Olen tassa viettanyt joulun jalkeiset paivat lahinna telkkaria katsoen, viinia juoden ja suklaata syoden =) Siksi ei ole mitaan varsinaista blogitettavaakaan, joten ajattelin listata osan katsottuja elokuvia ja muita ohjelmia. Olen ehka jo maininnut osan naista, mutta laitan nyt kaikki kuitenkin samaan..
Jouluaattona tuli muiden hommien ohella katsottua The Wizard of Oz (melkein kokonaan). Edellisesta kerrasta oli aika monta vuotta, ja olinkin ehtinyt jo unohtaa aika paljon, mutta vanha elokuva jaksaa edelleen viihdyttaa.
Samana paivana olisi tullut paljon muutakin katsomisen arvoista - osa elokuvista sellaisia, mitka olen jo nahnyt, mutta haluaisin katsoa uudelleen, ja osa sellaisia mita olen toivonut nakevani ensimmaista kertaa. Oli kuitenkin sen verran jouluvalmistelukiiretta, etten ehtinyt katsomaan muuta kuin keskiyon messun kotikirkostamme, siis Holy Redeemer Bray'sta. (En muuten enaa hoida seurakunnan saittia, kun Catholic Ireland -palvelulla oli niin kateva paketti siihen tarkoitukseen, mutta olen kuitenkin yha mukana viestintaryhmassa.) Kirkko naytti telkkarissa paljon isommalta ja hienommalta kuin oikeasti. Itse pidan oikeastaan enemman vahan kauempana olevasta St. Peter's kirkosta, joka on pieni ja kotoisa, ja jonka vierella on myos ihana ikivanha hautausmaa. Siella oli myos H:n ensikommuunio.
Joulupaivana seurattiin ns. puolella silmalla The Cat in the Hat -elokuvaa (2003), jonka varimaailma oli aivan ihana! Keskityttiin kuitenkin enemman joulunviettoon, etta taytyy katsoa tuokin elokuva joskus uudelleen, paremmalla ajalla.
Ihan pakollista jouluohjelmaa oli Doctor Who jouluspesiaali. Olemme faneja, ja joulujaksoa odotetaan aina innolla, kun edellisesta kaudesta on jo aikaa, eika seuraavakaan ala kovin pian. Mainosten perusteella meilla oli taas suuret odotukset, mutta valitettavasti itse jouluspesiaali osoittautui tosi tylsaksi.
Illalla vetaydyin ullakolle katsomaan Breakfast on Pluto -elokuvaa, mutta nukahdin tosiaan kesken kaiken, ja missasin sen lopun =( Pakko nahda sekin joskus kokonaan.. Herasin myohemmin, ja katsoin ekaa kertaa kuuluisan Gildan (1946), jonka jalkeen tuli viela dokumentti Rita Hayworthin elamasta.
Tapaninpaivana katsoin heti aamusta Hansel and Gretelin, eli tarinan Hannusta ja Kertusta. Se oli vuodelta 1988, ja vaikutti alun perusteella musikaalilta, mutta onneksi lauloivat loppupuolella vahemman - en siis ole mitenkaan musikaaleja vastaan, mutta musiikin pitaa olla hyvaa, enka ihastunut kys. elokuvan lauluihin.. Iltapaivalla katsoimme porukalla alakerran telkkarista The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, jonka katsomista olin toisaalta odottanut ja toisaalta kauhistellut.. Muistan ne mainokset, kun elokuva oli uusi, ja jossain julisteessa oli jaakarhuja vetamassa Lumikuningattaren kelkkaa, kun kirjassa oli poroja.. Onneksi itse elokuva oli kuitenkin uskollinen kirjalle, ja tulen varmasti katsomaan sen monta kertaa uudelleen (ehka aina jouluisin..). Nayttelijavalinnat olivat loistavia, enka voisi kuvitella kenenkaan muun onnistuvan missaan elokuvan osassa paremmin. Tosi katselunautinto..
