IMG_20150914_132237.jpg    IMG_20150915_134311.jpg

Alkuviikosta popsin mm. LIDLin ihanaa juustoleipää, ja sunnuntaiaterian jämiä, eli "kormasoppaa" =D

IMG_20150915_015003.jpg    IMG_20150915_021624.jpg

Käytin ekaa kertaa uutta keitintä, ja laitoin kokonaan upporasvassa kokatun aterian =D Perunalohkoja, nautasuikaleita, itse kasvatettuja papuja, ja lihan mausteeksi chili-kastiketta. Nam. (Keitin on tosin niin pieni, että tuo satsi piti kokata 3-4 osassa, mutta sille isommalle keittimelle ei vaan ollut tilaa.)

IMG_20150915_130822.jpg    IMG_20150916_005210.jpg

Mulla on uusi kaveri, joka tulee moikkaamaan aina kun valmistaudun kylppärissä uuteen päivään. Kutsun häntä Mascara-hämähäkiksi, kun koipensa muistuttavat sotkuista ripsiväriä =)

Etanoita riittää myös, ja yhtenä iltanakin oli keittiössä etanaravit - samaan kuvaan osui kolme.. En tosiaan tiedä mistä ne tulevat sisälle, mutta en viitsi enää kantaa niitä ulos, kun niitä näkyy joka ilta..

IMG_20150917_073037.jpg

Istutin LIDLista ostamani japanilaispuun, joka on nyt patio-oven sisäpuolella. Toivottavasti selviää siinä hengissä.

DSC_0002.jpg    DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

Torstaina oli lomapäivä, ajokoetta varten. En ehtinyt nukkua kuin 4-5 tuntia, kun olin ollut keskiyövuorossa, ja aamulla piti herätä aikaisin - siivosin hiukan autoa, täytin tuulilasinpesunestesäiliön (tms.), jne., ja lähdin Wicklow'hin.

M50:n aamuruuhka oli aivan järkyttävä! En edes muista milloin viimeksi satuin motarille ruuhka-aikaan.. Suurimman osan M50-osuutta, liikenne eteni niin hitaasti, että piti pysytellä ykkösvaihteella - moneen kertaan liikenne pysähtyi kokonaan.. Kaduin syvästi, etten ollut lähtenyt vuoristoreittiä..

Bray'n kohdalla helpotti, ja loppumatka oli oikein mukava. Olin hyvissä ajoin Wicklow'ssa (siis Wicklow Town), ja ajelin muutamia osuuksia niistä kolmesta mahdollisesta ajokoereitistä. Sitten hain LIDListä hiukan aamupalaa, otin muutaman rantaräpsyn, jne.

IMG_20150917_105333.jpg

DSC_0005.jpg    DSC_0007.jpg

IMG_20150917_111155.jpg    IMG_20150917_105418.jpg

IMG_20150917_113521.jpg

Menin sitten odottelemaan ajokoettani, ja ensin katsottiin paperiasiat, muutama teoriakysymys, jne. Sitten siirryttiin autolle, ja heppu tarkisti että kaikki vilkut toimivat, ja että osaan käyttää tuulilasinpyyhkimiä, yms..

Nyt seuraa sitten syy sille, miksi en läpäissyt ajokoetta:

DSC_0012.jpg

Matkustajapuolen etuoven kahva on rikki - se hajosi viime vuoden keväällä, kun olin ihan ekoja päiviä duunissa. Olin lähdössä kotiin, laitoin kassini pelkääjän paikan jalkatilaan (kuten aina), ja oven kahva jäi käteen. Kahvaa on kuitenkin sen verran jäljellä, että oven saa avattua ihan ongelmitta, eikä siitä ole edes huomautettu katsastuksessa.

Kun ajokoeheppu oli aikeissa siirtyä autoon, hän huomasi risan kahvan, ja totesi: "Tästä syntyy ongelma."

Tajusin heti, että ajokokeen tulos oli selvinnyt jo ennenkuin sain edes moottoria käynnistettyä..

Äijä räpläsi teatraalisesti risaa kahvaa, nillittäen että ovien on avauduttava sekä sisältä että ulkoa, kunnes marssin vittuuntuneena ulos autosta, ja menin demonstroimaan sen oven avaamista. Avasin ja suljin ongelmitta kys. oven moneen kertaan.

Äijä meni sitten takaisin sinne puljuun, ilmeisesti keskustelemaan asiasta jonkun kanssa, ja palasi lopulta - sain jatkaa koetta (ts. aloittaa sen varsinaisen ajo-osuuden), mutta oli sellainen fiilis, että ihan sama miten ajaisin, kun se kahvaepisodi oli jo kumonnut koko jutun.

Ajoin sitten hyvin, muistin käyttää käsijarrua (jota en muuten pahemmin käytä, paitsi tietty pysäköidessä), en ajanut ylinopeutta, peruutin hienosti, ennakoin yhden bussi-vastaan-kuorma-auto-tilanteen (sellaisen, jota tyypillisesti aika moni paikallinen kuski ei ennakoisi - varsinkaan naiskuskit), antaen tilaa bussille, jne.. Eli kaikki meni rennosti ja hienosti..

