051225xdin07s.jpgLisää jouluateriakuvia täällä ... Aamulla avasimme joululahjat, ja Daniel meni fiksusti laittamaan ylleen yhden uusista vitivalkoisista t-paidoistaan just ennen kalkkunan leikkaamista.. Eli taitaa olla sitten mennyttä paitaa, koska pikaisesta huuhtelusta huolimatta, rasvatahra vaikuttaa aika ikuiselta.. (Ja siinä huuhdellessa tietty kastelin hihani, just ennenkuin John tuli ja piti alkaa popsimaan jouluateriaa.. grrr)
Pöydän kattamisessakin oli ollut varsinainen show. Anopin ostama kammottava halpispöytäliina on kirkuvan vääränvärinen olohuoneemme väreihin verrattuna, mutta sekä anoppi että Daniel halusivat vielä tehdä siitä oikean värisokean unelman, laittamalla "paremmista" lautasista (kuvassa) vain pikkulautaset, isoiksi lautasiksi arkikäyttöiset vauvakeltaiset lautaset ("kun niille mahtuu enemmän ruokaa"), ja servieteiksi kirkkaan vauvansiniset kammotukset! Jos pöydästä olisi tullut sellainen, olisin aivan varmasti ottanut oman annokseni ja syönyt yläkerrassa.. Mutta onneksi John sattui tiedustelemaan puhelimitse etukäteen millaiset viinilasit meillä olisi käytössä - kerran oli mustajalkaiset, eikä hän kuulemma voi nauttia viiniä lasista, jossa on värillinen jalka.. (Voi Syntymäpäiväsankari...) No, hän ilmoitti tuovansa varmuuden vuoksi omat lasinsa, joten minä päätin kattaa pokkana ne "paremmat" lautaset, ja vaikka nuo violetinkirjavat servietit eivät sovi kovin hyvin ainakaan pöytäliinan kanssa (tai no, mikä sopisi..), niin ainakin ne ovat paremmat kuin ne siniset.. Piti ostamani jouluserviettejä perjantaina, mutta en päässyt sen yhden hölmön akan takia kauppaan.. grrrr..
Mutta itse jouluateria oli sitten aivan ihana. Alkupalaksi kylmäsavulohileipiä (en ottanut kuvaa, oli nälkä..), ja pääruuaksi kalkkunaa, kinkkua, perunoita, ruusukaalia, porkkanaa, poropatéta, sellerivalkokastiketta, ja olisi ollut vielä muusia ja ruskeaa kastiketta, mutta lautasellani & vatsassani ei ollut tilaa niille.
Nyt on viinikriisi, eli ei ole talossa ollenkaan viiniä!!! Toivon hartaasti, että Ed tulisi kolkuttelemaan ovelle, mihin aikaan tahansa, ja toisi mahd. mukanaan vinkkua.. *nimim. joulualkoholisti*