Luin netti-Iltasanomien jutun ja katsoin siinä mainitun YouTube-videon (ei embed-mahdollisuutta, joten laitoin vain linkin) Särkänniemen delfiineistä; Särkänniemen delfiinit uskaltautuivat viimeinkin tähän kuusi miljoonaa euroa maksaneeseen uuteen altaaseen. Tapauksesta on nyt todisteena myös YouTube-video.

...

Delfiinien elintila lisääntyi kolminkertaiseksi ja veden tilavuus 2,5-kertaiseksi.

Delfiinit voivat nyt uida uudessa altaassa kehää. Vanhassa ja uudessa altaassa pystyy uimaan satoja metrejä pitkän lenkin.
Videon perusteella tuli jotenkin tosi surullinen ja ahdistava olo.. Älykkäiden, vapauteen tarkoitettujen delfiinien pitäminen tuollaisessa (uudessa ja isommassakin) altaassa on vähän sama kuin joku valitsisi ryhmän suloisia ihmislapsia, jotka "saisivat" sitten viettää loppuikänsä aidatulla pururadalla ("ihmiset voivat nyt kävellä uudella pururadalla kehää"), minne joku toisi päivittäin ateriat, tarvittaessa lääkärin, ja joka päivä olisi tarjolla jotain pallonheittelyä tai pientä pyörimistä hoitajien kanssa, samalla kun meluava yleisö hihkuisi ja osoittelisi jostain katsomosta.. "Mutta he selvästi nauttivat hoitajien kanssa leikkimisestä ja esiintymisestä!" - noin voisi varmaan sanoa pururadalle vangituista ihmisistä, jotka todennäköisesti ikävystyisivät muuten kuoliaiksi, ellei olisi edes mahdollisuutta siihen idioottimaiseen palloleikkiin... Käy niin sääliksi noita delfiinejä. Enkä siis tarkoita vain Särkänniemen delfiinejä, vaan kaikkia muitakin vangittuja lajitovereitaan. Eikä eläintarha tms. muutenkaan ole kovin ihanteellinen koti, varsinkaan isommille eläimille, jotka haluaisivat enemmän asuintilaa ja Vapautta...