En sitten kuitenkaan läpäissyt ajokoetta, kun se oven kahva oli rikki.

Äijä riipi ja raapi syitä, kuinka en ollut kahdessa kohtaa katsonut oikealle, ennenkuin käännyin vasemmalle - ihan paskaa, koska molemmissa tilanteissa en todellakaan olisi kääntynyt, ellen olisi ihan selkeästi nähnyt, ettei sieltä oikealta ollut tulossa mitään. Sitten olin kuulemma ajanut vaarallisen läheltä pysäköityjä autoja - enpä kuitenkaan osunut niihin, kun tiedän mistä mahdun tai en mahdu autollani. Ei sillä sitten muita syitä ollut tarjota. Me molemmat tiesimme, mikä se varsinainen syy oli.

Auton oven kahva on rikki = ajat väärin.

Just.

No, menin sitten uusimaan harjoittelijakorttini, eli ajoin toiselle puolen kaupunkia, Motor Tax Office'en.

Yllätys, yllätys: ajokorttia ei enää uusita siellä, vaan sille on nykyisin ihan oma puljunsa - ihan siellä ajokoepuljun naapurissa. Toisella puolen kaupunkia. Mistä olin juuri saapunut paikalle.

Saatana.

Ajoin sitten takaisin sinne, Motor Tax Office'n tädin antamat ohjeet mukanani - siis mistä löytäisin sen puljun. Se olisi ajosuunnastani katsoen ennen ajokoepuljua, samalla puolen tietä, ja puljun nimi on NDLS. Osoitteena Wicklow Enterprise Centre, The Murrough, Wicklow.

Ajoin hitaasti, zoomaillen ajokoepuljua edeltäviä rakennuksia - niissä kaikissa oli jonkinlainen Wicklow Enterprise Centre -plakaatti. Missään ei näkynyt NDLS-kylttiä.

Tein U-käännöksen, ja ajoin taas hitaasti, mutta ei tosiaan osunut silmiin mitään NDLS-aiheista.

Pysäköin strategisesti, rakennusten väliselle parkkikselle, ja kun ei ollut ketään keneltä kysyä, menin läheiseen kurssipuljuun kysymään ohjeita, ja sainkin tosi tarkat ohjeet.

Kävelin sitten sinne NDLS-kopille, joka oli tosiaan HYVIN pieni toimisto, kapean parkkipaikan perällä, ja ainoa paikkaan viittaava kyltti oli siinä toimiston ovella, jota siis ei havainnut tieltä asti, ellei sattunut jo valmiiksi tietämään minne katsoa.

Onneksi se oli edes auki..

Siellä oli kaksi avokoppia asiakkaille, ja vain toisen kopin tiskillä oli virkailija. Samassa pienessä tilassa oli neljä tuolia "odotustilana".

Yksi nainen oli juuri uusimassa ajokorttiaan sukunimen vaihtumisen takia - koska tila oli pieni, me kaikki kuulimme, että hän oli eronnut ja ottanut oman sukunimensä takaisin, eikä ikinä enää aikoisi mennä naimisiin, tai jos joskus mielenhäiriössä sattuisi menemään, niin sukunimeään ei ainakaan vaihtaisi, jne, jne, jne..

Minua ennen jonossa oli joku mies, jolla kuitenkin oli ilmeisesti varattu aika. Virkailija nimittäin huhuili nimeltä jotain naista, joka oli varannut ajan, muttei ollut saapunut paikalle, joten sain sitten hänen aikansa - toki kehotin sitä miestä menemään ensin, kun oli paikalla ennen minua, mutta hän antoi kuitenkin minun mennä ensin. (Kuulemma ei tarvitse varata aikaa, mutta sillä pääsee mahd. jonon ohi.)

Olin varannut kaksi passikuvaa mukaani, mutta heillä olikin hieno passikuvasysteemi, että kiinteä seinäkamera ottaa kolme kuvaa, joista saa itse valita parhaan. Siinä vaiheessa olin väsynyt, nihkeä, punanaamainen, ja tukkakin oli aika likainen, eli koko kolmen sarja oli aika hurja, minkä totesin ääneen - virkailija kysyi, josko haluaisin ottaa sarjan uusiksi, mutta ei se siitä olisi parantunut, joten valitsin vähiten hurjan kuvan, ja sillä mentiin..

Ajoin Bray'hin, missä Oscar juoksi taas heti vastaan, ennenkuin ehdin kunnolla autosta ulos =)

DSC_0013b.jpg    DSC_0015b.jpg

Pushy tuli rapsuteltavaksi, ja sitten lähdettiin D:n kanssa myöhäisaamiaiselle Coffee Delights'iin, josta en ollut ikinä edes kuullut, kun se on Bray Business Park'issa, missä en ollut käynyt. D oli kuullut paikasta pärrätutuiltaan, ja oli käynyt testaamassa niiden Full Irish Breakfast'in, mikä oli kuulemma todella hyvä. (Full Irish Breakfast on varsinaisesti aamiainen, mutta monessa paikkaa se on ateriavaihtoehtona pitkin päivää.)

