At the Japan Dolphins Day 2012 protest in Dublin

Tassa olisi elokuun ajalta (ja varmaan viela heinakuun puoleltakin) ihan hirmu paljon blogitettavaa, mutta olen edelleen virtuaalisen kuvavuoren kimpussa.. Laitan kuitenkin tuoreen kuvan tamanpaivaisesta mielenosoituksesta Japanin lahetyston edustalta (Dublinista siis), delfiinien oikeuksien puolesta.

Geo-lehden saitilta loytyy suomenkielinen artikkeli aiheesta;
 

Delfiinien tappaminen jatkuu Japanissa

Japanilaiset kalastajat surmaavat joka vuosi kymmeniätuhansia delfiinejä. Myös Taijissa delfiinien tappaminen jatkuu The Cove – Meren salaisuus -elokuvan aiheuttamasta kohusta huolimatta.

Sadat delfiinit taistelevat hengestään lahdessa, jonne Taijin kalastajat ovat ne ajaneet. Verkot estävät delfiinejä pakenemasta. Kalastajat sohivat veneistään käsin verenpunaista vettä keihäillä, harppuunoilla ja veitsillä. Delfiinit sätkivät matalassa rannikkovedessä, joten niihin on helppo osua.

Blogittamani kuva on Samantha Jane Summersin ottama, ja blogitettu hanen luvallaan. Alkuperainen kuva on taalla. Oikealla Bray Dolphin Watchin Aoife, joka asuu tassa ihan lahella, ja sainkin hanelta tanaan kyydin kotiin.

Otin itsekin paljon kuvia ja videomateriaalia, mutta kotiin tultuani olin sen verran vasynyt, etta piti ottaa pitkat nokoset - aktivismi vasyttaa =D

Tamanvuotinen delfiinien joukkomurha on taas alkanut Japanissa.. =(