Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan
 
Tänä päivänä tuntuu, että yhä useammalla ja useammalla ihmisellä on jonkin sortin erikoisruokavalio tai allergia. Ymmärrän kyllä, että monet allergiat voivat aiheuttaa jopa hengenvaarallisia reaktioita, mutta sen seitsemistä erikoisruovalioista saan puolestani itse näppylöitä.
 
...
 
Mun mielesta tassa oli enimmakseen ihan asiaa - tosin, laktoosi-intolerantikkojen automaattinen niputus "itsekkaiksi", jos eivat vaivaudu ottamaan ennaltaehkaisevaa pilleria, oli asiaton. Jos ihminen on ihan oikeasti laktoosi-intolerantikko, ei siina valttamatta toimi mikaan pilleritemppu.. Ts. joillakin toimii, toisilla ei.
 
Mutta juttelin tasta aiheesta vastikaan (offline), liittyen ihan ruokavieraiden kutsumiseen noin yleensa, ja miten ennen ihmiset soivat mita tarjottiin (allergiaa oli harvoilla - ja heilla siis ihan oikeaa allergiaa, eika mitaan trendipelleilya - ja diabetesta hiukan useammilla), mutta nykyisin melkein jokaisella suomalaisella on oma listansa ruoka-aineista mita ei missaan nimessa voi syoda (allergia / karppaus / kurppaus..). Vaikuttaa silta, etta jo kolmellekin ruokavieraalle voi olla todella haasteellista kokata, saati sitten kymmenille tai sadoille, esim. ravintolassa tai catering-tilanteessa. Monet toteavat polleana, etta kylla ravintolan pitaa pystya tarjoamaan ihmisille sita mita ihmiset haluavat, mutta jos nyt tassakin asiassa kayttaisi hiukan aivojaan, ymmartaisi kylla, etta on aika kohtuutonta odottaa isommallakaan ravintolalla olevan kapasiteettia IHAN KAIKEN valmistamiseen n. miljoonana eri versiona vain sen takia, etta asiakaskunta pelleilee ruokavalioidensa kanssa.. (OIKEAT allergiat on toki huomioitava, mutta valitettavan moni kutsuu itseaan allergiseksi ilman perusteita, mika itse asiassa tekee hallaa myos heille, joilla on ihan oikea, jopa potentiaalisen hengenvaarallinen allergia..)
 
Onneksi irlantilaiset ovat tassa asiassa viela suhteellisen normaaleja. Eipa silti, itse en edes kutsu vieraita, kun ei ole mihin kutsua, mutta JOS kutsuisin, niin saisivat syoda mita tarjotaan, tai tilata itse ruokansa, prkl. En todellakaan alkaisi kokata useaa ruokalajia vain sen takia, etta talla viikolla Neiti E ei syo muuta kuin luomukasviksia, Herra N on jattanyt ruokavaliostaan kaiken punaisen, seka sokerin, ja Rouva T syo lihaa vain lounasaikaan, ja muuten tiettya kalaa tiettyna viikonpaivana, paitsi keskiviikkona, jolloin han imee munaa - raakana.