1-DSCN7083-normal.jpg    1-DSCN7099-normal.jpg

Ei ole ollut oikein blogitusaikaa (eikä periaatteessa olisi nytkään, kun pitää pestä tukka, ja jatkaa kauhuleffan editointia), mutta kun tuli jo lisättyä liuta kuvia, niin blogitan ne nyt saman tien, ennenkuin huomaan, että on joulu, enkä ole vieläkään blogittanut..

DSCN7058-normal.jpg

Herkkusapuskaa halvalla, joskin tuohon tarvitsee salamia, missä on sianlihaa =( Siis perunat, porkkanat ja broccolit mauste- ja oliiviöljysotkussa uuniin, ja sieniin täytteeksi mausteita ja juustoa (Gouda on oma suosikkini), päälle ohut siivu salamia, ja vielä hiukan juustoa. Jos joku keksii salamin tilalle jotain edullista ja sianlihatonta, missä on siis Makua, niin sopii ehdottaa kommenttipuolella!

DSCN7064-normal.jpg    DSCN7069-normal.jpg

Olin joku aika sitten Bray'ssa hiukan pakollisilla kenkäostoksilla, kun olin sinnitellyt lokakuun alkuun asti kesäisissä kangastossuissa, missä oli pohjassa reikä, eli aina sateisella ilmalla jalat kastuivat vaikken olisi edes astunut lätäkköön..

Samalla reissulla löysin sitten hupullisen toppatakin, ja tuollaisen pörröisen kotipaidan, mikä vaikuttaa lämpimältä.

DSCN7068-normal.jpg    DSCN7067-normal.jpg

Jouduin sitten ostamaan kaksi paria monoja, kun ensimmäisistä kenkäkaupoista ei löytynyt ainuttakaan paria nilkkasaappaita, joka olisi mennyt jalkaan - mulla on hankalan mallinen jalka, niin että se on useimpiin saappaisiin liian korkea. Ostin sitten nuo mukavat pikkumonot, kun oli ihan pakko saada jotain parempaa kuin ne risat kesätossut. Ja sitten tietty Dunnesista löytyikin sopivat nilkkasaappaat, kun olin jo ostanut ne toiset monot! Ei noikaan saappaat tosin mene kiinni, muttei se haittaa ollenkaan. Mukavat jalassa, jalat pysyvät kuivina, pystyy ajamaan autoa, ja tuli loppu jopa nilkuttamiselle, kun noi tukevat ongelmanilkkaani =D

(Ongelmanilkkani menee usein esim. nukkuessa hankalaan asentoon, ja on sitten seuraavana päivänä kipeä..)

DSCN7072-normal.jpg    DSCN7073-normal.jpg

Vietin yhden sunnuntain siivoten keittiötä, niin että sinne vapautui työtilaa.

DSCN7074-normal.jpg

Osallistuin käsialameemiin (en jaksa hakea linkkiä, googlettakaa itse..) - kaunokirjoitus on todella ruosteessa, kun en käytä sitä pahemmin..

DSCN7098-normal.jpg    DSCN7105-normal.jpg

En edes muista milloin viimeksi leivoin pataleipää, kun tuo ciabatta-resepti on sen verran pikaisempi, että tulee leivottua vaan sitä.. Tykkään myös laittaa Goudaa päälle - tulee halvemmaksi kuin ostaa LIDLin Gouda-sämpylöitä.

DSCN7111-normal.jpg    DSCN7112-normal.jpg

Sain paketin Suomesta, missä oli mm. Angry Birds -keksejä =)

Olin muuten aiemmin saanut sellaisen Angry Birds'in Stella-hahmon, joka on ollut olohuoneen kirjahyllykössä.. Kun tulin yhtenä lauantaina Bray'sta, Cara oli kiskonut Stellan lattialle, ja olisi varmaan ottanut virkatun Nils-Håkaninkin, mutta sammakko oli onnekseen pudonnut hyllyssä pieneen koloon.. (Molemmat on nyt siirretty Lundby-taloon, jossa ovat toivottavasti turvassa..)

DSCN7115-normal.jpg    DSCN7151-normal.jpg

Viaton lapsi................... (Nimim. hermot menee, prkl..) =D

DSCN7116-normal.jpg

Yksi aurinkoisista päivistä..

IMG_20141006_074854-normal.jpg    IMG_20141006_081352-normal.jpg

Mulla oli rengasrikkokin, jokunen aika sitten. Olin just Dunshaughlinin ulkopuolella (aikaisin aamulla), kun tunsin, että nyt meni rengas, mutta oli pakko ajaa tovi littanalla renkaalla, kun siinä ei ollut sopivaa paikkaa pysähtyä (sellainen hyvin mutkitteleva maalaistie, ei tilaa tien reunoilla). Pysähdyin lopulta sen yhden ison farmin portilla, mihin toisinaan pysähdyn ottamaan aamu-utuisia kuvia. Arvoin vaihtoehtojani - siinä oli kovin epätasainen paikka, oli pimeää, en olisi saanut itse vaihdettua rengasta niissä oloissa, ja arvoin ettei AA löytäisi mua kovinkaan helposti sieltä. Kaivoin siis kompressorin esiin, ja pumppasin renkaan täyteen. Päätin ajaa varovasti eteenpäin, ja katsoa minne asti pääsisin.

