IMG_20160127_165644.jpg    IMG_20160127_165719.jpg

IMG_20160127_165802.jpg    IMG_20160127_165903.jpg

31.1.1997 muutin Helsingistä Galwayn Salthilliin, josta edelleen maaliskuussa 1999 Bray'hin (Co. Wicklow), ja sitten huhtikuussa 2014 tänne Drumreen ja Dunshaughlinin välille (Co. Meath). Aika lentää ihan huomaamatta!

IMG_20160127_171940.jpg    IMG_20160127_180408.jpg

Ja sitten kokkailuosuuteen =D

Tein taas viime viikolla kukkakaali-broccoli-gratiinia..

IMG_20160127_181910.jpg    IMG_20160127_184202.jpg

IMG_20160127_184827.jpg

Voisin elää gratiinilla =D

IMG_20160128_163807.jpg

Sitten mulla oli paketti naudanjauhelihaa, jonka paistoin sipulin, sienien ja paprikan kera, ja vuorasin taas uunivuuan leivällä, raastoin niiden päälle bataattia, sitten jauhelihaseos, munamaito, ja päälle juustoraastetta.. Mmmmm.. Se bataatti kypsyi just sopivasti uunissa.

IMG_20160128_171544.jpg    IMG_20160130_162224.jpg

Ylävasemmalla em. jauhelihamuonaa, toisessa kuvassa D:n tekemät chips, lauantaina Bray'ssa.

D oli nyt buukannut itselleen sen lentotunnin, jonka sai kaveriltaan joululahjaksi! Se on Newcastle'ssa (Co. Wicklow), missä ollaan aiemmin oltu katsomassa lentokoneita joskus kauan sitten. Pitää kysäistä, josko saisin sen päivän lomaa, niin voisin mennä ottamaan kuvia.

IMG_20160130_204019.jpg    IMG_20160130_204456.jpg

Perinteinen Bombay Pantry -tilaus..

IMG_20160131_023202.jpg    IMG_20160131_023309.jpg

Sain kerrankin hiukan parempia kuvia Pushysta, Nosferatun entisessä huoneessa.

IMG_20160131_023448.jpg    IMG_20160131_023620.jpg

IMG_20160131_075706.jpg    IMG_20160131_133033.jpg

Sunnuntaiaamun paahtoleipäpino ja cappuccino..

Lounaaksi tein purkkilohisalaattia, mutta tuo salaatti oli ollut jo muutaman päivän jääkaapissa, eli ei ollut oikein hyvää enää. Söinkin lähinnä ne lohet, ja kippasin sitten loput roskiin.

DSC_0009.jpg

Pöydällä oli vino pino bataatteja happanemassa, ja osui sattumalta silmiin bataattijuttu Iltalehden saitilta, niin päätin tehdä täytettyjä bataatteja. Lunttasin jutusta vaan sopivan paistoajan, ja kehittelin sitten loput itse, kun en tykkää kokata reseptien mukaan, eikä mulla varmaan olisi ollut sopivia raaka-aineitakaan sellaiseen.

DSC_0010.jpg

Sillä aikaa kun bataatit paistuivat uunissa, paistoin punasipulia, sieniä, paprikaa, kalkkuna-rashers (kuin pekonia, mutta kalkkunaa), ja saksalaista pippurisalamia. Maustoin chili-kastikkeella ja -jauheella, mustapippurilla, valkosipulijauheella, ja oreganolla..

DSC_0011.jpg    DSC_0012.jpg

Bataatit kypsyivät kiertoilmauunin 180 asteessa n. 35 minuutissa. (Normiuunissa kai 200 astetta ja 40min. - tunti, koosta riippuen.. Mun bataattini olivat sellaisia keskikokoisia.)

DSC_0014.jpg

Kaavin sisukset pois, ja jätin pienen kerroksen sinne kuoriin..

DSC_0015.jpg    DSC_0016.jpg

Sekoitin ne sisukset paistamaani täytteeseen, ja täytin sitten kuoret mössöllä..

DSC_0017.jpg    DSC_0018.jpg

Päälle juustoraastetta, ja vielä 10 minuutiksi 200 asteiseen uuniin.

IMG_20160131_164356.jpg    IMG_20160131_164940.jpg

TODELLA hyvää!

Nyt mietin, kannattaisiko ne kuoret poistaa jo valmiiksi, kun pakkaan huomisen lounaan, vaiko ei.. Voisi olla helpompaa popsia ne muoviastiasta, ilman kuoria.

Mutta nyt pitää mennä pesemään hiukset, ja huomenna saattaa olla duunissa jo tekniset testit paria uutta teamia varten - ne samat teamit, joihin hain viimeksikin, mutta se oli just kolarin jälkeen ja mulla oli kevyt aivotärähdys, että kuulemma olin melkein läpäissyt, mutten ihan. En muista koko testeistä oikein mitään, ja toista on sittemmin muutettukin.