Olimme tanaan Tinahelyssa, missa jarjestetaan vuosittainen Tinahely agricultural show -tapahtuma. En muista mika on agricultural suomeksi, mutta kys. tapahtumassa on siis maanviljelykseen liittyvaa laitteistoa (traktorit yms.), karjaa, hevosia, koiria, huvipuisto, mahdollisuus lentaa helikopterilla, ruokaa, juomaa, kasitoita, museoautoja (ja -traktoreita yms.), paikallinen 'missikisa' (milla on tosin taalla ihan eri merkitys kuin esim. Suomessa.. taalla ei keskityta niinkaan bimbokauneuteen..), ja ties mita..
Olin kylla tietoinen siita, etta tuo tapahtuma on aika iso, mutta kun saavuimme perille ja nain miten monta tuhatta autoa oli kolmella parkkialueella, olin pudottaa leukani :O Tinahely on aika pieni paikka, minne johtaa vain pienia teita, joten ruuhkakin oli aikamoinen.. Tapahtuma oli tosin erittain hyvin jarjestetty, ja garda ohjasi liikennetta tieosuuksilla, paikallisten vapaaehtoisten ohjatessa parkkipaikkaliikennetta, joka toimi loistavasti!
En valitettavasti vielakaan omista kunnon vaelluskenkia tms., mutta onneksi olin kuitenkin valinnut pinkit tennarit, jotka ovat jo hurjassa kunnossa useamman mutakylvyn ja pesun jaljilta.. Koko alue oli nimittain erittain mutainen, ja kun suurimman osan paivasta tuli pienta tihkua, mutatilanne vain paheni. Keskeisimmat tiet ja useimpien telttojen sisaosat olivat kylla ihan OK, koska niissa oli joko tarpeeksi nurmikkoa, soraa, puuhaketta tai kuivaa ruohoa, antamassa tartuntapintaa kenganpohjille, mutta muuten oli kylla sellaista nilkkasyvaa mutaa, etta oli pakko jattaa joitakin juttuja valiin, kun siella olisi mutaantunut ainakin nilkkoihin asti, tai pahimmillaan liukastunut ja mutaantunut kokonaan. Valitettavasti, lemmikkiteltta jai sen takia valiin =(
Kavimme ensin lapi teltat ja museoautot, paatyen sitten karjan pariin. Huomasin, etta Belgian Blue -rotuisilla lehmilla on hyvin ihmisen kaltainen ahteri :O Enka edes tarkastellut asiaa mitenkaan pervomielella, vaan sita ei voinut olla huomaamatta, kun kierteli lehmarivien takapuolelta. Siella oli myos mahd. maailman isoin sonni :O Se oli VALTAVA!
Olin tehnyt kotona meille voikot mukaan, mutta niiden lisaksi popsimme chipsit (ja Daniel otti siihen viela makkarat mukaan), ja ma soin elamani ekan 99:n - siis pehmis, missa on puolikas Flake-patukka, ja omassani oli viela vadelmakastiketta. Se oli myos ehka elamani vika 99, koska syon mielummin jaatelon ja suklaapatukat erikseen..
Heti saavuttuamme paikalle, kavimme kumpikin vessassa (Suomessa niita kai kutsutaan bajamajaksi?). Se oli sen verran kiva kokemus, etta jatin mm. ostamatta kahvia, kun en halunnut toistaa kokemusta :o Ajelimmekin sitten lahdettyamme melkein kotiin asti, etsien sopivaa paikkaa puskavisiitille.. Toki matkan varrella olisi ollut pubejakin, mutta se on jotenkin epakohteliasta kayda pubissa vain vessassa, ja halusin mielummin hakea kaupasta Bulmers Pear'ia kotiin. Puskanhakuajelusta oli sikali hyotya, etta tulimme vihdoinkin kokeilleeksi yhta tieta, mita edes Daniel ei ollut kokeillut aiemmin - ja han on aikoinaan kokeillut melkein kaikkia County Wicklow'n teita. Tassa viela pieni video kys. tielta;