DSCN8086.jpg

Sain eilen ihania tuliaisia Suomesta =) Ego-limskaa ja -huulirasvaa, Muumi-laastareita, Fazerin tummaa suklaata, ja unohdin mikä tuon puisen siilin oikea käyttötarkoitus olikaan, mutta se liittyi nukkekotini sekalaiseen porukkaan..

Join illalla tuon limun, kun se oli ollut muutaman tunnin jääkaapissa, ja se oli tosi hyvää! Ei liian makeaa, ja vadelman maku oli oikeasti vadelmainen. (Kiitoksia paljon, M, jos satut lukemaan tätä!)

DSCN8087.jpg    DSCN8089.jpg

Eilen, heti kotiin tultuani, tein ciabatta-taikinan, joka sai nousta sen aikaa kun pesin hiuksiani, yms. Sitten lykkäsin ciabattan uuniin, kun olin ensin lisännyt päälle gouda-paloja, ja tällä kertaa koeluontoisesti myös pieniä pisaroita tomaatti-paprika-relish (en tiedä mikä se on suomeksi - semmoinen mömmö, mitä voi laittaa vaikka voileivälle..).

DSCN8090.jpg

Tein koko ciabattasta aamulla voikkoja. Päätypala meni pika-aamiaiseksi jo kotona, sitten vedin duunissa voikkoja pitkin päivää - osassa juustoa, osassa paahtopaistisiivuja, ja lisää relishiä.. Yksi voikko jäi yli, joten popsin sen sitten heti kotiin tultuani. Relish-pisarat olivat hyviä tuossa gouda-palojen ohella, mutta jos niihin osui sormella, olivat hiukan sotkuisia, eli jos laitan uudelleen, muistutan itseäni pitämään ne pisarat hyvin pieninä, ja laittamaan harvakseltaan, ettei ole pakko pitää syödessä kiinni juuri niiden kohdalta.

DSCN8091.jpg    DSCN8093.jpg

Kun normaalisti ei tule juotua nykyisin paljoakaan alkoholipitoisia, niin yleensä ostan vain harvakseltaan jonkun 6-packin LIDLin halpakaljaa (yllä, pähkinäkuvassa). Jouluksi (tai oikeastaan joulun jälkeistä viikkoa ajatellen) ostin itselleni pullon halpa-Irish Creamia, ja pullon Sandeman-portia - ajattelin nautiskelevani muutamia lasillisia, telkkaria katsellen, jne.. No, molemmista on edelleen suurin osa tallella =D

Olin varautunut uk:n visiittiinkin, parilla 6-packilla, mutta kun hän sitten veikin minut Tullamoreen asti bilettämään (heh), niin ei juotu kotona kuin (reissulta palattuamme) jonkin verran viskiä - kun sain sitäkin siis pullon lahjaksi. Uk toi myös siideriä, eli mullahan on täällä nyt varsinainen viinakauppa =D Ajattelin nyt sitten harjoittaa jonkin verran ilta-alkoholismia, ja hörppäsin tänään pullollisen halpakaljaa, ja lasillisen Irish Creamia.

DSCN8092.jpg    DSCN8085.jpg

Olen aloittanut jälleen jokavuotisen päiväkirjan pidon - se loppunee pian, kuten aina =D Nyt on kuitenkin niin kaunis päiväkirja, että ehkä sen hiplaaminen innostaa kirjoittelemaan hiukan normaalia pidempään..

Pitäisi popsia tiramisun jämät, etteivät happane.. Oli tarkoitus pikakokata huomiseksi jotain mikrotettavaa lounasta (kalapuikkoja ja muussia, tms.), mutta juutuin sohvalle, ja nyt on melkein nukkumaanmenoaika, eli taidan sitten elellä huomisenkin vain voikoilla.. Ostin ainakin tarpeeksi leipää.

Tarkistin duunissa saldon, ja olipa mieltäylentävää, kun tilillä on alle kymppi - palkka tosin tulee torstaina, ja bensaa on tarpeeksi siihen asti, sekä käteistä oli sen verran, että hain kotimatkalla kaupasta maitoa ja leipää. Kaikkea muuta oli jo valmiina.

Onneksi joulu on ohi, joten voin palailla normaalirutiineihin myös budjettisuunnittelun osalta.. Mulla on yleensä vihko, johon laitan tulevan kuukauden vakiolaskujen ajankohdat, yms., niin tiedän paljonko rahaa on tulossa ja menossa.. Pyysin myös ensi viikoksi (taas!) iltavuorot, niin tulee muutama kymppi ylimääräistä sen viikon palkkaan - ja iltavuorossa on muutenkin yleensä mukavaa, ja duunin jälkeen voi valvoa aamuyöhön asti, ja herätä sitten vasta puoliltapäivin =) Ainoa hankaluus on kaupassakäynti - se kun on pakko tehdä aamulla ennen duuniin menoa, ja on NIIN vaikeaa nousta aikaisin ylös, kun on mennyt myöhään nukkumaan.. Ehkä yritän taas tehdä viikonloppuna kaikki muut ostokset, ja hakea sitten joku ilta duunista lähtiessä 24h-bensikseltä maitoa..

Lauantaina on NCT (katsastus), ja todella toivon, että menisi kerrankin ekalla yrityksellä läpi.. Mulla ei vaan olisi nyt varaa rempata autoa.. Renkaathan ovat melko uudet, ja kalliimpaa remppaa oli viime vuonna.. Auto on toiminut vallan mainiosti, mutta niillä on tapana aina löytää jotain nillityksen aihetta, että voivat maksattaa lisää..

Nyt nukkumaan.