Vantaan pikkurikolliset; Kolme lasta ryösti, viilsi puukolla ja hakkasi viisivuotiaan
30.05.2008 09:45, päivitetty 30.05. 11:13

Kolmen lapsen kopla ryösti viisivuotiaan pojan potkimalla, hakkaamalla ja puukolla viiltämällä torstaina Vantaalla.

Järkyttävä tapahtuma sattui kello 18 aikaan illalla, kun poika oli matkalla leikkikentältä kotiinsa päin.

Saaliiksi kolmikko sai pikkupojan avaimet ja kännykän. Lopuksi ryöstäjät tuikkasivat läheisen leikkikentän rakennuksen tuleen.

Poliisi kertoi Ilta-Sanomille, että ryöstäjäkolmikon henkilöllisyys on selvillä: heistä kaksi on 12-vuotiaita ja yksi seitsenvuotias.

Ryöstön uhri pääsi omin voimin kotiinsa. Hän oli niin järkyttynyt, ettei aluksi muistanut ahdistelijoidensa nimiä. Myöhemmin nimet kuitenkin selvisivät äidin avulla. Äiti teki asiasta ilmoituksen poliisille.

Poliisit eivät vielä ole tavoittaneet ryöstäjiä. Pian tutkimukset käynnistyvät toden teolla sosiaaliviranomaisten kanssa.

- Pikkupoika oli potkittu mustelmille. Puukosta hän sai nirhaman, sanoi eräs poliisi Ilta-Sanomille.

Rikos tapahtui Peijaksen ympäristössä. Ryöstössä käytetty ase löytyi rikotusta ja osin poltetusta rakennuksesta. Sytyttämisen apuna oli käytetty deodoranttia.
Juttu herattaa paljon kysymyksia.. Ensimmaisena tuli mieleeni ihmetella, miten viisivuotias lapsi voi olla yksin jossain leikkikentalla, varsinkin jos sielta on jonkin verran matkaa kotiin. Eiko hanen vanhempiaan ollenkaan huolestuta, etta lapsi voidaan vaikka siepata, kun kukaan ei ole valvomassa? (Saati ryostaa ja hakata..) Lehdissahan on nykyisin kaikenlaisia pedofiili- yms. juttuja lahes paivittain, ja ne jutut kertovat vain tapauksista, jotka ovat tulleet ilmi. Ei kannykastakaan ole aina apua, kuten tuosta jutusta voi lukea..
Lisaksi ihmettelen tietysti noita pikkurikollisia.. Millaisesta kodista tulee tuon ikaisia lapsia, joille tulee edes mieleen tehda jotain noin kamalaa? Nimet ovat onneksi selvilla, mutta kun he ovat noin nuoria, niin taitavat saada vain taputuksen paalaelle ja jonkun sosiaalitantan kehotuksen olla tekematta samaa uudestaan.. Elakoon taparikollisuus.. Sairasta.