Täällä on nyt vihdoinkin ollut pari sateista päivää - ukonilmojakin (keskiviikkoillan salama, etuovelta kuvattuna). Tietysti harmittaa, ettei ole voinut lojua nurmikolla lukemassa, mutta toisaalta, sade tuli jo tarpeeseen. Toivottavasti aurinkoisia päiviä riittää vielä loppukesän aikana. Co. Wexfordin reissukin vielä tekemättä..

Tiistaina olin taas pidemmällä ajelulla (videolla Lough Tay ja Sally Gap). Hain aluksi Newtownmountkennedystä käytetyn, burgundinvärisen chenile-peiton, jonka ostin Facebookitse paikallisesta kirppisryhmästä. Matkalla garda-auto seurasi mua sen verran pitkään, että odotin jo joutuvani pysäytetyksi - en ole nimittäin vieläkään varannut ajokoetta, enkä saisi virallisesti ajella yksin harjoittelijakortilla.. Muutaman liikenneympyrän jälkeen, N11:lla sitten ilmeisesti totesivat, että en ole 18-vuotias ajotaidoton hurjastelija, ja jatkoivat matkaansa..

Olin ajatellut meneväni peittoreissun jälkeen Newcastle beachille, mutta en ollut syönyt aamupalaa, joten päätinkin ajaa Roundwoodiin, hakea Centrasta aamiaista, ja mennä Lough Tay'lle syömään.

Roundwoodissa oli yllättävän ruuhkaista (onko tuo sana? LOL), mutta rohkaisin itseni tekemään three point turn (suomeksi??) tiukassa ylämäessä, ja sitten olin kovasti ylpeä itsestäni, kun se meni hienosti =D LOL Ja pääsin lopulta sinne rakennusten takana olevalle parkkiksellekin, jonka entrance (suomeksi??) oli aluksi kuorma-auton blokkaama.

Menin sitten Lough Tay'lle nauttimaan aamupalaani, ja sainkin jonkin aikaa nauttia paikasta ihan yksikseni, mutta pian sinne saapui turistibussillinen meluisia saksalaisia.. Sitten kuulin jonkun puhuvan suomea, ja kävin juttelemassa tovin kahden suomalaisturistin kanssa =D

Jatkoin matkaa Sally Gap'ille, missä poimin hiukan bog cotton (ei aavistustakaan mitä se on suomeksi, mutta kuten nimi vihjaa, se näyttää puuvillalta) minitarkoituksiin. Sen jälkeen kävin Glencree'ssa cappuccinolla, ja palasin Sally Gapin kautta Roundwoodiin, ajaen tällä kertaa vain kylän läpi, jatkaen matkaa Ashfordiin - ja tietysti ihan koko matka Roundwoodista Ashfordiin meni hitaan traktorin takana.. Ohittamaan ei päässyt, mutta traktorille olisi kyllä ollut useampikin paikka, missä olisi voinut päästää taakseen kertyneen jonon menemään, vaan ei päästänyt, prkl..

Ashfordissa pysähdyin toviksi parkkikselle, juomaan kylmää mehua (€2 kylmäkassi oli todella hyvä hankinta!) ja miettimään minne jatkaisin sieltä..

Päädyin palailemaan kotia kohti, mutta Greystonesin LIDLin kautta - ja pikkuteitä pitkin, eikä N11:n kautta. Pidensin reittiäni hiukan, ajamalla Rathnew'n kautta, kun en ollut vielä itse ajanut sinne, ja se on kuitenkin ihan siinä Ashfordin lähellä.

Greystonesissa tein sitten normaaleja viikko-ostoksiani kevyemmät ostokset, eli lähinnä gouda-sämpylöitä ja täydennystä muonapuolelle, niin että ei välttämättä tarvitse tällä viikolla edes tehdä isompia ostoksia.

Kotiin päästyäni, ehdin vielä lojua muutaman tunnin puutarhassakin.

Sitten illemmalla, Stirasta (eli ullakkorappusista) napsahti yksi sarana, enkä päässyt muutamaan tuntiin ullakolle - missä tietysti oli laptop, kirjat, puhelimen laturi, yms. Sain kyllä facebookitettua hiukan puhelimella, mutta akku ei nykyisin enää riitä kovin pitkälle, ja laturi siis ullakolla, että enimmäkseen pyörittelin peukaloitani, kunnes päätin ryhtyä kokkaamaan, ajankulukseni. Onneksi, yksi D:n kaveri on hitsaajaguru, joten hän kipaisi hakemassa risan saranan, meni kotiinsa hitsaamaan sen kokoon, ja D sitten haki sen korjattuna takaisin. (Itse en olisi voinut edes lähteä autolla minnekään, kun avaimet olivat ullakolla, ja olin ehtinyt juoda jo LIDL-kaljankin.) Mutta tulipa tehtyä 2-3 päiväksi ruokaa, kun paistoin vihanneksia ja jauhelihaa wrap-täytteeksi! Nam..

Muutaman viikon puutarhassa hillumisen jälkeen, pari sadepäivää sisätiloissa on tuntunut todella oudolta ja hiostavalta.. Lämmintä on kuitenkin edelleen.