Maanantaiaamu oli aurinkoinen, mutta vuorilla nakyi uhkaavia sadepilvia.. Jos H ei olisi ollut tulossa koulun jalkeen meille, olisimme varmasti nauttineet auringosta takapuutarhassa, niin kauan kun aurinkoa oli tyrkylla, mutta aikataulun takia lahdimme ajoissa puutarhakeskukseen (Woodies DIY Carrickmines). Matkalla saimmekin nauttia hurjasta sadekuurosta, ja sade jatkui kevyempana suurimman osan loppupaivaa.

Woodiesilla mina menin valikoimaan kukkia ja Daniel meni etsimaan itselleen lisaa tyokaluja. Halusin jotain muuta kuin niita ianikuisia pastellipinkkeja orvokkeja/turvokkeja, mita anoppi yleensa hankkii puutarhaan, mutta samalla halusin kuitenkin jotain iloisen varikasta. Loysin sitten valikoiman 'keltaista ja kultaista', ja hiukan sinista.. Tahtasin reiluun 50 euroon, koska mulla oli etuseteli, jolla sai yli €50 ostoksista vitosen alennusta, heh.. Sain siihen hintaan paljon enemman kasveja kuin olin kuvitellut!

Talla listalla olevat kasvien nimet ovat suoraan niiden nimilapuista, enka todellakaan tieda mita ovat suomeksi; 1 Cabbage Tree (Cordyline australis, "Dazzler") - kallein ja suurin kasvi, jonka halusin katseenvangitsijaksi ... 1 Cordyline Green - samantapainen ruohokasvi kuin viimeksi mainittu, mutta pienempi ja erivarinen ... 3 x Sanvitalia Inca - ihania keltaisia pienia kukkia ... 30 x Marigold French - naista 20 kullankeltaisia (melkein oransseja), joissa hiukan punaista, ja 10 keltaisia ... Perennial Collection, missa nelja erilaista kasvia. Kahden purkissa oli nimilappu; Lupin polypyllus, Camelot mix, ja Papaver nudicaule, Spring Fever mix ... 10 x Lobelia trailing - sopoja sinisia pienia kukkia.

Noiden lisaksi istutin ulos mysteerikasvin, jonka Jen jatti mulle muutama vuosi sitten, muuttaessaan takaisin Kanadaan, seka siirsin pari pelargoniaa ja muutaman nipun pienia villeja kukkia. Kaiken kaikkiaan istutin siis yli 50 kasvia, seka rakensin kukkapenkkiin uuden kivireunuksen ja (vanhan) vaaleanpunaisen osan ymparille tiiliskivireunan.

Koko puutarhaoperaation ajan satoi vetta, ja selkani oli ihan marka ja kylma. Lisaksi hyppelin aika paljon paljasjaloin, joten illalla olin lopulta sellaisessa kunnossa, etta hyva kun pysyin enaa tolpillani! Tanaankin olen ollut kokovartalojaykkana, mutta olen sentaan saanut aikaiseksi vaihtaa pyykkinarun, pesta pari koneellista pyykkia, lojua nurmikolla auringossa (onneksi tanaan oli todella kaunis paiva!), ja kavimme viela illalla jopa Lackandarragh'ssa kavelylla!

Niin, ja H oli meilla seka eilen etta tanaan. Hanella ei ollut laksyja, joten teimme toisillemme piilosanaristikoita ja pelasimme mm. hirsipuuta (?) ja dominoa.