Attic insulation...

Tuosta ylakuvan takanurkasta nakee miten naurettavan pieni pala jai puuttumaan ullakon toisen paadyn eristyksesta.. Siirsin itse asiassa isot levyt toiseen paatyyn (jossa on se hankala kirjahyllykohta tekematta), ja luulin etta mulla olisi ollut tuohon sopiva pienempi pala valmiina, vaan se olikin lyhyempi, kun vedin sen esiin jamapalalaatikosta. En sitten alkanut enaa sahata isoa levya, vaan jatin joko huomiseksi tai joulun jalkeiseksi..

Attic insulation... Attic insulation... Attic insulation...

Kirjahyllya joutuu vahan uudelleenjarjestelemaan eristyksen jalkeen, koska ylahyllyille ei enaa mahdu kirjoja entiseen jarjestykseen, kun styroksilevyt syovat tilaa.. Jos olisi ollut muutama viikko lisaa aikaa ennen joulua, ja jos olisi ollut enemman energiaa, olisin ehka tyhjentanyt koko hyllyn ja katsonut jos sen saisi suoremmaksi.. Tuota hyllya on nimittain purettu ja koottu useampaan otteeseen, ja aina se on ollut samanlaista saatamista. Vaikeinta oli pystyttaa se tuonne ullakolle, kun ei yksinkertaisesti ollut tilaa tukea sita kunnolla, ja yksin tietty taas kokosin, kun Danielilla oli kiiretta istua kerrosta alempana ahterillaan. Etta se on nyt sitten kestovinossa, kun eristelevyjen takia sen ymparilla on entista vahemman tilaa.

Attic insulation... Attic insulation... Attic insulation...

Oletan, etta mulle jaa kahdeksan kokonaista levya jaljelle, ja olen miettinyt paria vaihtoehtoa niiden kaytolle.. Voisin joko leikata tuohon vikan kuvan nurkkaan eristelevyt tiiliseinaa vasten (koska se seina on aika kylma - naapurin ullakkoa ei ole lampoeristetty) tai sitten voisin vahan vuorata kys. nurkan lattiaa, idealla lojumisnurkka, missa voisi lukea ja nukkua, niin etta korkeampi keskiosa ullakkoa jaisi avoimemmaksi. Tai sitten voisin tehda niista jotain valiaikaista sohvan tapaista, kun meilla ei kuitenkaan ole toistaiseksi varaa ostaa sinne mitaan kunnon sohvaakaan. Se painuisi kylla lyttyyn aika pian, mutta olisi silti parempi kuin paljas lattia.
Harkitsin myos, jos laittaisin tuonne nurkkaan jamapalat olohuoneen kokolattiamatosta, mutta en haluaisi kokonaan antaa periksi mielikuvani varimaailmalle - sininen matto nyt vaan ei sovi sinne.. Onneksi sain tehtya paljon lisaa tilaa, kun taittelin lukuisia tyhjia pahvilaatikoita, jotka ovat menossa roskiin (kun ovat liian paksuja kierratykseen).
Joka tapauksessa, mulla on nyt intoa luoda sinne joku lojumisnurkka tai laptop-nurkka, tms. Joulun jalkeen voin siirtaa sinne tuon aidin lahettaman kauniin valkoisen Pentik-lyhdyn, ja sitten voisin hamstrata sinne viinijemman, jne.. =)