DSCN5842-normal.jpg

DSCN5843b-normal.jpg

DSCN5844-normal.jpg

Yllä muutama takapihapanorama uudesta kodista. Tuntuu olevan niin, että aina kun ehdin olla siellä vaikka kokonaisen päivän (saati yön), niin on enimmäkseen sateista, mutta kun piipahdan vain pikaisesti duunin jälkeen viemässä tavaraa, niin on usein oikein ihanaa ja aurinkoista, ja tekisi mieli vaan jäädä istumaan patiolle ja nauttimaan kauniista ilmasta..

DSCN5849-normal.jpg    DSCN5847-normal.jpg

Tuohon takaporttiin ja aitaan pitäisi varmaan laittaa jotain tököttiä pintaan - tulisi paremman näköistä ja lahoaisi hitaammin.. =D

DSCN5848-normal.jpg    DSCN5846-normal.jpg

DSCN5851-normal.jpg

Tämä blogitus on nyt tätä samaa, kun en oikein ehdi duunilta ja muuttopuuhilta mitään muuta.. Nyt viikonloppuna ajattelin mennä vuoristoajelulle tai jotain, mutta en sitten viitsinyt mennä edes kauppaan. Pitää kituuttaa joitakin viikkoja mahd. tiukalla budjetilla, kun siitä auton huollosta korjauksineen ei ole kovin montaa viikkoa (ja samalla uusin motor taxin), ja kuluneella viikolla uusin autovakuutuksen, johon meni taas melkein tonni, sekä korjautin sen pakoputken, missä oli reikä.. Niin nyt pitäisi olla ns. pakolliset isot menot ohi, mutta pankkitili ei voi hyvin, joten pakko elellä niukasti taas jonkin aikaa =/

DSCN5852-normal.jpg    DSCN5853-normal.jpg

Tuo IKEAn vihreä pötkö on tuossa vain toistaiseksi. Laitan sen varmaan keittiön ja olohuoneen välille, kunhan löydän jostain vasaran ja nauloja.. Muutenkin olohuoneessa on jo aika varastomaista kaikkine laatikoineen, ja varmasti tulee olemaankin, kunnes on varaa ostaa se haluamani kirjahylly, jne. Onneksi kuitenkin huomattavasti kotoisampaa kuin Bray'n ullakolla pahvilaatikoineen..

DSCN5857-normal.jpg

Makuuhuoneessa on nyt siistimpää, kun vietin torstaina vapaapäivän uudessa kodissa, ja laitoin mm. vaatteita kaappeihin ja laatikoihin, niin ei ole enää kasseja joka puolella. Kaikki kolme IKEAn Kusiner(?)-laatikkoakin ovat jo uudessa kodissa, ja yksi mahtui juuri sopivasti kaapin päälle. Siirsin ne T:n jättämät peitot yms. jätesäkkeihin ja sängyn alle - sinne muuten mahtuu tosi paljon kamaa, mutta on vaan ostettava sopivat laatikot, ettei tule kaatopaikkafiiliksiä..

DSCN5858-normal.jpg

Tuli testattua hiusten pesukin uudessa kodissa =D Ihanaa, että sielläkin on tilava suihkukoppi. Galwayssa oli aikanaan sellainen pienehkö, missä kyynärpäät kolisivat seiniin, kun pesi hiuksia.. Bray'ssa on myös tilava koppi, kun oli se kylppäriremppa melkein 10v. sitten.. (OMG, onko siitäkin niin kauan?!?)

DSCN5861-normal.jpg    DSCN5867-normal.jpg

Taisin mainita täälläkin sen aiemmin havaitsemani vesivahingon, jonka oletin johtuvan tukkiutuneesta nukkasihdistä.. Putsasin sen sittemmin, mutta nyt kun olin viime torstain tuolla ja pesin pyykkiä, niin huomasinkin, että koneen alle ilmestyi taas vesilammikko :O

Tarkistin nukkasihdin, ja sinne oli taas ilmestynyt jostain koneen kätköistä ihme kuonaa - kun putsasin sen edellisellä kerralla, en todellakaan ole sittemmin pessyt koneella mitään, mistä se kuona voisi olla peräisin, eli sen oli oltava jossain siellä putkissa. Toki sitä oli vain jonkin verran, eli se ei tukkinut veden kulkua, mutta putsasin sen nyt taas ihan kokonaan, kuten kuvasta näkyy.

