31.1.1997 muutin Helsingistä Galwayn Salthilliin, josta edelleen maaliskuussa 1999 Bray'hin (Co. Wicklow), ja sitten huhtikuussa 2014 tänne Drumreen ja Dunshaughlinin välille (Co. Meath). Aika lentää ihan huomaamatta!
Ja sitten kokkailuosuuteen =D
Tein taas viime viikolla kukkakaali-broccoli-gratiinia..
Voisin elää gratiinilla =D
Sitten mulla oli paketti naudanjauhelihaa, jonka paistoin sipulin, sienien ja paprikan kera, ja vuorasin taas uunivuuan leivällä, raastoin niiden päälle bataattia, sitten jauhelihaseos, munamaito, ja päälle juustoraastetta.. Mmmmm.. Se bataatti kypsyi just sopivasti uunissa.
Ylävasemmalla em. jauhelihamuonaa, toisessa kuvassa D:n tekemät chips, lauantaina Bray'ssa.
D oli nyt buukannut itselleen sen lentotunnin, jonka sai kaveriltaan joululahjaksi! Se on Newcastle'ssa (Co. Wicklow), missä ollaan aiemmin oltu katsomassa lentokoneita joskus kauan sitten. Pitää kysäistä, josko saisin sen päivän lomaa, niin voisin mennä ottamaan kuvia.
Perinteinen Bombay Pantry -tilaus..
Sain kerrankin hiukan parempia kuvia Pushysta, Nosferatun entisessä huoneessa.
Sunnuntaiaamun paahtoleipäpino ja cappuccino..
Lounaaksi tein purkkilohisalaattia, mutta tuo salaatti oli ollut jo muutaman päivän jääkaapissa, eli ei ollut oikein hyvää enää. Söinkin lähinnä ne lohet, ja kippasin sitten loput roskiin.
Pöydällä oli vino pino bataatteja happanemassa, ja osui sattumalta silmiin bataattijuttu Iltalehden saitilta, niin päätin tehdä täytettyjä bataatteja. Lunttasin jutusta vaan sopivan paistoajan, ja kehittelin sitten loput itse, kun en tykkää kokata reseptien mukaan, eikä mulla varmaan olisi ollut sopivia raaka-aineitakaan sellaiseen.
Sillä aikaa kun bataatit paistuivat uunissa, paistoin punasipulia, sieniä, paprikaa, kalkkuna-rashers (kuin pekonia, mutta kalkkunaa), ja saksalaista pippurisalamia. Maustoin chili-kastikkeella ja -jauheella, mustapippurilla, valkosipulijauheella, ja oreganolla..
Bataatit kypsyivät kiertoilmauunin 180 asteessa n. 35 minuutissa. (Normiuunissa kai 200 astetta ja 40min. - tunti, koosta riippuen.. Mun bataattini olivat sellaisia keskikokoisia.)
Kaavin sisukset pois, ja jätin pienen kerroksen sinne kuoriin..
Sekoitin ne sisukset paistamaani täytteeseen, ja täytin sitten kuoret mössöllä..
Päälle juustoraastetta, ja vielä 10 minuutiksi 200 asteiseen uuniin.
TODELLA hyvää!
Nyt mietin, kannattaisiko ne kuoret poistaa jo valmiiksi, kun pakkaan huomisen lounaan, vaiko ei.. Voisi olla helpompaa popsia ne muoviastiasta, ilman kuoria.
Mutta nyt pitää mennä pesemään hiukset, ja huomenna saattaa olla duunissa jo tekniset testit paria uutta teamia varten - ne samat teamit, joihin hain viimeksikin, mutta se oli just kolarin jälkeen ja mulla oli kevyt aivotärähdys, että kuulemma olin melkein läpäissyt, mutten ihan. En muista koko testeistä oikein mitään, ja toista on sittemmin muutettukin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.