Yello Stello Doodling with the tablet

Tabletin mukana tuli sellainen ruudun laidalla kelluva pieni Tablet PC Input Panel, johon voi kirjoittaa 50 esimerkkilausetta ihan omalla kasialalla (siis sita kynaa ja tabletia kayttaen), joiden perusteella ohjelma sitten oppii tunnistamaan kasialan, ja osaa muuttaa sen tekstiksi.
Halusin kokeilla moista, joten kirjoitin ne esimerkkilauseet, ja olinkin positiivisesti yllattynyt, kun testasin tunnistusta paivittamalla muutaman Facebook-statuksen ja kommentin ns. manuaalisesti. Tunnistin teki vain pari pienta virhetta, mutta ne oli pikaisesti korjattu, kun klikkasin kynalla kys. sanoja, jolloin ohjelma antoi muutamia arvauksia (joista omat sanani loytyivatkin), ja jos niistakaan ei olisi loytynyt oikeaa sanaa, sen olisi voinut erikseen kirjoittaa siina vaiheessa. Ihan mukava, varsinkin laptopin kayttajalle, jos haluaa vaikka joskus ottaa mukavamman asennon kirjoittaessa, eika halua tasapainotella konetta siina sylissa.
Ehdin jo innostua ja ajatella, etta voisin vastedes hoitaa suomenkieliset kirjoitukset manuaalisesti, niin voisin ohjelmoida sinne myos skandit, joita mulla ei ole tassa laptopin keyboardilla (eika laptopia varten myoskaan sormimuistissa). MUTTA.. Kys. ohjelma tunnistaakin kasialan vain rajatuilla kielilla, eika niiden joukossa ole suomea =( Harmi!
Tanaan (ts. eilen) piirtelin enempi sellaisia kuvia, joita en laita nettiin, joten paivan kuvituksena vain pari hassua testia.. Etsin mukavantuntuisia 'kynanteria' kaunokirjoitusta varten, raapustin lonkalta tuon Yello Stello -tekstin (ei viittaa variin, eli kirjoitusasu on nimenomaan noin..), johon sitten viskasin webcam-rapsyn taustalle, ja toiseen kuvaan testasin sellaista tavisraapustelua, mita nyt tulee joskus ajankuluksi harjoitettua satunnaisiin vihkoihin tms. Viive ei haitannut tuota ollenkaan Photoshop Elements'issa, vaan tunne oli ihan sama kuin olisi piirrellyt vaikka ohuella tussilla tai kuulakarkikynalla paperille. Vain varien vaihto oli nopeampaa, ja tuo "paksummalla tussilla" varittaminen katevampaa.