Sain aamulla tekstarin R:lta, etta H tulisi tanaan normaalia myohemmin. Han tulikin sitten neljalta, ja ilmoitti tulevansa vastedes maanantaisin ja tiistaisin n. neljalta, koska hanella on koulun jalkeen yhtena paivana koripalloa ja toisena camogie'a (naisten versio hurling'ista).

Matikasta oli tanaan monistetehtava, mihin piti merkita viisarein digitaalisesti esitetyt kellonajat. Apuna oli koulussa askarreltu viisarikello. Siina ei ollut ongelmia, mutta H keskittyi jalleen enemman viisarien piirtamiseen kaytettaviin vareihin, kuin itse tehtavaan.. Han tuhraa usein varivalintojen kanssa, kun pitaisi keskittya johonkin muuhun. Tama kellotehtavakin olisi hoitunut ihan lyijykynalla vaan, mutta ei... Periaatteessa tuen kylla kaikkea vareilla pelaamista, kunhan saadaan ne laksyt tehtya.

Lukukirjasta olivat koulussa lukeneen Fionn mac Cumhaill'ista kertovan tarinan, ja laksytehtavana oli kirjoittaa itse vapaamuotoinen kuvaus kys. tarujen legendasta. Kirjoitimme, etta han oli jattilainen, joten han oli todella suurikokoinen, muttei yhta suuri kuin skotlantilainen Benandonner. Mainitsimme myos, etta Fionn rakensi Giant's Causeway'n, joten han oli hyvin vahva, ja han huijasi Benandonneria, joten han oli myos fiksu. Tama oli vahan liian hankala tehtava H:lle siina mielessa, etta han ei osannut itse muodostaa luetun tarinan perusteella kuvailevia lauseita, vaikka ymmarsi kylla itse tarinan. Mina sitten muodostin ne lauseet, ja H kirjoitti vihkoon - pidin lauserakenteet mahd. yksinkertaisina, niin etta H sentaan ymmarsi mita kirjoitti.

H:lla ei ollutkaan mitaan siltamateriaaleja mukanaan, ja projekti on kuulemma palautettava torstaina, eli joudumme sitten rakentamaan sen kokonaisuudessaan huomenna.. Minulla on kylla valmiina laatikkopohja, pahvia itse siltaa varten, sanomalehtia mannerosiksi, metallikontaktimuovia vedeksi, yms. Sovimme, etta H ottaa huomenna omat materiaalinsa mukaan kouluun, ja tulee sielta sitten suoraan meille, niin paasemme rakentamaan siltaa. Yritan kavaista aamupaivalla askartelukaupassa, jos saisin sielta jotain vihreaa maalia, milla voisimme maalata "maaston". H:lla kun on kuulemma vain vesivarit, joilla homma tuskin onnistuu kovin hyvin..