Uutispalanen; Sukupuolta vaihtava kirkkoherra ei vielä irtisanoudu
11.11.2008 16:00

Sukupuoltaan miehestä naiseksi vaihtava Imatran seurakunnan kirkkoherra ei ole vielä tehnyt päätöstä, aikooko hän erota kirkkoherran virasta.

Mikkelin hiippakunnan piispa Voitto Huotari puolestaan katsoo, ettei kirkkoherra voi jatkaa viranhoitoa. Piispan mielestä on mahdollista, että tämä voi jatkossa työskennellä jossain muussa kirkon tehtävässä.

Kirkkoherra Olli Aalto, 54, kertoi tulevasta sukupuolenvaihdosleikkauksestaan Uutisvuoksi-lehdessä tiistaina. Hänet on laajoissa tutkimuksissa todettu transsukupuoliseksi, mikä on synnynnäinen ominaisuus. Alkuvuodesta alkavien hoitojen avulla hän muuttuu naiseksi.

-Olen saanut virkavapautta, joka alkaa ensi vuoden alussa. Yleensä tällaisen hoidon myötä ihminen on poissa työelämästä lähes vuoden, Aalto kertoi STT:lle.

Hän sanoo luopuvansa kirkkoherran virasta, jos se on Imatran seurakunnan edun mukaista. Päätös on kuitenkin ajankohtainen vasta ensi vuonna.

Aalto on toiminut kirkkoherrana Imatralla vuodesta 1986. Hän on eronnut, ja hänellä on kolme aikuista lasta.

Sukupuolen vaihtuminen merkitsee myös sitä, että hän vaihtaa etunimensä naisen nimeksi.

...
Kun luterilaisessa kirkossa saa olla naispappeja, niin olisipa harmi jos han joutuisi eroamaan virastaan.. Han vaikuttaa nimittain tosi hyvalta papilta ja muutenkin mukavalta ihmiselta. Han on nimenomaan se pappi, joka hoiti isani siunaustilaisuuden, ja oli todella kuunnellut surutapaamisessa esittamiani toiveita - mielestani tilaisuus ei olisi voinut olla yhtaan onnistuneempi, vaan se meni ihan nappiin.
Sain myos sellaisen kasityksen, ettei hanen naisellisempi vapaa-ajan pukeutumisensakaan tule paikallisille yllatyksena, saati hairitse ketaan sen suuremmin, etta silta pohjalta..

Lisays: Tukiryhma Facebookissa & Olli / Marja-Sisko Aallon haastattelu