Katselkaa taivaalle - saatatte kohta nähdä sikojen lentävän...

Mulla on jo monta vuotta ollut suunnilleen maailman epäsäännöllisin vuorokausirytmi ja maailman epäterveellisin ruokavalio - tai no, ruokavalio olisi varmaan teoriassa voinut olla paljon huonompikin, koska syömme kuitenkin melkein kerran päivässä kotitekoisen aterian, jossa on yleensä mukana perunaa, lihaa / kanaa / kalaa, ja vihanneksia. Mutta siis ruoka-ajat ovat heitelleet miten sattuu, joskus on unohtunut syödä mitään, ja joskus taas ollaan mussutettu urakalla kaikenlaisia verisuonentuhoaineita, yms.
Mutta viikko sitten sain ravintoterapeutilta (vai mikä on dietitian suomeksi?) suositellun ruokavalion, jonka avulla verenpaineen pitäisi varmuudella pysyä alhaisena. Kaikki listalla olevat ruuat ovat itse asiassa sellaisia, joista nimenomaan tykkään, joten heittäydyin sitten saman tien moiselle ruokavaliolle.
Mä olen aina ollut allerginen kaikenlaisille 'erikoisruokavalioille' ja terveysintoilulle yleensä - jos pitäisi vaikka valita pitkä ikä ilman herkkuja tai huomattavasti lyhyempi ikä herkkujen kera, valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon, kun en muutenkaan toivo eläväni hirmu vanhaksi (ellen sitten satu löytämään vanhuksena jotain motivoivaa toyboyta, tms.). En siis tosiaan odottanut mitään sen kummempaa muutosta, vaan ajattelin lähinnä popsivani parempaa safkaa ja tekeväni itselleni verenpaineeseen liittyvän palveluksen.
En meinannut uskoa, että jo kahden (2!) päivän jälkeen olo oli selvästi energisempi ja parempi :O Sen on pakko johtua ruokavalion muutoksesta, koska en ole esim. innostunut kuntoilemaan tai tehnyt muitakaan radikaaleja muutoksia. Tietty vuorokausirytmini on hitusen verran säännöllisempi, koska yritän pitää ruoka-ajat jokseenkin säännöllisinä, mutten silti välttämättä nuku öisin ja valvo päivisin, kuten ns. normaalit ihmiset.
Huomasin eron jo pariin otteeseen esim. läheisessä mäessä, jota jotkut naapurit kutsuvat kuvaavasti nimellä 'angina hill'.. Kävelin tiistaina mäkeä ylös, jatkaen loivaa ylämäkeä kirkolle, ja olin ihan äimänä, kun en edes hengästynyt. Tänään kävin kaupassa, ja olin just ennen lähtöä suorittanut arkkivirheen ja laittanut kosteusvoidetta naamaan (=yleensä hikoan naamasta kosteusvoiteet samantien pois, vaikka istuisin katsomassa telkkaria, saati jos lähden kävelemään johonkin..). Dunnesissa oli kamala jono, ja mulla painava, äärimmilleen ladattu ostoskori kädessä, ja jättivessapaperipakkaus toisessa kädessä. Odotin siis kosteusvoiteiden irtoavan viimeistään siinä vaiheessa, mutta ei.. Kotiin päästyäni pakkasin ihan innoissani salaatteja, tomaattikeittoja, kevytjugurtteja ja hedelmiä jääkaappiin, ja totesin Danielille, että musta saattaa vielä tulla terveysfriikki :O (Tosin aion silti ahmia Fazerin suklaata, heti kun pääsen sellaiseen käsiksi!)
Danielilla olisi hyvä sauma noudattaa nyt samaa ruokavaliota, kun hänellä on kakkostyypin diabetes, mutta eipä tuo ole vielä innostunut.. Ei kuulemma tykkää tomaattikeitosta (joka taas on oma suosikkini, ja siksi ostan yleensä sitä, vaikka muutkin vihanneskeitot sopisivat), ja popsii mielummin kakkuja ja muuta kiellettyä.