Olin ehtinyt jo unohtaa koko Camelotin extra castingin, kun sain yllattaen maanantaina puhelun, etta tiistaina olisi pukusovitus =D Menin sitten puvustamoon, ja kokeilin ensin aivan ihanaa asua, mika laskeutui tosi kauniisti, mutta valitettavasti olkavarret ja ryntaat olivat liian isot kys. pukua varten, joten paadyin sitten tonkompaan, 'verhokankaiseen' asuun, joka ponotti kuin teltta (varsinkin sen loysasti asetellun raskaan vyon kanssa). Noh, eipa tuo extralla niin erotu.. (Kuvauspaivana sain onneksi ns. avoimen takin siihen paalle, mika kohensi teltta-asua huomattavasti.)
Extra-paivan piti olla mahd. ensi viikolla, tai ehka jo talla viikolla, mutta hyva kun olin ehtinyt sovituksesta kotiin, kun soittivat jo, etta duunia olisikin jo heti seuraavana paivana - onneksi piti menna studiolle vasta 9am (toisin kuin esim. Tudoreissa, missa paiva alkoi yleensa aamuviidelta.. tosin kys. paivat olivat aina on location, eli piti varata aikaa extrojen siirtymiseen studiolta kuvauspaikalle, jne.)
Kylla huomasi, etta lama on vaikuttanut myos kuvauksiin.. Kun aina ennen on heti aamusta ollut joko kunnon aamupala tai ainakin kahvi/tee/vesi ja sampyla tms., niin talla kertaa ei moisesta ollut tietoakaan, vaikkakin kahvia ja teeta loytyi kylla yhden taukotilan peralta, kun kaikki olivat saaneet asut, hiukset ja meikit valmiiksi. Lisaksi, useimpia oli kehotettu tuomaan oma lounas (josta tosin maksettiin, tai maksetaan edelleen se sama 15 euron korvaus), mutta esim. mulle kukaan ei ollut muistanut mainita asiaa, joten olin varautunut menemaan studioiden cafeteriaan maksulliselle lounaalle, mika sitten ei ollutkaan mahdollista. Ts. en edes tieda oliko koko cafeteria auki, mutta vain kuvausryhmalle yms. kiintealle porukalle oli catering, ja extroilla siis oletettiin olevan omat evaat. Onneksi yhdella extralla oli ylimaarainen sampyla, jonka han ystavallisesti tarjosi mulle, ja jonka otin vasta kun olin ensin vannottanut etteiko han ihan varmasti haluaisi popsia sita itse. Se oli kylla todellinen paivan energiapelastus, vaikkakin pari viimeista tuntia olivat jo tosi karvistelya, kun oli aivan torkea nalka..
Emme itse asiassa tehneet yhtaan mitaan ennen lounastaukoa! Siis kaikki olivat valmiina, mutta yhtakaan extraa ei kaytetty kuin vasta iltapaivalla. Seisoskelimme siis rankkasateessa isojen sateenvarjojen alla, ja valilla haimme vaihtelun vuoksi muovituoleja taukotiloista.. Meidan pikkuporukalla oli myos oma taukobussi, mutta siellakin tuli lopulta tylsaa, ja palattiin seisoskelemaan sateenvarjojen alle sateeseen..
MUTTA.. kun lopulta paastiin kuvaamaan, se oli kylla kaiken aiemman tylsistymisen arvoista :O Paivan kohtaukset liittyivat kuninkaan jarjestamiin juhliin (joiden lopuksi kuningas myrkytetaan ja Merlin ryntaa paikalle). B-studiosta oli rakennettu aivan ihanan autenttinen juhlatila (pub, kievari, mika lie..), missa jopa tuoksui autenttiselle, kun poydat ja lattiat oli ripoteltu tayteen oikeita hedelmia ja vihanneksia, oikeat tulet paloivat soihduissa, parissa astiassa oli suitsuketta, ja tietty lisaksi paljon ihmisia pienessa tilassa, ja myohemmin viela hikoilua.. Tosi upea tunnelma!
Ma olin suht. lahella kuningasparia, mutta seinan vierustalla, missa jouduin siirtymaan aika syrjaiseen kohtaan, kun kameramiesten piti liikkua siina edestakaisin. Ohjaaja tuli hetkeksi seisomaan eteeni, katsoen vahan siihen malliin etta mihin mut sijoittaisi. Totesin olevani hiukan "idle", mihin han totesi, etta enpas ole, ja pyysi seuraamaan. Paadyin sitten suoraan kameran eteen, missa olin toisen extran kanssa pariskunta, ja ihan sen kohtauksen aluksi meidan piti kavella juhlamielella kameran edesta =D (Mulla oli yhdessa Tudors-jaksossa vastaava juttu, mutta tasta en tietenkaan viela voi olla varma, paatyyko se sarjaan vai ei.)
Mutta paras juttu tuli seuraavan kohtauksen harjoituksissa.. Olin ajatellut aamulla googlettaa, etta keta tuossa sarjassa yleensa nayttelee, mutta unohdin.. Sitten yhtakkia nain Joseph Fiennesin n. kolmen metrin paassa edessani! :O Siis yksi isoimmista nayttelijaihastuksistani! =D OMG.. Kaikkien loppupaivan kohtausten aikana olin n. 1-5 metrin paassa hanesta, laah.. Yhden kohtauksen alussa istuin penkilla, mista meidan piti juosta pakoon, kun ongelmat alkoivat - kun meidat maarattiin takaisin alkuasetelmiin (tai mika lie se on suomeksi.. first positions), en heti paassyt, kun Joseph Fiennes oli pollinyt paikkani, laah.. (Jutteli siina stunt-ihmisten kanssa kohtauksen tekniikasta.)
Nyt satun myos ihan vahingossa tietamaan, milta tuntuu katsoa n. metrin paasta Joseph Fiennesia suoraan silmiin, OMG =D Ts. kohtaus oli just ohi, ja han seisoskeli siina viereisen pylvaan vierella, ja katse nyt vaan sattui osumaan. Leijun vielakin n. puoli metria ilmassa =D Luoja, etta se on KOMEA!!!
Kotimatka ei alkanut kovin lupaavasti, kun missasin kaksi bussia, jotka tietty tulivat perakkain.. Lisaksi mulla oli aivan jarkyttava nalka, joten rimpaisin Danielille, ja alhaisen credit-balanssin takia yskaisin kaikki pikalauseena, mallia: "credit melkein loppu, hirvea nalka ja missasin just kaksi bussia, please varmista etta kotona on ruokaa" - ja Daniel sanoi tulevansa hakemaan =D Han ehtikin paikalle ennen seuraavaa bussia, jee! Ja kotona oli valmis ateria odottamassa, aah..