060921peekits.jpgAloitin tänä aamuna 24h virtsanäytteen suorittamisen, eli sain eilen sairaalasta 2,5 litran kanisterin, jossa on tilkka HAPPOA (ks. kuva), ja kaikki aamusta laskettuna 24h:n ureat on sitten kerättävä tuohon kanisteriin, ja kiikutettava takaisin sairaalaan. Mukana oli A4 ohjeita, pullon kyljessä on asianmukaiset varoitukset, ja hoitsukin vielä mainitsi erikseen, ettei kannata sihdata suoraan kanisteriin (mikä nyt kieltämättä olisi naiselle aika hankalaakin..), ellei halua syövyttää "nimeltä mainitsemattomia paikkojaan", kuten hän asian ilmaisi, höystettynä rehevällä naurulla =D
Kukaan ei kuitenkaan maininnut, että (ainakin ekaa kertaa) pulloa avatessa, se sihahtaisi kuin kaljapullo, ja näkyvä happopilvi leviäisi ilmaan :O ... Ei ollenkaan huvittaisi avata pulloa uudelleen, eli ajattelinkin antaa rakolle 24h lomaa.. (I wish..)
Siihen nähden, että Irlannissa parjataan paljon terveyden-/sairaanhoidon tilaa, mulla on siitä varsin hyviä kokemuksia, vaikkei olekaan mitään yksityistä vakuutusta, tms., vaan olen ihan Medical Cardilla. Esim. nämä tämänhetkiset tutkimukset tehdään 'varmuuden vuoksi' idealla, kun GP:ni mielestä olen sen verran nuori, että hän halusi tutkia tarkemmin miksi mulla nousi muutama kuukausi sitten verenpaine niin korkealle - josta se on tosin sittemmin normalisoitunut, toki (toivottavasti väliaikaisen) lääkityksen avulla. Itse oletin lähinnä näkeväni spesialistia n. 15 minuutin ajan, koska kukaan ei maininnut muuta, edes postitse tulleessa ajanvaraustiedotteessa. Olikin siis melkoinen yllätys viettää n. kolme ja puoli tuntia sairaalassa, jossa intern-lekuri kyseli todella tarkkaan omat ja perheen sairaudet ja muut tekijät (itse spesialisti kävi paikalla lyhyemmin), mitattiin verenpainetta, otettiin EKG, verikokeet, annettiin happoa mukaan (heh..), aika keuhkoröntgeniin ja vatsan ultraäänitutkimukseen, ja pari koetta jopa unohtui käydä läpi, kun hoitsu oli napannut ne lähetteet asianmukaisiin huoneisiin, eikä mulla siis ollut enää mitään lappuja kädessäni muistuttamassa asiasta.. Toivottavasti molemmat hoituvat huomenna. Marraskuussa on sitten uusi aika spesialistille, jolla pitäisi siinä vaiheessa olla kaikki tarvittavat tulokset.
Käsivarressa on mojova mustelma, kun verta piti taas houkutella esiin - ekasta käsivarresta (vasen) ei tullut pisaraakaan, kun ohuet suonet piilottelivat. Oikeaa sitten piti ihonalaisesti tökkiä ja kiusata neulalla, ennenkuin suoni lopulta suostui yhteistyöhön, ja kolmannen putkilon kohdalla sekin lopahti.