Katsoimme toisen semi-finaalin, jonka osallistujat olin arvostellut jo ennakkokatseluvideoiden perusteella; Kroatia 12p, Sveitsi 10p, Turkki 9p, Belarus (sorry, inhoan sen suomenkielista nimea) 8p, Islanti 7p, Malta 6p, Bulgaria 5p, Liettua 4p, Ukraina 3p, Portugal 2p, Unkari 1p. Kuten aiemmin, namakin pisteet tulivat vain yhden kuuntelun / katselun perusteella, ja olisivat taatusti muuttuneet, jos olisin arvostellut vasta itse semi-finaalin aikana. Suosikki pysyi silti samana - Kroatian tango romanimausteilla (jonka lopussa oli tosin arsyttava moderni osuus..).
Kommentteja kaikista; Islannilla oli mukavaa tusina-Euro-poppia, ja Ruotsilla oli tylsa friikki (muistelen hamarasti samaisen laulajan olleen jokseenkin viehattava, voittaessaan aikoinaan Euroviisut ABBA-kopiolla, mutta nyt han naytti silta kuin olisi innostunut harrastamaan extreme-plastiikkakirurgiaa kasvoihinsa, tai vaihtoehtoisesti nauttinut jonkun friikkitaikajuoman.. huh huh..). Turkin biisi oli ihan kiva, ja laulajassa oli tietysta kulmasta katsottuna jotain Freddie Mercurya.. =D.. Ukrainan esitys ei ollut ihan samanlaista pehmop0rn0a kuin esikatseluvideonsa, mutta biisi oli jokseenkin tylsa. Vaikka annoinkin Liettuan goottioopperalle muutaman pisteen, nauroin silti itseni tarviolle katsellessani sita semi-finaalissa.. Valilla hippigootti osasi melkein laulaa, mutta enimmakseen han kuulosti silta kuin olisi karsinyt ruuansulatusvaivoista. Albanian laulu oli tylsa, mutta tytolla oli ihan kiva, hitusen eksoottinen aani. Sveitsin balladi oli kakkossuosikkini, mutta laulaja valitettavasti mokasi semi-finaalissa.. Tšekkibiisi oli halpa ja huono. Otinkin sen aikana vessatauon, heh.. Belarus oli kuunneltava, muttei kovin kummoinen. Latvian merirosvojumppa oli naurettavuudessaan hilpea - tuli mieleen Adam Ant, Army of Lovers ja Blue Peter, ja tietty Pirates of the Caribbean.. Kuten jo mainitsinkin, Kroatian tango oli yllattaen suosikkini. Bulgaria oli ahtanut biisiinsa aivan liikaa musiikkityyleja yms., mutta koska jungle-soundit ovat aina olleet heikkouteni, annoin pelkastaan niiden perusteella muutaman pisteen. Tanska oli semi-finaalissa vahemman arsyttava kuin ennakkokatseluvideollaan - siina oli niin siirappisen pirtea tunnelma, etta tulin vihaiseksi, enka antanut heille ollenkaan pisteita. Georgian laulu oli tappavan tylsa.. Unkarinkin biisi oli tylsa, mutta ennakkokatseluvideo oli sentaan kiinnostava - sen sijaan semi-finaalissa tuli fiilis, etta istumme kuuntelemassa jotain Nobel-juhlan musiikkinumeroa.. Maltan Vodka oli mukavan energinen, ja olisin toivonut sen paasya finaaliin. Voin kuvitella kys. veisua kesan juomalauluna ainakin tietyissa rantakohteissa.. Laulajalla muuten oli semi-finaalissa kiva toppi - sen ylaosa naytti pixeloidylta, valojen heijastuessa mosaiikkimaiseen designiin. Kypros oli halpa ja kamala. Makedonia toi mieleeni ryhman Kevin Federlineja.. Portugalin laulaja oli jotenkin pelottava ja biisi tuntui vanhanaikaiselta, mutta annoin sille kuitenkin pari pistetta.
Serbialaiset juontajat muuten eivat ole kovin hyvia.. Daniel imitoi koko ajan sen naisjuontajan aksenttia, lol.. (Ja toivottavasti tama oli viimeinen kerta, kun raijaavat sita ekaa Euroviisu-voittajaa esille - voi sita myotanolouden maaraa..)
Naapuri muuten kehtasi soittaa semi-finaalin aikana (onneksi sentaan just yhden juontotauon aikana, ettei mennyt laatumusiikkia ohi korvien..), ja varmisti etta muistamme heidan lahtevan huomenna matkoille - olemme taas kukkienkasteluvastuussa. En tieda hanen ikaansa, mutta kun heidan lapsensa ovat neljankympin tienoilla, niin oletan N:n olevan ainakin 65.. Joka tapauksessa, han kertoi puhelimessa Danielille, etta hanen mielestaan Suomen biisi oli ollut todella hyva! Lol..