DSCN5595-normal.jpg    DSCN5592-normal.jpg

Nyt kun on nelipäiväinen pääsiäisviikonloppu, ehdin taas blogittaa (ja nukkua, yms.).

Tähän alkuun muutama kuva tyypillisestä arkiaamustani. Duuni alkaa kuudelta, mutta tykkään rauhallisesta ja stressivapaasta aamupalaympäristöstä, joten olen usein paikalla melkein tuntia aiemmin, ja nautin aamiaiseni tyhjässä (ja usein miellyttävän hämärässä) kanttiinissa, missä tulee samalla kätevästi ladattua puhelimen akku, jos ei kotona ehtinyt tai muistanut.

Kun ajaa tuonne duunin parkkikselle niin aikaisin aamulla, tulee ihan Teletubbies-fiilikset, kun kaninpoikasia pomppii pitkin maita ja mantuja =D Löysin suosikkiparkkipaikkanikin heti ekana aamuna, ja olen laittanut Esmeraldan siihen joka aamu - vapaa valinta, kun siellä ei yleensä ole vielä niin aikaisin muita autoja.

DSCN5597-normal.jpg

DSCN5599-normal.jpg    DSCN5598-normal.jpg

Duunissa on toistaiseksi ollut ihan kivaa, ja tykkään aikaisista tunneista, kun varsinkin aamulla saa moottoritien melkein kokonaan itselleen (vasta loppumatkasta yleensä tulee jokunen muukin auto, ja muutama rekka), bensiksellä ei ole jonoa, ja kun duunipäivä loppuu klo 14:30, niin ehtii hyvin käydä asioilla, jos tarvis. Hankalampaa on tietty mennä ajoissa nukkumaan.. Pyrin menemään iltaseitsemään mennessä nukkumaan, kun herään kolmelta, mutta usein menee kahdeksaan asti, ja joskus yhdeksäänkin.. Voisi sitä tietty muuten mennä zombie-fiiliksillä töihin, mutta kun sinne on ajettava 37km, ja sama takaisin, niin haluan kuitenkin tarpeeksi unta..

Olen tehnyt nyt pari muuttoreissua duunin jälkeen, eli olen pakannut illalla auton valmiiksi, mennyt aamulla duuniin, ja tehnyt sitten duunin jälkeen pikakeikan uuteen kotiin, vieden muuttolastin ja palaten saman tien Bray'hin. Tämä on monella tapaa helpoin muutto ikinä, kun T asuu kys. talossa nyt, eli tavaran vieminen onnistuu jo ennenkuin edes maksan virallisesti vuokraa. Lisäksi, saan ns. perintönä TV- ja nettisopimuksen - hoidettiin siis asia kuluneella viikolla, niin että sopimus pysyy T:n nimissä (=bonuksia..), mutta kuukausimaksu menee minun tililtäni. Sen takia kätevää, kun kys. alueella ei ihan kaikki vaihtoehdot toimi, joten mieluiten tietysti otan sellaisen sopimuksen, joka on toiminut tähänkin asti. T jättää myös suht. runsaasti kaikenlaista tavaraa, jota ei ole erikseen myynyt, ja jolle mulla on kuitenkin käyttöä (lämmityslaitteita, keittiövempaimia, pieni telkkari, yms..), niin voin sitten maksella niistä hänelle kun saan omat finanssirutiinit rullaamaan.

Tiistaina oli hurja päivä, kun ensin duunissa 60% teamista oli kipeinä ja poissa (itsellänikin on sittemmin ollut hiukan toimistoruton oireita, mutta olen popsinut paracetamolia ja yrittänyt muutenkin vältellä sairastumasta..), joten jouduin kylmiltäni tekemään duunia, johon mulla oli vasta koulutus kesken :o Parhaimmillaan oli muutama ihminen siinä ympärillä, jokainen selittämässä samanaikaisesti jotain eri asiaa, kun oli hirmu kiire saada lisää populaa hommiin. Teki hiukan mieli juosta huutaen vuorille ja pysyä siellä =D Selvisin kuitenkin hengissä.

Uk rimpaisi kesken duunipäivän, ja rimpaisin lounastauolla takaisin. Hän oli Dublinissa, ja olisi myöhemmin Bray'ssa. Itse olin kuitenkin menossa viemään ekaa muuttolastia ihan toiseen suuntaan. Onneksi duunipäivä loppuu aikaisin, ja ajan kovaa, joten kello oli vasta 16:08, kun olin takaisin Bray'ssa. Puhelin oli soinut muutamaa minuuttia aiemmin, mutta en ikinä koske ajaessani puhelimeen (varsinkaan motarilla, kun olen lyömässä henk.koht. nopeusennätystäni) - arvasin kuitenkin että siellä olisi nyt joku hätä, ja kun rimpaisin hiukan myöhemmin takaisin, hän oli tosiaan joutunut just lähtemään, kun veljensä tarvitsi apua ongelmavasikointitilanteessa. MUTTA... Jokunen aika myöhemmin, hän rimpaisi, että tilanne oli selvinnyt, ja hän oli ajamassa takaisin Bray'hin - jee! =D

