1. Mitä teet vanhoilla aikakauslehdillä (annatko pois, säästätkö niitä, vietkö ehkä landelle pikkulan viihdykkeeksi vai jotain muuta)?
Meille ei tule tilattuna yhtään, ja ostetaan säännöllisesti vain kahta aikakauslehteä. PC Gamerit säästetään (on muuten hauskaa lukea jotain kymmenen vuoden takaisia pelilehtiä!) ja RTE Guidesta leikkaan decoihin sopivat kuvat talteen, ja loput menee paperinkeräykseen.
2. Onko sinulla bioroskista ja käytätkö sitä (miksi)?
Irlannissa kierrätys on edelleen enimmäkseen teoriaa. Tosin nykyisin sentään kerran kuukaudessa kerätään kierrätyspussit - ja sinä viikkona ei sitten kerätä varsinaisia roskia ollenkaan.. Eli jokainen talous pussittaa itse roskansa logolla varustettuun säkkiin (tai jos on tehnyt vuosisopimuksen, saa muovisen roskalaatikon), joka jätetään roskienhakupäiväksi talon eteen, josta se sitten haetaan. Ollaan kyllä puhuttu mahd. kompostin hankkimisesta takapuutarhaan, mutta puutarhaa olisi tarkoitus muutenkin rempata oikein urakalla, eli komposti toteutunee sitten joskus..
3. Kierrätätkö kaiken minkä voi kierrättää (miksi)?
En. Tietyt jutut voi nykyisin laittaa siihen kerran kuukaudessa haettavaan kierrätyssäkkiin, eli esim. paperit, elintarvikepakkausten ohuet kartongit, tyhjät purkit ja maitokanisterit yms. Sinne ei kuitenkaan voi laittaa esim. lasia tai pattereita. Sellaisia varten (irlantilaisittain) melko suuressa kaupungissamme on yksi kierrätyspiste, joka on ihan toisella puolella kaupunkia. Meillä ei ole autoa, eli kierrätyspistettä tarvitsevat jutut jäävät siis kierrättämättä - valitettavasti.
4. Vaikuttavatko vihreät arvot hankintoihisi ja tekemisiisi (miksi)?
Totta mooses. Yritän valita mahdollisuuksien mukaan tuotteita, joissa on vähemmän turhaa pakkausmateriaalia, käytämme kauppakasseja muovikassien sijaan, emme omista autoa (tosin saatamme jossain vaiheessa joutua sellaisen hankkimaan, kun siitä olisi duunien takia hyötyä), jne. En kuitenkaan ole läheskään niin vihreä kuin voisin varmasti olla.
5. Katsoitko telkusta viime viikolla elokuvan Epämiellyttävä totuus (jos katsoit: mitäs pidit, jos et: miksi et)?
No meillä on vähän eri aikoina telkkariohjelmat.. Katsoisin tuon kyllä, jos sattuisi kohdalle sopivaan aikaan.
(via)