsevalle pirtelökoneelle. Olin ihan, että mitä vittua?!? Jos olisin tiennyt, että se pirtelö on duunattava itse, olisin jättänyt väliin koko jutun! Shoppailut oli tehty, halusin vain jotain kylmää ja virkistävää, ennenkuin poistuisin ostoksien kanssa..

Koneesta löytyikin myös vanilja, joten otin sellaisen. Pirtelö oli liian paksua tavispillille (sai imeä kuin Dyson, että pillistä tulisi edes jotain läpi), se maistui synteettiselle, oli aivan liian makeaa, eikä edes ollut kovin kylmää. Totaalinen pettymys. Toivoin, että olisin hakenut automaatista limun, tai ostanut ruokapuolelta jotain kylmää juomaa.

En tiedä, onko kaikissa IKEA-puljuissa vastaava roskaruokapulju, mutta ainakaan Dublinin IKEAsta ei kannata ikinä ostaa pirtelöä.

DSCN3788-normal.jpg

Palasimme Maarian luokse (yllä kolme hänen viidestä kissastaan), joimme teetä, katsoimme puolet elokuvasta Brave (ihana!), Maaria näytti minulle kaunista tilkkutäkkiä, jota tekee parhaillaan, ja minä näytin hänelle netistä himoitsemaani taloa, joka tod.näk. jää kyllä haaveeksi, mutta katsotaan nyt..

Sitten lähdin kotia kohti - muistin käydä tankkaamassa ja ostamassa pussin niitä sytyketikkuja askartelumateriaaliksi. Ajoin samaa paluureittiä kuin viimeksi, eli se poikkesi jonkin verran menoreitistä. Näin matkalla ensimmäisen mäyräni! Se oli tien varressa Blessingtonin ja Sally Gapin välillä, oli selvästi hengissä, muttei liikkunut. Ihmettelin että se oli yleensä näkyvillä valoisaan aikaan, ja olisin mieluusti pysähtynyt tarkistamaan ettei se ollut esim. loukkaantunut, mutta valitettavasti kys. tieosuudella ei ollut mitään paikkaa minne olisi voinut pysähtyä turvallisesti.

Alla sitten hiukan kuvia ostoksista;

DSCN3806-normal.jpg

Kaksi Kusiner-laatikkoa - viimeksi ostin yhden, mutta se oli liian pieni kaikille vaatteilleni, joten ostin nyt pari lisää. Kaksi riittää varmasti vaatteille, ja yhden voisin ottaa vaikka ullakolle yleiseksi romuvarastolaatikoksi tms. Ovat aika isoja!

Lisäksi kaksi turkoosia Dröna-laatikkoa, jotka eivät olleet ostoslistalla, mutta poistin listalta pari Vesslaa ja ostin niiden sijaan Drönat. Ajattelin karsia joitakin paperipussisäilöjä, ja laittaa niiden sisällöt tuollaisiin siistimpiin laatikoihin. (Tuli mieleen, että Thatsit saattaisi ehkä myös tykätä kyljellään olevasta Dröna-pedistä..)

DSCN3807-normal.jpg

Vihreä Vessla-laatikko valkoisella kannella (kun nykyisin on vain valkoisia kansia, pah..). Olin siis ajatellut ostaa 2-3 Vesslaa, mutta yksi sai nyt riittää. Mulla taitaa olla nyt seitsemän Vessla-laatikkoa, ja ostan varmasti vielä lisää. Ne ovat paljon siedettävämpiä kuin pahvilaatikot, niihin voi muuttaessa pakata vaikka lasikamaa, ja niitä voi pinota kätevästi, eivätkä tyhjinäkään vie paljoa tilaa, kun pinoutuvat sen verran tiiviisti. Mulla on valkoisia, vihreitä ja yksi sininen - eli kaikkia muita värejä paitsi pinkkiä, joka ei ole oikein mun värini noin yleensä.. Tykkään myös Vessla-laatikoiden pyöristä.

Sitten on pari tuollaista valkoista Ribba-kehystä, joihin mulla on joululahjaideoita.. Myös vihreät Framställa-lahjanauhat ovat joulua varten.

DSCN3803-normal.jpg

Tässä ne sytyketikut =D (Himoitsisin kyllä Biltema-tikkuja, jotka ovat kuin pieniä lautoja, mutta on mulla näillekin jo ideanpoikasia..)

DSCN3805-normal.jpg

Ruokapuolelta ostin siis puolukkahilloa, silliä, ja sinappitillikastiketta, jota ajattelin nauttia itse tehdyn graavilohen kanssa. (Dunnesin lohipalat ovat just sopivia yhden hengen graavilohiannoksia varten..) Kuvasta puuttuu paketti savuporoviipaleita, joita en olisi edes osannut etsiä, ellei Teemu olisi sattumalta vastikään ostanut sellaisia Dublinin IKEAsta! Ja niitä sai nimenomaan etsiä, kun olivat sen verran huurteisia siellä jääkaapissa, etten olisi ikinä huomannut ellen olisi vartavasten etsinyt.. Porosiivut olivat aika kalliita (mulle), eli ostin vain yhden paketin, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten enemmän..