Laksysessio alkoi taas matikalla. Tanaan H:n piti kirjoittaa centeissa (toi on kai virallisesti "senteissa", mutta en kayta sita, kun se nayttaa niin vaaralta) annetut summat muotoon €*.**. Se meni muuten hyvin, mutta H sotki ajatuksissaan tehtavan aiempiin laksyihin, missa piti muodostaa annettuja summia eri kolikkoyhdistelmilla.. Niinpa han esim. ihmetteli miten voi olla vaikka €3.60, kun Irlannissa (eika tietty muuallakaan) ei ole kolmen euron kolikkoa =D Hihitteli kuitenkin ajatusmokalleen, kun sanoin etta eipa nyt ajatella eilisia tehtavia, ja osoitin etta ihan hyvin joku juttu voi kuitenkin maksaa vaikka kolme tai seitseman euroa, vaikkei olekaan olemassa just sellaista kolikkoa tai setelia.
Lauseenmuodostustehtavaan H halusi mainita liettualaisen ystavansa nimelta, mutta ei muistanut miten ystavan nimi kirjoitetaan, eika hanella ollut tanaan puhelintakaan mukana, kun oli unohtanut sen uintikamojen kanssa samaan kassiin, ja kassi oli jo kotona. Onneksi googlettamalla loytyi sitten lista liettualaisia nimia, josta se G:n oikea kirjoitusasu loytyikin.
Lukutehtavana oli jalleen kaksi saasivua - tai talla kertaa oli enimmakseen erilaisia pilvityyppeja, mutta myos selvitys raekuurojen muodostumisesta. Lukeminen sujui tanaan huomattavasti paremmin kuin eilen ja maanantaina! Jopa pilvien nimet sujuivat ihan hyvin jo ensimmaisella yrityksella. Olen vahan ymmallani, kun H:lla voi tosiaan heitella tuo lukutaito niin suuresti ihan yhdessa paivassa. Alkuviikosta se meni huonommin kuin pitkiin aikoihin, ja tanaan taas yllattavan hyvin. En itse tieda oikein mitaan erilaisista keskittymishairioista, mutta pohdin, onkohan olemassa joku sellainen mika saattaa vaivata vain joskus? Nimittain silloin kun lukeminen tokkii, niin H saattaa pysahdella myos helppojen, lyhyiden ja tuttujen sanojen kohdalla, ihan kuin menisi hetkellisesti lukkoon. Joskus siihen auttaa, kun otamme paperiarkin ja piilotamme muut rivit, mutta joskus sekaan ei auta. Ja sitten voi taas olla paivia tai viikkoja, etta lukeminen menee hienosti! Ei kai lukihairiokaan voi olla ajoittaista, vai voiko??
Kuulustelin viela 11:n kertotaulua, ja H halusi etta kuulustelen sen toiseenkin kertaan, kun han osasi sen niin hyvin, hihi.. Sitten han pyysi, etta kirjoitan yhden High School Musical -biisin sanat hanen vihkoonsa.. Joutunen kirjoittamaan lopulta ne kaikki!

081119_hcard01.jpg
Sanan piti ehka kuitenkin olla maailman... =D

081119_hcard02.jpg
Hienot joulukuuset!

081119_hcard03.jpg
Uskottava se on...

H oli tehnyt mulle kotona ihanan joulukortin, ja sen lisaksi sain viela ostetun joulukortin, minka sisaosaa ja kuorta H oli koristellut piirroksin. Saan kuulemma viela jouluksi erikseen uuden kortin =D Han kysyi jo maanantaina, voisiko kutsua mua kortissa opettajaksi, ja sanoin etta ihan miten itse haluaa - niinpa han oli sitten hyodyntanyt sita maanantaina kayttamaamme opettajafraasia minunkin kortissani ;)

081119_hcard04.jpg
Pitaa viela harjoitella joulutoivotuksia...

081119_hcard05.jpg
Iloinen joulukortti =)

081119_hcard06.jpg
Ettei paase unohtumaan kenelta kortti on.. =D

Han pyysi viela, etta tekisin hanelle toisen pienen talokortin - tai oikeastaan kaksi.. Toisen han halusi varittaa itse, ja mina varitin toisen. Lopuksi laitoin molempiin kontaktimuovit suojaksi. Otin kylla kuviakin, mutta ne ovat viela kamerassa.

081119_hcard10.jpg
Toi H:n varittama on oikeastaan paljon elavampi. Mun taloni on liian kliininen.

081119_hcard07.jpg
Kolmas kortti, jonka H teki tanaan meilla =D

081119_hcard08.jpg
Varia pitaa olla! =D

081119_hcard09.jpg
Olen paras... hihi..

Tanaan ei ehditty pelata tietsikalla. H pyoraili jalleen kotiinsa.