Pääsinkin tosi pitkälle - Hollystowniin asti! (Ei kovin kaukana duunipaikasta..) Siellä meni kuitenkin taas ilmat pihalle, ja taas piti ajaa tovi litteällä renkaalla, ennenkuin löytyi sopiva paikka pysähtyä. Yritin päästä Campus-bensikselle asti, mutta en ihan päässyt, vaan piti pysähtyä ihan näköetäisyydelle, yhdelle ruosteiselle portille.

Päätin rimpaista AA:lle, kun kerran olen maksanut jäsenyydestä. Soitin heille klo 7:22, ja tasan yhdeksältä vasta ehti AA-heppu paikalle - onneksi se bensis oli siinä ihan lähellä, niin kävin vessakeikalla =D

Sinne meni sitten mahdollisuus saada duunissa "perfect attendance" kultalaminaatti, kun olin ekaa kertaa myöhässä =( Mutta onneksi ehti tulla 6kk täyteen, niin hopealaminaattia pitäisi olla tulossa, jossain vaiheessa.. =P

IMG_20141011_091447-normal.jpg    IMG_20141011_093019-normal.jpg

Kun olin joutunut ajamaan littanalla renkaalla, se meni tietty ihan repaleiksi. Ajelin sen viikon ilman vararengasta (joka oli siis käytössä), ja kävin sitten lauantaiaamuna Bray'ssa hakemassa uuden Firestonen - samanlaisen mikä oli puhjennut. Siitähän oli vain 3kk, kun ostin uudet renkaat. Nyt pitäisi itse asiassa hiukan korjata sitä vararengasta. Huomasin siinä pienen repaleen, joka ei ole kovin syvä, mutta parempi silti korjata se, jos tulee tarvetta taas vararenkaalle..

Plarasin rengaspuljussa National Geographic'in jotain matkailuversiota, missä oli Suomi-juttuakin..

IMG_20141011_102757-normal.jpg    IMG_20141011_144446-normal.jpg

Tulin silloin (viikko sitten) lauantaina suoraan rengaspuljusta takaisin Meathiin, ja muistin vasta M3:lla, ettei mulla ollut ollenkaan rahaa tietullia varten. Onneksi muistin ajoissa, niin ehdin ottaa tietullia edeltäneen exitin, ja ajoin sitten vanhaa tietä Dunshaughliniin, ja sitä kautta kotiin. Tulipa nähtyä sekin reitti!

Tuossa yläoikealla Cara parin patterin välillä, eli tuo lattiamallinen on toistaiseksi vastannut melkein kaikesta lämmityksestä, kun mulla ei ole vielä ollut varaa täyttää kerosiinitankkia (keskuslämmitystä varten), ja hymyilevä ilmapuhallin on ollut sellaisena pika-apuna, jos on tarvinut pikaisesti saada huone lämpimäksi.

Nyt on ollut sen verran kylmää, että olen ajastanut tuon lattiamallisen patterin toimimaan tunnin verran keskellä työpäivääni, että talossa pysyy peruslämpö, eikä Caralle tule kylmä =)

DSCN7145-normal.jpg

Duunissa olisi kaikkea kivaa, Hallowe'en-viikolla - ja se on tietysti juuri lomaviikkoni! On esim. kilpailu teameille, tehdä oma kauhuelokuva - siihen oli ihan pakko tarttua! =D Muutaman päivän byrokratian jälkeen, sain kirjallisen luvan kuvata materiaalia duunipaikalla (missä yleensä ei saa kuvata), ja jopa jakaa tulevan kauhuelokuvan netissä, kunhan kaikki osallistujat allekirjoittavat osaltaan julkaisuluvan =D

Hyödynsin kuvauslupaa, ottamalla räpsyn myös omasta työpöydästäni. Lupa kun on vain rajatulle ajalle..

DSCN7131-normal.jpg

Olen yrittänyt kuluttaa mahd. vähän rahaa ruokaostoksiin, kun muuten on ollut taas ylimääräistä menoa, esim. se uusi rengas.. Aina en kuitenkaan käy LIDLissä asti (joka on kauempana), kun esim. Cara syö vain Felix-kissanruokaa, jota ei saa LIDListä. Siksi käyn ehkä kerran viikossa Supervalussa, joka on ns. lähikauppani, joskin vaatii autoilua sekin. Heillä on melkein aina jotain hyviä kasvis/hedelmätarjouksia, missä saa esim. kolme vapaavalintaista tarjouspakkausta kahdella eurolla, jne. Kovin usein ei ole varaa ostaa lihaa tms., mutta koitan ainakin joka toinen viikko ostaa vaikka halvimman jauhelihapakkauksen, ja kokkaan sen sitten kaikki kerralla, mistä tulee vaikka lounasruuat useammalle päivälle.

