Maanantaina plarasin toiseksi tuoreinta Wicklow Times'ia (ilmaisjakelulehti), jossa oli sivun artikkeli The Buttery Cafe'sta, Newtownmountkennedyssa. Taalla on aika tyypillista, etta jossain paikallisessa ilmaisjakelulehdessa on juttu jostain yrityksesta, joka on ehka juuri avattu, uudelleenavattu, juhlimassa 5v/10v/tms. kestanytta taivaltaan, tms., ja samaisen jutun yhteydessa on sitten onnitteluja alueen muilta yrityksilta, jotka tietysti toimivat samalla mainoksina kys. yrityksille.

Emme ole (viela) kayneet em. kahvilassa, mutta se nakyy olleen olemassa vuodesta 2005 asti, joskin on sittemmin vaihtanut omistusta, ja nyt sita pyorittaa kaksi arviolta vahan itseani nuorempaa naista. Jutun perusteella teki mieli menna joskus kaymaan siella lounaalla, tai ainakin kahvilla. Sapuskat kuulostavat herkullisilta, ja kahvila on eko-henkinen (siivoavat luontoystavallisilla aineilla, jne.).

Mutta varsinaiseen aiheeseen: Olen himoinnut takapuutarhaamme sellaisia alumiinisia puutarhakalusteita, joita nakee monien pubien ja kahviloiden edustoilla ja terasseilla. Ne ovat mukavia, nayttavat ihan kivoilta (joskaan nyt ei mitenkaan erityisen kauniilta), ja vaikuttavat myos kestavilta ja helppohoitoisilta. Danielkin on tykastynyt niihin, lobbaukseni seurauksena, heh.. Ongelmana on ollut se, etta niita ei loydy mistaan puutarhakeskuksista! Woodies DIY:n valikoimassa on tana kesana samanmallisia tuoleja, mutta rumempina versioina, ja niihin kuuluvassa poydassa on LASINEN poytataso, joka ei ollenkaan sovi puutarhaan - voin kuvitella miten ihanaa on nauttia kahvia, katsellen samalla poytalevyn lapi limaisia kotilonvatsoja, kun ovat imaisseet itsensa kiinni poytalevyn alapintaan.. Ja niita otuksia meidan puutarhassamme riittaa! Muutenkin, lasipinta naarmuuntuisi helposti, jne..

Tuossa Buttery Cafe -jutussa oli kuitenkin kuva kahvilan ulkotiloista, joissa oli juuri sellaiset kalusteet, ja yksi onnittelumainoksista kuului baarikalusteita toimittavalle yritykselle. Paattelin siita, etta tuo kalustepulju on varmasti toimittanut kahvilaan kaikki kalusteet, joten rimpaisin heille, ja kysyin myyvatko yksityisille ihmisillekin, vai pelkille firmoille.

Bingo. He lupasivat lahettaa esitteen, joka saapui tanaan. Sellainen vaatimaton, lahes 600-sivuinen katalogi, missa on ihan kaikkea hotelli- ja ravintola-alan kamaa! (Haluan minibaarin ullakolle..) Olivat jopa post-itilla merkinneet valmiiksi sen ulkokalustesivun, ja muistuttivat etulehdelle kiinnitetyssa lapussa, etta hintoihin tulee lisaksi VAT (=alv.), ja toimitusaika on n. kolme arkipaivaa. Voisimme tosin itse noutaa kalusteet, kun paikka ei ole hirmu kaukana - jos heilla siis on paikallinen varasto.

Olemme anoppia myoten paatyneet samoihin tuoleihin ja poytaan (tuolit myydaan neljan pakkauksissa, poytia saa yksittain, ja poytalevyn kokovaihtoehtoja on kaksi). Emme kuitenkaan ole viela tilanneet niita, kun auto on menossa huoltoon, ja pitaa odotella, tuleeko siita mitaan kalliita yllatyksia. En millaan malttaisi odottaa, etta saamme vihdoin puutarhakalusteet! Eilisen puolellakin, illalla oli viela myohaan todella lamminta, mutta nurmikko oli kostea edellisyon sateen jaljilta, joten ei ollut istumapaikkaa missa nauttia lampimasta illasta. (Juuri nyt, tata naputellessani, ulkona sataa kylla kuin Esterin ahterista, etta saa nahda onko lahitulevaisuudessa edes puutarhailmoja..)