DSCN5604-normal.jpg    DSCN5606-normal.jpg

DSCN5605-normal.jpg    DSCN5603-normal.jpg

Ajeltiin hiukan, ja haettiin pikaruokaa, päätyen lopulta taas Harbour Bar'iin. (Yllä oleva heppu oli ihan randomisti paikalla - otin kuvan pub-kissan takia.) Paul kehotti ottamaan kuvia yläkerrasta, joka on nykyisin osa pubia. Se ei ollut vielä siihen aikaan auki, joten saatiin kierrellä ihan rauhassa siellä;

DSCN5607-normal.jpg

DSCN5609-normal.jpg    DSCN5610-normal.jpg

DSCN5612-normal.jpg

DSCN5611-normal.jpg    DSCN5613-normal.jpg

DSCN5614-normal.jpg    1-DSCN5620-normal.jpg

Sitten otettiin vielä räpsyjä vakioräpsypaikalla, ennenkuin mun oli pakko lähteä nukkumaan, kun oli vielä kaksi duunipäivää edessä, ennen pitkää viikonloppua.. Mutta ihanan piristävä yllätysvisiitti keskellä viikkoa =)

1-DSCN5618-normal.jpg    1-DSCN5622-normal.jpg

1-DSCN5627-normal.jpg

Uk tulee rakentamaan uudelle takapihalleni kissamajaa - tai miksi sitä nyt kutsuisi suomeksi.. Siis sellainen puuraami, jonka seininä ja kattona kanaverkkoa tms., etuseinustalla verkko-ovi, ja enimmäkseen takaseinustalla jotain tasoja yms., missä kissoille lojumispaikkoja nauttia auringosta..

DSCN5631-normal.jpg

Eilen vein lisää kamaa uuteen kotiin, ja mittasin samalla T:n kanssa kissamajan koon. Se tulee tuohon kuvassa näkyvään päätyyn takapihaa, niin että tuonne öljytankin vierustalle jää tilaa käydä täyttämässä tankkia yms., eli maja alkaa suunnilleen tuosta 'kiinteän' aidan oikeanpuolimmaisen neljänneksen jälkeen. Syvyydeltään maja tulee suunnilleen tuohon keittiön ikkunaan asti, joten kaikkien seinien leveydeksi tulee 2,7m - tuli hajotettua T:n mittanauhakin siinä mittauksen ohessa! Korkeus ei niin merkitse, kunhan on tarpeeksi korkea että siellä voi seisoa ilman että tukka jää kiinni kattoverkkoon.. Ihan siis siivouksen yms. takia.

Kissat ovat tottuneet pääsemään halutessaan ulos, joten en halua pakottaa heitä sisäkissoiksi. Tuolla on kuitenkin tie melko lähellä, ja muutenkin ihan uusi ja vieras alue kissoille, että en uskaltaisi päästää heitä ulkoilemaan vapaasti. Thatsit varmasti pysyisi takapihalla, mutta Pushy on vielä nuori poika, joten varmasti seikkailisi kauemmas, ja siinä voisi käydä huonosti. Haluan siis heille turvallisen tarhan kotipihalle, ja laitan sinne vaihtelevaa aktiviteettia, että riittää tekemistä ja suojaa. Ajattelin mm. hommata sellaisen tosi ison muovialtaan, ja laittaa pohjaan reikiä (drainage - en muista suomeksi) - allas täyteen multaa, ja siihen voi kasvattaa kissoille mininurmikon, kun tuo piha on sorapintainen, ja soran alla on kuulemma verkko, ettei siihen voi suoraan oikein istuttaa mitään. Sitten tulee varmaan pari koppia tms., jossa voi olla suojassa sateelta ja tuulelta (jos kuitenkin huvittaa ulkoilla). Tod.näk. laitan myös jonkun vessasysteemin, jossa ihan kissanhiekkaa, kun muuten sen tarhan puhtaanapito olisi hankalaa. Ja se kissanhiekka on toki suojattava ainakin sateelta, tai menee isoksi kosteaksi kimpaleeksi saman tien.. Suunnittelu on vielä hiukan vaiheessa, joten harkitsen esim. erillisen vessasiiven laittoa, minkä voisi siivouksen ajaksi sulkea muusta osasta tarhaa..

Uk on katsellut, josko löytäisi halpaa materiaalia moiseen, kun Woodies DIY (tms.) -hinnoilla voisi tulla suht. kalliiksi, eikä ihan tässä vaiheessa olisi oikein varaa, kun on niitä autoaiheisia kuluja tulossa, jne.. Toivottavasti saan kuitenkin edes ihan sen perustarhan pystyyn mahd. pian, ja sitä voi sitten ajan mittaan tuunata hienommaksi..