DSCN7174-normal.jpg    DSCN7175-normal.jpg

Eilen tein todella herkullista jauhelihakeittoa.. Tuolle tuli hintaa n. €3.70, ja siitä tuli neljä täyttä ateriaa - se viimeinen on jääkaapissa, ja lähtee huomenna mukaan duuniin, lounaaksi. (Mulla on aina kylmäkassi mukana, ja siellä pari sellaista jääpakkausta. Ei happane lounasmuonat..)

Taannoin, paistoin jauhelihaa ja maustoin tavismausteillani.. Ripottelin reilusti currya sekaan, kunnes silmäni osuivat kaapissa olevaan curry-purkkiin, ja havaitsin ripotelleeni sinne reilusti kanelia.. Tulos oli kuitenkin miellyttävä! Se kaneli ei ollut ollenkaan tunnistettavissa, vaan oli sellainen hiukan eksoottisempi maku, ja nyt laitoin ihan tarkoituksella tuohon jauhelihakeiton sekaan kanelia =)

DSCN7161-normal.jpg    DSCN7162-normal.jpg

Kävin LIDLissäkin, torstaina. Heille tuli just sinä päivänä myyntiin peittoja ja lakanoita, joille oli tarvetta. Ostin siis ison peiton, ja siihen sopivan lakanasetin (ehdin saada viimeisen, jossa oli kivat värit - jäljelle jäi sellaisia kamalia Barbie-värisiä..), sekä talvisen punaisen torkkupeiton, kun kaikki omani ovat joko sohvanpäällisinä tai Caran käytössä.

Ostin myös tölkkikeittoja lounaiksi, yms. Koitan pitää kotona aina tarpeeksi kuiva-, säilyke-, ja pakastemuonaa, jos tulee (taas) sellaisia viikkoja, ettei ole oikein varaa ruokaostoksiin. Pakastin saisi mieluusti olla hiukan isompi, niin voisin pakastaa enemmän valmiiksi kokkaamiani annoksia. Ovat tosi käteviä sekä lounaiksi että ihan kotonakin, kun aina ei ehdi tai jaksa kokata, mutta olisi silti kiva syödä jotain oikeaa ruokaa, eikä esim. grillivoikkoja tms.

DSCN7173-normal.jpg

D oli muuten tänään ekaa kertaa visiitillä täällä Meathissa. Kysyin, josko haluaisi tulla katsomaan paikkaa.

Meni ihan OK. Sää vaihteli - pian D:n saavuttua, sade yltyi kaatosateeksi. Sitten oli aurinkoista, ja ihan sininen taivas. Juotiin jopa kahvia patiolla, ja mulla oli ihan vaan sisävaatteet, eikä ollenkaan kylmä! Sitten tuli taas pilvistä, ja heti sen verran vilpoisaa, että siirryttiin sisälle - ja pian satoi taas kaatamalla.

Cara oli taas suurimman osan ajasta piilossa yläkerrassa tai portaiden alla. Olen havainnut, että Cara ujostelee, jos täällä käy joku miespuolinen vieras, mutta ei pahemmin ujostele, jos käy naispuolinen vieras!

Pushy mietityttää kovasti.. Todella haluaisin tuoda Pushyn tänne, mutta toisaalta, D on nyt ryhdistäytynyt aika lailla - on raivannut ja siivonnut taloaan, ottaa diabeteksensa vakavammin, ja pitää muutenkin parempaa huolta itsestään. Pushylla on siis Bray'ssa ihan hyvät olot, ja saa ulkoilla vapaasti omissa maisemissaan. Tosin, kun käyn siellä sen kerran viikossa, niin Pushy on aivan liimautunut syliini, on aina mua vastassa, ja saattelee kun lähden kotiin.. Kaipaa selvästi mua.

Mietin siis, kumpi on Pushylle parempi vaihtoehto - pysyäkö Bray'ssa, vai tullako Meathiin. Haluan aikanaan tehdä sen päätöksen nimenomaan Pushyn hyvinvoinnin kannalta, enkä omien toiveideni perusteella.

Bray'ssa saisi siis olla tutuissa paikoissa ja ulkoilla vapaasti, mutta mun pitäisi jatkaa siellä käymistä tasaisin väliajoin, viettämässä aikaa Pushyn kanssa.

Meathissa saisi kuitenkin rokotukset kuntoon, enemmän Maman syliä, parempaa ruokaa, sisävessan (Bray'ssa ei ole ollenkaan vessavatia, vaan joutuu sateellakin ulos asioilleen - D kun ei halua siivota vessavatia..), leikkikaverin Carasta (Bray'ssa muut kissat vaan tappelevat Pushyn kanssa, joka haluaisi leikkiä), ja turvallisen kissatarhan ulkoiluun.

Onneksi mun nyt ei tarvitse ihan heti päättää asiaa, kun tavaraa on edelleen Bray'ssa, ja toistaiseksi voin jatkaa viikottaisia visiittejä sinne. Yritän siis olla stressaamatta liikaa asiasta, ennenkuin se on ajankohtaisempi.

Mutta nyt pesemään hiukset.. Onneksi huomenna duuniin vasta iltapäivällä. Pyysin iltavuoron koko viikoksi, kun jatkan kauhuelokuvan kuvauksia.. =)