A sheep plant? LOL A sheep plant? LOL

Tassa valissa oli muutaman paivan tauko blogituksessa, kun olen ollut laiska ja pyorinyt vaan Facebookissa, sen sijaan etta olisin vaikka kasitellyt kuvia tms...

Nice October sun around Djouce

Nama kuvat ovat reilun viikon takaiselta torstailta, kun oli kaunis aurinkoinen paiva ja menimme Djoucen liepeille kavelylle.

Nice October sun around Djouce Nice October sun around Djouce

Nice October sun around Djouce Mushrooms

Siella oli muutamia ihmisia poimimassa sienia (siis niita sienia, mita lienee kiittaminen Irlannin monista legendoista - leprechauneista, yms..), ja kun minulla sattui olemaan kasilaukussa aiemmalta reissulta jaanyt paperinen voileipapussi, liityimme mukaan sienenpoimintaan. Huomasin olevani lahjakas siina puuhassa, toisin kuin esim. marjojen poiminnassa - minua vaivaa lieva marjasokeus, mika johtuu ehka siita, ettei marjanpoiminta jaksa kiinnostaa, vaan keskittyisin mielummin vaan syomaan niita marjoja.. Sienten kohdalla tilanne oli painvastainen. En todellakaan vetaisi edes kokeilumielella jotain hallusinaatiosienia, mutta nautin niiden poimimisesta, kun olivat niin pienia ja vaikeita loytaa!

Mushroom Mushroom

Annoimme koko satsimme yhdelle nuorelle miehelle, joka oli siella myos kerailypuuhissa. Han ei itse ollut loytanyt kovinkaan paljon sienia, ja oli ihan innoissaan, kun sai niita kunnon satsin. (Niita oli lopulta ainakin kolme kertaa niin paljon kuin tuossa ylempana olevassa pussikuvassa.)
Itse valttelisin moisia, mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin ne haetut sienet ovat erittain pienikokoisia, niiden lakissa on nannimainen kohta (ei siis aivan pyorea lakki), ne ovat alapuolelta tummia, ja niiden varsi on pinnaltaan kuiva. Samoilla alueilla kasvaa melkein identtisia sienia, joiden lakki on pyoreampi, ovat alta vaaleahkoja, ja varsi tuntuu limaisen maralta. Eivat nekaan kuulemma ole vaarallisia nautittavaksi. Tod. nak. melkein kaikki irlantilaiset ovat joskus popsineet taikasienia tai tehneet niista teeta, enka muista ikina kuulleeni kenellekaan tapahtuneen mitaan sen pahempaa, etta uskoisin niiden olevan ihan harmittomia, joskaan en ole kiinnostunut popsimaan niita itse.

Nice October sun around Djouce

Kotimatkalla poikettiin Centraan, ja ostettiin mulle Devils Bit -siideria, mita en ollut ennen kokeillut. Oli se ihan hyvaa, muttei yhta hyvaa kuin suosikkini Strongbow.

I hadn't tried Devils Bit cider before - it was nice