Olimme taas Tinahely Show'ssa, joka jarjestettiin tana vuonna 75. kertaa. (Viime vuoden show oli meille ensimmainen, mutta jos vaan mahdollista, yritamme paasta kys. maatalousnayttelyyn joka vuosi. Todella hienosti jarjestetty, yksipaivainen tapahtuma.) Tassa pieni kuvakooste;

Tinahely Show 2010

Otin lahes 200 kuvaa, ja Facebook-tuttuni voivat plarata ne lapi, jos kiinnostaa (niille on oma albuminsa kuvagalleriassani). Flickr'oin nekin jossain vaiheessa, kunhan nyt ehdin ja jaksan.. Tinahely-kuvista ainakin osasta pitaa cropata nettiystavallisemmat versiot - esim. moottoripyorakuvista..
Tana vuonna saa suosi tapahtumaa. Vaikka koko ajan oli pilvista, tihkusadetta tuli vasta alkuillasta n. pari pisaraa, ja senkin jalkeen nurmikko pysyi kuivana ja istumisystavallisena, mika oli suuri helpotus kipealle nilkalleni. (Epailen pitaneeni oikeaa nilkkaa jatkuvasti huonossa asennossa, minka seurauksena se oireilee toisinaan..)
Toiseksi alimmasta kuvasta nakyy koko messualue parkkipaikkoineen, jotka tuossa vaiheessa olivat jo lahes tyhjat, mutta aiemmin paivalla aivan taynna. Koko tapahtuma oli jalleen organisoitu esimerkillisen hienosti, kuten viime vuonnakin. Jo useita risteyksia ennen messualuetta, gardat ohjasivat liikennetta. Tapahtuman parkkialueilla paikalliset vapaaehtoiset ohjasivat pysakointia, niin etta se sujui jarkevasti, eika kenenkaan auto jaanyt mottiin, tms.
Ihmettelimme myos kiintean vessarakennuksen vessoja (joita emme tainneet viime vuonna edes havaita, vaan kaytimme muovivessoja). Ne olivat yksinkertaiset, mutta siistit, ja myos pysyivat siisteina koko paivan ajan! Viela alkuillastakin, lattiat olivat kuivat ja siistit, vessat toimivat, ja vapaaehtoiset kiertelivat jatkuvasti tarkistamassa, etta kaikissa kopeissa oli paperia :O Tapahtuman kavijoista suurin osa on maaseudulta, ja oletan etta he ottavat enemman vastuuta tuollaisista asioista, kuin kaupunkilaiset.. Ymmarretaan siis, etta jonkun ne vessatkin on siivottava, eika kayttaydyta kuin kaupunkilaisoykkarit, joita ei kiinnosta mihin kuntoon vessa jaa heidan jalkeensa, kun eivat itse joudu sita siivoamaan.. (Ei tietty pitaisi yleistaa, mutta kun vertaa esim. julkisiin vessoihin isommilla paikkakunnilla tai niiden tapahtumissa..) Tosin, mulle sattui kynsionnettomuus juurikin vessassa, kun muutama aiempi kayttaja ei ollut vaivautunut vetamaan vessaa kunnolla.. (Kahva toimi, mutta kaipasi vahan pumppaamista.) Minahan sitten pumppasin sita kahvaa rankemmalla otteella, etta sain ne kaikki vetamatta jaaneet jatokset pois, ja tulin katkoneeksi yhden kynnen vereslihalle. (Leikkasin siis myohemmin kaikki patkiksi.)
Tilkkutakkiteltta oli aivan upea! En ole sinansa kiinnostunut tilkkutakeista, paitsi etta ovat usein kauniita. Tuolla oli kuitenkin vaikka minkalaisia toteutuksia. Rapsin mahd. monista kuvia, kun Maaria ei paassyt paikalle, ja han tekee tilkkutoita(kin).
Viimeisessa kuvassa kiva Tinahely Show -kassi, jonka ostin €4:lla. Sen lisaksi tulikin ostettua vain ruokaa ja juomaa. Syotiin aamiaispatongit, joissa taytteena siis irlantilaista aamiaissapuskaa (nam!), juotiin kahvit, ja kun hajaannuttiin (Daniel kierteli pidempaan vintage-autoja yms., ja mina kiertelin kasityot, rehut, markkinakojut, yms.), tankkasin itseani kokiksella ja tropicana-smoothiella. Daniel osti viela itselleen pari t-paitaa, ja ma ostin lahtiessa pehmiksen.