Kun palasin eilen kotiin, ajelin just hyvää vauhtia ohituskaistalla (=ainoa kaista motarilla, missä liikenne tuntuu yleensä etenevän iltapäivisin), kun huomasin liikennepoliisiauton takanani.. Voi (|).. Siis mullahan on vain harjoittelijakortti, enkä saisi yleensä ajaa ollenkaan yksin (tosin täällä on ihan yleistä ajaa yksin harjoittelijakortilla..), ja motarille en saisi mennä ollenkaan (mutta duunimatka olisi käytännössä mahdoton, jos välttelisin motaria - siis siihen menisi törkeästi aikaa ja hermoja..). Katsastuskin on myöhässä, joskin aika on varattuna ja ajanvarausvahvistus mukana siltä varalta, että asiasta tulee ongelma - eka lauantaiaika oli vasta kesäkuussa, enkä varatessa tiennyt duuniaikataulujani, joten oli varmuuden vuoksi otettava se lauantaiaika.. Yleensä katsovat sormien läpi, kunhan voi todistaa varanneensa katsastusajan.

Anyway.. Pikapaniikki - pohdin hetken, josko menisin mummokaistalle ja ajaisin hitaammin, mutta sitten päätin, että ovat kuitenkin nyt havainneet L-tunnukseni (pakollinen, kun on harjoituskortti), ja todenneet mun ajavan ylinopeutta motarilla, joten jatkoin ohituskaistaletkassa samaa vauhtia, ja ajattelin että ainakin voivat todeta että mulla pysyy auto hallinnassa, jne.. Pyörittelin kuitenkin mielessäni kaikkia mahdollisia kauhuskenaarioita, miten seuraisivat mua Bray'n liittymästä ja pysäyttäisivät heti kun mahdollista, ja OMG, kortti menisi, ja joutuisin jättämään duunin ja perumaan muuton jne, jne, jne.. .......... Sitten käännyin Bray'n liittymästä, ja liikennepoliisit jatkoivat matkaansa! Puuuhhh!! Olin silti pää punaisena, ja kun ehdin kotiin asti, pulssi hakkasi tuplana ja sain jälkihermoromahduspaskahalvauksen, jne. =D (Ja joku vittupää oli kehdannut parkkeerata mun paikalleni, puun alle, joten jouduin laittamaan Esmeraldan hiukan kauemmaksi - perkele..)

Uk tekstaripuhutteli mua aiheesta myöhemmin, ja lupasin yrittää hillitä kaasujalkaani.. Mutta joku 120km/h tuntuu niin HITAALTA 150km/h jälkeen =/ Silti, olisi kyllä ihan mahdotonta menettää kortti, että kai se on nyt yritettävä ajella hiukan hitaammin, kun joka tapauksessa joudun toistaiseksi ajelemaan motareilla.. Sitten uudesta kodista pääsen onneksi duuniin ja takaisin pikkuteitä pitkin - motaria pitkin olisi toki nopeampaa, mutta pikkutiet on kivoja, eikä tarvitse maksaa tietullia.

Oli kyllä aivan ihanaa saada tämä "miniloma", eli pitkä viikonloppu.. Olin eilen niin väsynyt, että menin alkuillasta "nokosille", ja nukuin kahteen asti yöllä - eli heräsin melkein normaaliin aikaani, kun arkisin nousen aamukolmelta. Sitten oli ihan virkeä olo, ja joskus viideltä E rimpaisi (tarkistettuaan ensin emailitse, että olin vapaalla ja hereillä) ja vuodatti pari tuntia asioitaan. Sen jälkeen, kun olin keittiössä hakemassa teetä, mietin josko menisin huviajelulle, kun oli niin kaunis aurinkoinen aamu, mutta järki voitti, ja menin pian sen jälkeen taas nukkumaan. Ei väsyttänyt, mutta tiesin että oli univelkaa, ja yritän tosiaan vältellä sitä toimistoruttoa..

Heräsin, kun E laittoi tekstarin, josko menisin puutarhalounaalle hänen ja pienen tyttärensä kanssa - houkutteli jopa laittamalla emailitse kuvan ruuasta =D Mutta olin päättänyt olla tänään ihan kotona, enkä jaksa mennä edes kauppaan, vaan tilaan ehkä illemmalla pizzan. Saatan leipoa leipääkin.. Ehkä jaksan huomenna käydä katsomassa E:n uutta (tai uudehkoa) kotia, ja sunnuntaina koitan saada vietyä tavaraa uuteen kotiin, minne T kutsui myös lounaalle - R:kin on tulossa. Luulen, että teen vain yhden muuttoreissun nyt viikonlopun aikana, kun duunin jälkeen on sikäli parempi, että olen jo reilusti puolimatkassa, niin tarvitsee tehdä vain pikainen extra-reissu, ja palata sitten Bray'hin. Säästyy aikaa ja rahaa, kun yhdistelee duunimatkoihin nuo muutot. Maanantaina voisi taas hillua ihan kotona, kun seuraavana päivänä on taas duunia - onneksi lyhyt viikko jälleen =)