Huomasin myös, ekan koneellisen pyörittyä jo ehkä reilun tunnin verran, että eteisessä ja kylppärissä oli aivan kammottava haju, jota ei ollut ennenkuin aloin pestä pyykkiä. Tutkin asiaa, ja suihkukopin allas oli kostea, vaikkei kukaan ollut käynyt suihkussa sitten Euroviisu-viikonlopun. Tökkäsin sormen siihen altaaseen, ja haistoin - haisi kammottavalle, eli kyseessä oli joku jätevesi, joka oli noussut suihkukopin altaaseen!

Kuivasin eteisen lattian, ja suihkutin suihkukopin altaan puhtaaksi. (Ja putsasin siis sen nukkasihdin ekan koneellisen jälkeen.) Kun mulla oli vielä pyykkiä pestävänä, niin laitoin toisen koneellisen pyörimään, ja tarkkailin asiaa.

Eteisen lattialle tuli taas lammikko, mutta paha haju pysyi poissa, eikä suihkualtaaseen tullut mitään jätevesiä.

Laitoin vuokraemännälle emailia asiasta, ja laitoin sitten kuivausohjelman päälle - sen muodostama lämpö kuivatti kivasti lattiaakin.

Olen huomannut, että vuokraemäntä vastaa yleensä melko pikaisesti emailiin, ja saattaa joskus laittaa muuten vaan emailia, että tarvitsenko mitään, tms., mutta tuohon vesivahinkoon liittyen, en ole saanut vielä ainuttakaan vastausta.. Pitää varmaan ottaa asia esille, kun törmään seuraavan kerran pihalla, tms.. Se lienee jonkinlainen putkistointiongelma - pesukone toimii ihan moitteettomasti, mutta jostakin vuotaa vettä eteisen lattialle, eikä suihkualtaaseen todellakaan saisi nousta jätevettä. Itse en ole kuitenkaan edes vielä kunnolla muuttanut taloon, ja ellen olisi huomannut putsata nukkasihtiä, ongelma olisi saattanut muodostua suuremmaksikin - ja maksan jo vuokraa, eli jos siellä on putkimiehelle duunia, niin se ei ole minun asiani korjata, kun en ole ongelmaa aiheuttanutkaan. (Omistajat ovat kyllä todella mukavia ihmisiä, että en sinänsä kritisoi, mutta aistin hiukan vastuun pakoilua, kun juuri tähän asiaan ei ole tullut mitään vastausta..)

DSCN5868-normal.jpg

Tuossa keittiön seinustalla on tosi kätevä paikka pyykinkuivatustelineelle, kun ulkona ei ole kuivatukseen sopiva ilma.. Ajattelin kuitenkin laittaa tuohon kirjalipastonukkekotini, joten teline joutunee sitten siirtymään joko olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen.. Ja tulee ehkä viimein rempattua se nukkekotikin, kun on sitten noin näkyvällä paikalla..

DSCN5872-normal.jpg

Torstaina olisi tosiaan huvittanut riuhtoa hiukan rikkaruohoja puutarhan puolelta, jne., mutta aamupäivä oli sateinen, ja iltapäivällä tuollaista ukkosen odotusta, jota tosin ei koskaan tullut.. Rakastan kyllä istua sohvalla ja katsella luontoa, oli millainen ilma tahansa. Ei pahemmin huvita edes avata telkkaria =D

DSCN5874-normal.jpg    DSCN5875-normal.jpg

Joku pulu siellä istuskeli aidalla.. En jaksanut lähteä edes ruokakauppaan, kun pakastimessa oli T:n jättämiä lihapullia ja itse ostamiani mikro-chipsejä =)

Nukun tuolla niin paljon paremmin kuin Bray'ssa - varmasti ainakin sen takia, että saa nukkua mukavassa sängyssä, kun Bray'ssa on vaan se käytetty futon, joka on aika tuskallinen selälle, joskin parempi kuin aiempi versio, eli muutama taiteltu peitto ullakon lattialla. Lisäksi, uudessa kodissa on puhdasta, ja tuoksuu puhtaalle - toisin kuin Bray'n ikisaastaisessa talossa, joka on kerännyt saastaa ja tupakansavua rakentamisestaan lähtien (joskus 80-luvun alulla)..

Ajoin aamulla ekaa kertaa maalaisteitä pitkin duuniin, eli en siis motarin kautta. Oli aivan ihanaa ajella vihreitä ja vehreitä reittejä aamuhämärässä, parin kylän läpi, ja samalla vielä säästää tietullimaksut. Ihana ajatus, että sitten kun saan kaikki kamat perille uuteen kotiin, niin ei tarvitse enää sahata motareita pitkin aamulla ja iltapäivällä!