DSC_0018b.jpg

Paikka on ulkoa päin vaatimaton..

IMG_20150917_154822.jpg    IMG_20150917_154958.jpg

Sisältä isompi kuin olisin kuvitellut, ja tosi viihtyisä. Menussa olisi ollut vaikka mitä ihanaa, ja tiskillä upeita kakkuja..

Latte saapui hyvin pian, pienen ämpärin kokoisessa mukissa =D

IMG_20150917_155612.jpg    DSC_0017b.jpg

Ruokaakaan ei joutunut kovin pitkään odottelemaan. En ollut aikoihin syönyt kys. ateriaa, kun pyrin välttämään sianlihaa (paitsi jos sitä on pepperonissa tai salamissa, kun niille ei oikein ole mitään korviketta), mutta vetäisin nyt kuitenkin koko satsin.

En ole ikinä ollut oikein makkaraihmisiä - siis täällä, missä makkarat on ensin paistettava.. Mutta nuo makkarat olivat todella herkullisia.. Rasherit olivat hyvänkokoisia, eikä mitään paperinohuita - tuollaisia sai kai yleisemmin joskus 90-luvulla, mutta nykyisin ovat melkein joka paikassa sellaisia ohuita ja mitättömiä.

Ikkunalaudalla oli kiva vanhanaikaisen puhelinkopin mallinen lyhty - ja sen sisällä pienempi versio! =)

En muista aterian tarkkaa hintaa, mutta alle vitosen se oli!

D pelasi Life is Strange -peliä, joka vaikutti tosi koukuttavalta. Kun palasin illalla kotiin, sain sen Steamitse lahjaksi, imuroin ja asensin saman tien, mutten jaksanut enää sinä iltana pelata, kun väsytti ja piti mennä seuraavana päivänä taas duuniin.

IMG_20150918_144817.jpg    IMG_20150918_211946.jpg

Perjantaina olin ollut jonkin aikaa duunissa, kun ihan yllättäen iski kurkkukipu, ja loppuilta meni väsymyksen ja puistatuksen parissa. Olin ihan varma, että tulisin kipeäksi...

Ahkera sotkija, joka nykyisin joutuu istumaan työnvälttelijän pöytänaapurina, oli saanut tarpeekseen, ja ilmoitti tekevänsä kys. ihmisestä virallisen valituksen. Kertoi tehneensä monenlaista duunia yli 40 vuoden ajan, eikä ole koskaan ennen valittanut kenestäkään, vaikka monenlaisia tapauksia on nähnyt, mutta nyt oli kuulemma tullut mitta niin täyteen, että oli pakko valittaa.

Odotan mielenkiinnolla maanantaita..

DSC_0022.jpg

Menin heti kotiin tultuani sohvalle lojumaan, katsoin jonkin aikaa Count Basie -dokumenttia, ja nukahdin sitten sohvalle.

Monen tunnin unien jälkeen, olo oli paljon parempi! Kurkkukivusta ei onneksi ollut enää tietoakaan =)

IMG_20150919_103041.jpg    IMG_20150919_103222.jpg

Lauantaiaamuna poimin taas papuja.. =D

IMG_20150919_103325.jpg    IMG_20150919_103923.jpg

Pilkoin suurimman osan pakastimeen, ja pienemmän pussillisen jääkaappiin..

IMG_20150919_141850.jpg    IMG_20150919_105300.jpg

Aamiais-Lungo, pari juusto-chili-kastike-voikkoa, banaani, yms..

IMG_20150919_142024.jpg    IMG_20150919_142602.jpg

Lounaaksi taas chipsejä..

IMG_20150919_221807.jpg

Huvitti, kun luin sen Life is Strange -pelin julistetta kadonneesta opiskelijatytöstä, niin huomasin että itselläni on samanlainen tatuointi, samassa paikassa =D

DSC_0006.jpg

Kissarivi.. =)

IMG_20150919_223905.jpg    IMG_20150919_225701.jpg

Pelasin tietsikkapeliä jokusen tunnin ajan, ja sitten otin muutaman tunnin nokoset. Illalla viskasin taas LIDL-pizzan uuniin, ja join sen seuraksi jopa lasillisen viiniä. Tällä kertaa en nukahtanut, kun olin ottanut ne nokoset..

Pesin pyykkiäkin, unohdin pyykit koneeseen, muistin ne myöhemmin, mutta sitten tuli kai jotain akuuttia kissa-asiaa, joten unohdin ne taas sinne koneeseen, jossa ne ovat edelleen.. Jos menisin nyt ripustamaan ne telineelle..