Myohemmin katsoin ullakolla Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - Daniel katsoi samaa elokuvaa kerrosta alempana, ja ilmeisesti myos anoppi, viela kerrosta alempana =D Sekin oli tosi hilpea, ja Johnny Depp on kylla ihan uskomaton siina roolissa =D Keira Knightley'sta tosin en pida nayttelijana, vaan han sopisi mielestani paremmin malliksi. En ymmarra miksi hanta hehkutetaan muka hyvana nayttelijana, koska han osaa vain olla kameran edessa Keira Knightley, sen sijaan etta nayttelisi roolinsa. (Sama juttu muuten aika monen nykynayttelijan kanssa..)
Daniel nauhoitti The Da Vinci Coden, jota en ole viela katsonut, eika niin kovasti kiinnostakaan, mutta saatan silti katsoa sen joskus, kun on tylsaa. Sen sijaan katsoin loppupuolen Nine Months'ista, jonka olen nahnyt ennenkin. Rakastan sita vakivaltaista kohtausta lelukaupassa, missa matkivat (skandeilla) sita arsyttavaa dinosaurusta.. Hihi.. Myos synnytyskohtaus on aika hauska, Robin Williamsin esittaman venalaisen laakarin kera..
Katsoin myos uudelleen Intolerable Cruelty (en pida sieluttomasta Catherine Zeta Jonesista, mutta tuohon rooliin han kylla sopii, ehka nimenomaan sieluttomuutensa takia) ja Philadelphia - en muistanutkaan etta siina on se ihq Springsteenin biisi..
Lauantaina katsoin taas kerran Father of the Bride (1991), missa mua arsyttaa joka kerran se, etta morsiamen isa tavallaan missasi haat.
Casualtyn jalkeen katsoin Starter for 10, vain sen takia, etta siina oli Catherine Tate, jonka rooli kylla jai pieneksi, mutta se oli silti ihan katsottava elokuva, vaikkei mikaan kovin ihmeellinen.
Myohemmin katsoin ekaa kertaa Interview with the Vampire, vaikka siina olikin iljettava Tom Cruise. Onneksi hanen osansa ei ollut niin iso kuin olin kuvitellut. Se oli oikeastaan ihan hyva elokuva. Sen jalkeen katsoin viela lopun Bird on a Wire -elokuvasta, jonka olen nahnyt muutaman kerran aiemminkin.
Myohemmin katsoin ihan IMDB-kommenttien perusteella kanadanranskalaisen C.R.A.Z.Y. -elokuvan, ja onneksi katsoin, silla pidin siita valtavasti!
Eilen oli tarkoitus katsoa vihdoinkin Father of the Bride Part II, jonka olen tahan mennessa onnistunut missaamaan aina.. Sita ennen oli kuitenkin tayteaikaa, joten paatin katsoa You've Got Mail'ia, kunnes tuo em. elokuva alkaisi.. Ja arvaahan sen, miten siina kavi! En muistanut miten You've Got Mail loppui, joten katsoin sen sitten loppuun, missaten odottelemani elokuvan alun, enka halunnut katsoa sita puolesta valista eteenpain, joten odotellaan nyt taas, etta se sattuisi telkkariin..
Katsoin viela The 39 Steps, joka oli aika viihdyttava, The Birdcage, jonka olen nahnyt monta kertaa, mutta joka on aina yhta ihana (ja Gene Hackman in drag.. repean AINA!), seka lopuksi Patrick (1978), joka oli tavallaan hupaisa, vaikkei komedia ollutkaan..
Tanaan aioin katsoa Back to the Future Part III, jonka olen myos onnistunut missaamaan n. miljoona kertaa, mutta niinpa vaan missasin sen tanaankin.. Katsoin sitten toistamiseen Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, joka on mielestani visuaalisesti parempi kuin tarinan puolesta. Nyt illemmalla saatan katsoa Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking, koska Rupert Everett siina osassa kiinnostaa.