H playing a game on her own laptop

H tuli sovitusti laptopinsa kanssa, ja talla kertaa poistin siita esiasennetun Nortonin (yok..) ja laitoin tilalle AVG Freen. Asensin myos Spybot S&D:n, ja helpoksi kuvienkatseluohjelmaksi Picasan. H:n perheesta kukaan ei ole koskaan ennen kayttanyt tietsikkaa, eli heille on hankalaa esim. loytaa omia kuviaan koneelta (vaikka laitoinkin desktopille linkin suoraan kuvakansioon - kuviahan on sitten muuallakin, esim. kiintean web-kameran jaljilta, jolla olivatkin jo leikkineet koko perheen voimin). Picasalla heidan on helpompi plarata kuvia.
Sunnuntaina H tulee taas aitinsa kanssa, ja tuovat jalleen laptopin mukanaan. Ehka opetan jotain perusjuttuja, vaikka se onkin tosi hankalaa, kun H on viela koneesta niin innoissaan, etta kyselee ja haluaa nayttaa juttuja koko ajan, eika oikeastaan kuuntele ollenkaan =) Lupasin myos laittaa heille jotain kivoja taustakuvia, niiden Vistan mukana tulleiden lisaksi. Opetin H:n jo vaihtamaan taustakuvan.
Kunhan saavat kotiinsa nettiyhteyden, niin toistaiseksi kone on varmaan eniten H:n lelu, jolla pelata nettipeleja ja googlettaa laksyihin liittyvia asioita. Hanen isansa lukee varmaan myos sinhalankielisia uutisia, mutta kun heidan sukulaisillaan tai tutuillaan Sri Lankassa ei viela ole tietsikkaa, niin tuskin kovin paljon tarvitsevat esim. emailia tai chat-ohjelmia. H:n englanti ei suju viela lukemisen ja kirjoittamisen osalta niin hyvin, etta han pystyisi juttelemaan netitse, mika on varmaan turvallisuuden kannalta ihan hyva juttu. Vanhempansa eivat kuitenkaan valvoisi H:n nettijuttelua, ja vaikka olen muistuttanut hanta ettei netissa kannata sitten kertoa kenellekaan omaa nimea, osoitetta tai koulua, niin han on viela sen ikainen, etta saattaisi unohtaa ohjeen.
Kun asentelin noita em. ohjelmia koneelle, niin siina ohella luimme myos Kaunotar ja hirvio -kirjan. Yllattaen, lukeminen sujui hyvin, vaikka vieressa olikin 'kiinnostavampi' laptop! =D