1. Oletko kissa- vai koiraihminen? Miksi?
Kissaihminen! Siksi! Tykkään koiristakin, mutta olen kissojen kanssa samalla aaltopituudella.
2. Mitä kivaa on akvaariokaloissa?
Rauhoittavaa katseltavaa (paitsi jotkut piraijasukuiset.. teki vuosia sitten vaikutuksen katsoa ruokintaa, kun puolen kilon jauhelihaköntti katosi sekunneissa ja vesi vaikutti kiehuvalta kalojen rynnätessä murkinalle..) Meillä olikin lapsuudenkodissani kauan sitten akvaario, mutta sen hoitaminen on aika työlästä. Irlannissa en ikinä uskaltaisi hommata akvaariota, kun veden lämpötilan kontrollointi olisi varmaan suhteellisen mahdotonta täällä.. Ja meidän kissathan kalastaisivat heti kaikki asukkaat, kun hoitivat naapurin puutarhalammikostakin kalat pois..
3. Mitä pidät eksoottisista kotieläimistä kuten boakäärmeistä tai isoista karvaisista hämähäkeistä?
Käärmeet inhottavat (en tykkää mistään mikä kiemurtelee tai matelee), mutta hämähäkeistä tykkään. Voisin kuvitella pitäväni jotain tarantulaa lemmikkinä, mutta en voisi kuvitella käsitteleväni niitä inhotuksia, mitä semmoiselle lemmikille pitäisi tarjota ruuaksi..
4. Mikä on mielestäsi kaikkein oudoin/jännin/hassuin kotieläin?
En mä ajattele eläimiä jonkun eksotiikka- tms. pistetaulukon perusteella, vaan persoonallisuuksina.
5. Onko sinulla kotieläintä/-eläimiä? Miksi?
Käsittääkseni kotieläin on eri asia kuin lemmikkieläin. Meillä on kaksi lemmikkiä / "lasta", kissoja molemmat. Adoptoimme heidät synnyinvajastaan Galwayssa, vain neliviikkoisina. Yleisesti aivan liian varhainen ikä ottaa pennut emolta, mutta ei ollut muita vaihtoehtoja, ja eläinlääkäri antoi ohjeita. Alussa oli pipettiruokintaa ja piti froteepalalla motivoida pisut yms. Hienoja ja terveitä kissoja heistä on kasvanut! Varsinkaan Oimosta ei kukaan uskoisi, että tuli adoptoiduksi niin pienenä ja avuttomana - kissa on todella iso ja atleettinen!
(via)