Olen asunut Irlannissa 9 vuotta, enkä aio koskaan muuttaa takaisin Suomeen, eli vaikka olenkin oikeutettu äänestämään Suomen vaaleissa, en käytä oikeuttani. Mielestäni ei olisi oikein äänestää ulkomaan vaaleissa. Kokeilin kuitenkin vaalikonetta, ihan puhtaasta uteliaisuudesta. Tulokseni:
pres2006.gif
(Kuvaa klikkaamalla pääsee tulossivulleni) ... Näin ulkopuolelta seurattuna, Tarja Halonen vaikuttaa ihan OK presidentiltä, ja jotenkin helposti lähestyttävämmältä kuin aiemmat presidentit. Hän on muuttanut presidentin asemaa jollain tapaa rennommaksi (vaikuttaen suhteellisen samanlaiselta kuin Irlannin naispresidentit) - mua kiinnostaakin nähdä mitä seuraavan presidentin kaudella tapahtuu. Haluaako ja pystyykö seuraava (tod. näk. mies-) presidentti kohoamaan takaisin sinne entisen mallin korkeuksiin... Mutta tuotahan saattaa joutua pohtimaan vielä yhden Tarja-kauden ajan.
Kommentoin vaalikonetulostani sen verran, että minä en ikimaailmassa äänestäisi demaria, oli miten mukava ihminen tahansa. Puolue on mielestäni inhottava, enkä haluaisi millään tavalla tukea sitä. Eli siltä kannalta vaalikonetulokseni ei sopinut minulle. Sauli Niinistö taas vaikutti joskus kauan sitten ihan OK tyypiltä, mutta on nykyisin jotenkin erilainen. Tuskin äänestäisin häntä. Sitä paitsi, Kokoomuksesta tulee kanssa hiukan allergiaviboja, vuosien takaa.. Ensimmäinen "ehkä" löytyy sijalta kolme, mutta todennäköisempi vaihtoehto on jäljelläolevien nimien joukossa.