H:lla oli tanaan vain puoli paivaa koulua, mutta sovimme eilen, etta han tulisi silti meille kolmelta (lue: olin realisti ja tiesin etten ehka muuten saisi revittya itseani hereille tarpeeksi aikaisin..) Han oli sitten kaynyt jonkun luokkakaverinsa luona koulun jalkeen, ja tuli sielta meille - fillarikypara jai kaverin luokse..

Teimme matikan koodinpurkutehtavan loppuun. H selvasti nautti 'salaisen viestin' purkamisesta, eli mun puolestani vastaavia tehtavia saisi olla lisaakin!

Sitten jokapaivaiset lauseenmuodostustehtavat, jonka jalkeen siirryttiin paivan runon pariin. Sen nimi oli Spaghetti! Spaghetti!, ja se oli hilpea oodi spaghetille. Vihkoon piti kirjoittaa mista runo kertoi, ja H osasi selittaa asian varsin hyvin, ihan ilman apua.

Laksyjen jalkeen plarattiin hanen kirjastosta lainaamiaan Egypti-kirjoja. Teksti oli muuten kiitettavan helppolukuista, mutta mukana oli paljon H:lle vaikeita faaraoiden ja paikkojen nimia. (Harmi etta ehdin unohtaa hanen versionsa Tutankhamonista! Se oli jotenkin tosi sopo ja hilpea.)

Koulussa jarjestetaan paasiaisloman aikana kolmipaivainen paasiaiskerho, missa puuhataan kaikenlaista (kirjeessa ei kuvailtu tarkemmin). Vanhempien pitaa tayttaa sita varten lomake ja lahettaa koululle €15 maksu, jos haluavat lastensa osallistuvan. H vaikutti innostuvan ideasta, ja ilmoitti ehdottomasti menevansa =D

H kysyi olinko katsonut eilen uutisia.. Kysyin tarkoittiko han sita hyokkaysta Sri Lankan krikettijoukkueen bussiin, ja han nyokkasi. Han kysyi viela, etta eihan kukaan joukkueesta kuollut - sanoin etta tietaakseni bussikuski ja joitakin muita ihmisia kuoli, mutta ei joukkueen jasenia. (Kuulin asiasta eilen, ennenkuin H tuli meille, mutta en ottanut asiaa puheeksi, vaan ajattelin etta kommentoin sita vain jos H mainitsee sen itse.)

Em. uutisesta paadyimme parin mutkan kautta tarinaan, jonka H:n aiti oli kertonut hanelle. H ei oikein muistanut kaikkia yksityiskohtia, eika osannut selittaa kaikkea (han on kuitenkin vasta 9, ja oli itse kuullut tarinan sinhalankielella aidiltaan), mutta pyysi paperia avuksi ja piirsi selostuksensa ohella. Piirroksesta tuli sen verran mainio, etta pitanee ottaa siita kuva ja blogittaa... =D Tarina kertoi valkoisista ihmisista, jotka menivat ammoin Sri Lankaan murhaamaan kuninkaan perheineen :o

Meinasin unohtaa paivan nettisurffailut. H kysyi loytaisinko netista runoja, joita han ei ole viela lukenut. Loysin kivan lasten runosaitin, josta luin hanelle pari hauskaa runoa. Tilauksesta kirjoitin viela vihkoon Can I Have This Dance -laulun sanat, High School Musical 3:sta.


Lisays: Tassa kuva siita H:n kertomasta tarinasta:

H was telling me a Sri Lankan story, and illustrated it while telling! :O