Tanaan oli sellainen paiva, etta tilasin vastaavia seuraavien kolmen kuukauden ajaksi, poislukien muutama valttamaton sadepaiva (kasveja ajatellen).. Ihanan sininen taivas, ei edes pienta pilvenhattaraa missaan, ja aurinko porotti niin tujusti, etta kasivarteni ja silmaluomeni ehtivat palaa aamu(paiva)kahvin aikana! :o Jatkoin kuitenkin palamista, lojumalla nurmikolla koko paivan. Tai siis oli mulla siina nurmikkoviltti alla. Ensin luin uusimman RTE Guiden, ja sitten jatkoin The Time Traveler's Wife -kirjan lukemista - olen lukenut sita samaa kirjaa viikkokausien ajan, kun en ole ehtinyt / jaksanut kovin usein poimia kirjaa kateen, mutta vaikka hidas lukutahti voisi vihjata jotain muuta, kirja on oikeasti tosi kiinnostava lukukokemus!

Pidin melkein koko paivan isoa, moneen kertaan viikattua pellavahuivia paani suojana, mutta silti naama vahan karahti, ja alkuillasta oli jo sellainen olo, etta tuntui fiksummalta siirtya nurmikolla varjoisaan kohtaan..

Harkittiin ajelua ja luontokavelya, mutta paatettiin mielummin vegetoida omassa puutarhassa ja nauttia auringosta. Viikonloppuisin on muutenkin niin paljon ihmisia luontokavelykohteissa, etta mennaan mielummin viikolla, kun on hiljaisempaa.

Toissapaivana ja eilen trimmasin etupuutarhan pensasaidat (ts. ei meilla enaa takapuutarhassa olekaan pensasaitoja, kun hankkiuduttiin moisesta eroon, jokunen vuosi sitten). Meni ihan perinteisesti, eli manuaalisesti saksimalla. Mielestani silla tavoin tulee siistimpi lopputulos kuin jollain sahkovempaimella riipimalla.. Sita paitsi, jostain syysta nautin kys. puuhasta! Unelmoin sellaisesta tiiviimmasta pensasaidasta, mika soveltuisi ... hmmm.. mika on topiary suomeksi? Siis kun pensaita muotoillaan leikkaamalla.. En kyllakaan leikkelisi mitaan ihmemuotoja, mutta olen ihaillut maaseutuajeluilla pyoreasti muotoiltuja pensasaitoja, ja tekisi mieli leikata itse sellaista. Tai ehka pitaisi ostaa vaikka ruukkuversiona joku sellainen pikkupensas, ja muotoilla siita jotain monimutkaisempaa.. Kylla ma noita omiakin pensasaitoja hiukan muotoilen, mutta noilla pensastyypeilla se ei nay niin selkeasti. (Pensasaidassamme on kolmea eri pensastyyppia)

Aiemmin mainitsemani (ajoittain) hankalan naapurin ja meidan valilla olevan pensasaidan trimmasin paalta vain niin pitkalle kuin yletyin, seisomalla meidan puolella.. Aiemmin olen trimmannut loput heidan puoleltaan, mutta nyt jatin puolipiruuttani ne viimeiset latvat trimmaamatta, kun muutenhan D olisi saattanut vaikka syyttaa mua poikansa F:n raiskaamisesta, tms. (Lue se aiempi juttu..)

Kys naapureista puheenollen.. F sattui eilen tupakoimaan heidan keittionovellaan, kun olimme Danielin kanssa omassa takapuutarhassamme puuhaamassa moottoripyoranosien kimpussa. (F:lla on muuten ollut tapana heitella tumpit meidan puutarhaamme, kun isansa on kieltanyt hanta tupakoimasta.. Kiva poimia niita tumppeja aina, ja yksi sulatti kissankupistakin reunan..) F sitten alkoi jutella ihan normaalisti, ja kertoi isansa olevan matkoilla - suora lainaus: "I got rid of him! ... No, I'm only joking.." En sitten tieda mita F on isalleen kertonut (siihen aiempaan raivoamiseen viitaten..), mutta ainakin F itse kayttaytyi ihan omaan tavalliseen tapaansa. Heidan kissansa on tosin jalleen entiseen malliin jatetty ruokkimatta, koska kerjaa nyt jatkuvasti meidan takaovellamme ruokaa. Daniel ei periaatteessa haluaisi ruokkia heidan kissaansa, mutta ma ruokin puolisalaa.. Eihan se ole elaimen vika, jos sattuu olemaan kusipaa omistaja. Eika toisaalta viitsisi ottaa yhteytta ISPCA:hankaan, kun pahimmassa tapauksessa heilta otettaisiin koko kissa pois, ja kissa on jo nyt elamansa toisessa kodissa (ottivat taysikasvuisena, kun edellinen Oscar kuoli). Kys. kissa muuten kiehnasi tanaan koko paivan mun kyljessani! Nukkui nurmikolla ihan kiinni kyljessani, ja valilla kaveli kirjani paalla..

Ai niin, toiset naapurit (talon toisesta paadysta) palasivat tanaan lomamatkalta, ja toivat taas meille tuliaisia, kiitokseksi talonsa vahtimisesta ja postin setvimisesta, mista nyt ei tosiaankaan ole vaivaa, eika me siita odotettaisi mitaan tuliaisia, mutta yleensa tuovat sellaisia kuitenkin. Daniel ja aitinsa saivat tupakkakartongit, anoppi ja mina saimme kumpikin suklaarasian, ja mulle oli viela Versacen Bright Crystal edt.! Ihan kiva =D


From our neighbours.. =)

From our neighbours.. =) From our neighbours.. =)

From our neighbours.. =) From our neighbours.. =)