070823tud02b.jpgJos tämän näköinen (ks. kuva) ihminen tulisi vastaasi kadulla, katsoisitko säälien vai inhoten? =D Kaikki torstai-illan vastaantulijat katsoivat säälien.. Tulin nimittäin kotiin Tudors-meikissä ja kampauksessa, kun meikkaajat olivat jo pakanneet kamansa, kun ehdimme ylityökuvausten lopuksi vaihtamaan vaatteita jne., enkä itse jaksanut kaivaa kassini pohjalta kosteuspyyhkeitä. Sitä paitsi, halusin Danielinkin näkevän miten autenttisia yskänrokkoja meikkaajien pensseleistä syntyy.
Yksi meikkaajista oli tosiaan ajostuulella, ja teki esim. yhdelle toiselle extralle vaikuttavan näköisen tulehtuneen haavan silmäkulmaan. Kys. extra on vakioduuniltaan Dublinin turistibussien opas, ja kyttäsi innolla, josko sattuisi tulemaan oman firman bussia paikalle, niin hän pääsisi näyttämään rooliasuaan! Vaikuttaa olevan muutenkin innoissaan opasduunista, koska hänellä oli taukolukemisena valikoima paksuja tietokirjoja Tudorien ajasta, yksi kirja erityisesti Tudorien ajasta Irlannissa, ja kansio omia muistiinpanoja aiheesta. Hän oli myös Dublin Castlen kuvauksissa (siis Tudoreihin), ja kertoi sielläkin meille muille extroille triviaa paikasta.
Bray Forumilla on lisää yskänrokkokuvia - tässä suora linkki.. (Aiemmalla sivulla on myös muutama webcam-kuva, joissa näkyy kampausta tarkemmin). Mulla oli rokkoja kaiken kaikkiaan kolme, kun meikkaaja kävi aina tauoilla parantelemassa tai uudelleenrakentamassa rokon. Oheinen kuva on otettu Lenorella, kuvauspaikalla räpsityt puolestaan puhelimella, ja heti kuvan ottamisen jälkeen nypin rokon irti, ja liimasin muistoksi bussilipun reunaan. Viskaan kontaktimuovin päälle ja laitan Tudors-muistikirjaani.. Pitäisi tilata fotoprintteriin mustekasetteja ja paperia, niin saisi printattua noita tuoreempia kuviakin.
Kuvattiin torstaina Kilmainhamin vankilan pihalla Thomas Moren (Jeremy Northam) ja Kardinaali Fisherin (Bosco Hogan) teloitukset. Me extrat olimme siis yleisöä, jonka sympatiat olivat vahvasti teloitettavien puolella. JN ei tehnyt asiasta helppoa, koska hän vaikutti koko ajan siltä kuin saattaisi purskahtaa nauruun! Erikoinen tapa paneutua rooliin, jossa roolihahmo tietää tulevansa pian teloitetuksi marttyyrina.. BH oli loistava, ja onneksi yleisön reaktioista otettiin paljon lähiotoksia nimenomaan Fisherin teloituksen kohdalla. Olin 1-3 riveissä (porukkaa sekoiteltiin taas vihreää taustaa vasten), eli yskänrokkoni #1 päätynee loistamaan Tudoreissa.. =P
Tiistaina on taas tarkoitus kuvata jotain. Onneksi mainitsin puvustajalle puvun nuhjuisesta kunnosta - sanoi viskaavansa sen pesuun ennen tiistaita. Pukuja ei siis normaalisti pestä kuvauspäivien välillä, mutta kun puvussa on mennyt muutama pitkä päivä kesäoloissa ja silloin ekana päivänä vielä kaasutulen vierellä seisten, voi vaan kuvitella miten ihanan raikas se on päällä... Toivottavasti se puvustaja nyt muistaa pestä puvun!