DSCN5706-normal.jpg    DSCN5708-normal.jpg

Olin perjantai-iltana niin väsynyt, että menin jo puolilta öin nukkumaan, ja sen seurauksena heräsinkin aamulla jo ennen yhdeksää. Käytin siis aikaista ylösnousemusta hyväksi, ja lähdin (facebookitettuani hiukan..) viemään Thatsitin lainahäkkiä klinikalle, mistä tuttu eläinlekuri voisi poimia sen matkaansa - se oli siis lainassa suoraan häneltä, eikä varsinaisesti klinikan omaisuutta.

Ajattelin kotiin palatessa kipaista lähi-LIDListä ruokaostokset (vaikka yleensä käyn mielummin Greystonesin LIDLissä), mutta päätinkin kääntyä toiseen suuntaan ja mennä spontaanille lauantaiajelulle ihan itsekseni. En ole tainnut olla aiemmin tänä vuonna vielä kertaakaan sooloajelulla, vaan tulee mieleen vain se viikon takainen reissu T:n ja R:n kanssa.

Ajoin ensin Enniskerryyn, sitten Powerscourtin 'putousportin' ja Crone woodsin ohi, ihan mallia "enpäs ollenkaan muista mihin tämä tie vie, mutta muistan joskus menneeni tästäkin (en tosin ollut itse ratissa silloin)".. Sitten tie alkoi kiivetä loivasti, ja päättelin olevani matkalla kohti Glencree'ta (yksi alempi tie - yleensä menen sinne joko Sally Gapin kautta tai sitten ihan toisesta suunnasta), joten menin sitten suosikkikahvilaani aamupalalle.

Vakiopöytäni oli varattu, joten menin sellaiseen pöytään, mistä oli kivat lehmänäkymät =)

DSCN5709-normal.jpg    DSCN5710-normal.jpg

Matkalla hiukan manasin, kun olin just kotona ottanut edellisen reissun jäljiltä kynttiläpussin pois käsilaukusta, mutta en sitten olisi kuitenkaan mennyt alas Grottoon, kun oli hiukan sateista, ja mulla kangaskengät jalassa..

Ai niin, pakko mainita vielä, että matkan varrella (ennen Glencree'ta siis) oli se yksi maisemaristeys, josta oli aivan fantastiset näkymät, kun pilvet roikkuivat peittäen osan vuorista, ja sydäntä riipi, kun en oikein voinut pysähtyä siinä mihinkään, että olisin saanut hienoja kuvia.. =/ Mutta nautin sitten ihan vaan silmillä.

DSCN5711-normal.jpg    IMG_20140426_121136-normal.jpg

IMG_20140426_122819-normal.jpg

Mulla ei ollut kovin paljon bensaa tankissa, kun en ollut suunnitellut mitään maisema-ajelua, mutta toki sen verran oli, että uskalsin yleensä lähteä Sally Gapin kautta minnekään - vaihtoehtona olisi ollut palata lyhyempää reittiä Bray'hin, ja tankata siinä matkan varrella.

Olisin voinut ajaa Glenmacnassin kautta Laragh'an, missä on pieni bensis, mutta en uskaltanut ottaa riskiä, että se bensis sattuisi vaikka olemaan kiinni - sitten nimittäin ei olisi ollut enää tarpeeksi bensaa ajella toisaalle, vaan olisi pitänyt rimpaista AA paikalle =D Ajoin siis Lough Tay'lle, missä pysähdyin kuvaamaan kovin sateisen videon (katso youtubella), ja pari räpsyä;

DSCN5713-normal.jpg    DSCN5714-normal.jpg

Tuossa ekassa kuvassa siis on järvi (Lough Tay) - kuvasta voi juuri ja juuri erottaa sen "hiekkarannan", vaaleampana viivana.. Toinen kuva kohti Sally Gap'ia, eli juuri tuolta sumun keskeltä ajelin paikalle..

Oli sen verran kylmää, tuulista ja sateista, että piti heti aluksi napittaa takki kiinni, ja laittaa hanskat käteen. Kastuin kuitenkin aika kivasti.. :o

Sitten olinkin jännän äärellä, josko bensa riittäisi seuraavalle bensikselle asti.. Mietin, että Roundwoodissa olisi pakko olla bensis, joskaan en muistanut siellä olevan sellaista, mutta se on kuitenki sen verran isompi paikka, että voisin ainakin odotella apua jossain pubissa ja puhelin toimisi, jos tarvis =D

Ei siellä sitten taida kuitenkaan olla bensistä - en ainakaan löytänyt! Ja periaatteessa se on koko kylä enimmäkseen sen Main Streetin varrella, että jos siinä ei ole bensistä, niin ei sitten.

Ajoin Ashfordiin, missä tiesin varmuudella olevan ainakin kaksi bensistä, joista toiseen mulla on jopa bonuskortti. Bensakin riitti sinne asti - jee! Täysi tankillinen Esmeraldaan maksaa siis noin 45 euroa.

Sitten ajoin Rathnew'n, Newcastlen, Kilcoolen ja Delganyn kautta Greystonesiin, jossa menin siis omaan suosikki-LIDLiini ostoksille.

IMG_20140426_153818-normal.jpg

Karkasi hiukan mopo käsistä.. (Kuvaa ottaessani, olin jo laittanut osan ostoksista keittiöön, ja osa oli pöydällä, eikä siis näy kuvassa..)

Yleensä teen aina ruokaostoksilla listaa joko pieneen lehtiöön tai lasken ainakin summaa päässäni, niin että tiedän koko ajan paljonko menee rahaa, jne. Nyt en tehnyt, mutta toisaalta, ostin vain sellaisia juttuja joille on oikeasti tarvetta ja käyttöä, ja loppusummaksi tuli n. 114 euroa, eli ei nyt NIIN paha, vaikkakin mulle aika hurja. Kallein yksittäinen tuote oli €6.99 kylmälaukku, ja siihen ostin vielä n. kympillä erilaisia kylmäpakkauksia. Tulee todella käytettyä ainakin kesällä, kun autoilee sinne tänne. Olen monena kesänä toivonut että olisi kylmälaukku, ja nyt on.

Sitten ostin hiukan pikkusälää uuteen kotiin - kylppärisetin (miniroskis, saippuapumppupullo, saippuavati, ja hammasharjamuki), kolmen pikkurasian setti (IKEA-kopioita..), pari kynttilää suosikkiväreissäni, muovijakkara, kissaruohon siemeniä, yms.. Ja Esmeraldaan kumiharjan ja rikkalapion..

teemu-cleaned-the-kitchen-normal.jpg

T lähetti tuoreen kuvan tulevasta keittiöstäni (saa kuulemma jakaa) - oli siis siivoillut siellä ihan urakalla, vaikka sanoin ettei tarvitsisi, vaan voisi jättää siivouksen mulle =) Hän muuttaa siis huomenna muualle, ja virallisesti talo on sitten minun (siis vuokralla toki)! Koska suurin osa kamoistani (ja kissat) on edelleen Bray'ssa, asun kuitenkin vielä jonkin aikaa Bray'ssa, mutta koitan jaksaa tehdä useampia muuttokeikkoja viikossa, ja sitten kun on vaan isommat kamat muutettavina, niin otan sellaisen pakumuuttopalvelun yhdelle tai kahdelle keikalle. Ainakin puoli kaapillista tavaroitani saa odotella, että D raivaa yleensä tien sen kys. kaapin ovelle, koska muuten en pääse niihin tavaroihini käsiksi, vaikka olen monta vuotta kysellyt..