1. Millä valokuvaat (kameralla tietty, mutta millaisella — onko sinulla useampikin ehkä)?
Lenorella! Hän on siis rakas Nikon CP5700:ni, joka oli tovi sitten pari kuukautta korjaamolla, kys. mallia vaivaavan komponenttivian takia, jonka Nikon tosin ystävällisesti korjasi ilmaiseksi. Kehnona kakkoskamerana on edesmenneen 'saatanan' vanha Fujifilm MX-1200, joka nyt on jonkin verran parempi kuin vieläkin vanhempi web-kamera tai ei ollenkaan kameraa, muttei kovin paljon.. On mulla jossain vanha 35mm kamerakin (joku puoliautomaattinen Olympus tms... en edes muista enää), jota käytin viimeksi kai 2002 tai 2003, kun oltiin Danielin ja 'saatanan' kanssa Dargle Valley'ssa, ulkoiluttamassa 'saatanan' koiria. En koskaan muistanut viedä filmiä kehitettäväksi, enkä sittemmin ole edes löytänyt sitä, eli sinne meni ne syyskuvat..
2. Miksi valokuvaat ja mitä?
Dokumentoin lähinnä asioita itselleni, ja plaraankin vanhoja kuvia aika usein. Esim. olen tosi tyytyväinen, että tuli aikanaan otettua hurjasti vauvakuvia kissoista.. Ovat tosin vain printteinä, enkä varmaan jaksa koskaan skannata niitä digitaaliseksi iloksi. Käytän nykyisin myös paljon kuvia sekä nettitarkoituksiin että paperiaskarteluun. Kuvaan oikeastaan ihan kaikkea. Esim. olen aina kuvannut kaikkien hotelli- yms. huoneiden vessat..
3. Pidätkö ottamistasi valokuvista?
Useimmiten pidän, mutten aina samasta syystä. Joskus voin pitää jostain kuvasta sen takia, että se ns. onnistui teknisesti, vaikkei aihe ehkä olekaan niin tärkeä.. Joskus taas saatan pitää kuvasta sen aiheen takia, vaikka se saattaisi olla teknisesti aika kökkö..
4. Käytätkö mitään kuvapalveluja verkossa (esim. tulostusta, säilytystä, jakoa tms.)?
Käytän kaikkia vastaantulevia kuvapalveluita, jos ovat ilmaisia! LOL.. Vähän sama juttu kuin eri blogi- yms. saittien kanssa.. Kaikkia ilmaisia on ainakin kokeiltava..
5. Jos saisit valita kaikista maailman valokuvista yhden seinällesi, ihan minkä vaan, minkä ottaisit?
Kokoaisin kaikki rakkaat ihmiset ja eläimet yhteen kuvaan, ja valitsisin sen kuvan. Ei valokuvataiteellisesti kovin kummoinen, mutta mielummin niin..
(via - ei muuten taaskaan ollut tuoreita entryjä bloglinesissa, paitsi sitten kun klikkasin erikseen skrubua)