DSCN4926-normal.jpg

Jokunen aika sitten, T jakoi Facebookissa houkuttelevan leipäreseptin; vaivaamaton pataleipä.

Olen aika laiska leipomaan (ellei ole kyse jostain valmiiksi kaulitusta lehtitaikinasta, nopeasti syntyvästä pizza-pohjasta, tms.), lähinnä sen takia ettei mulla ole omaa keittiötä, ja tuon käyttökeittiön työtaso on todella pieni, jne.. Mutta tämä taikina vaikutti uskomattoman nopealta ja helpolta, mitä se olikin - tein tänään ekaa kertaa kys. leipää, ja teen taatusti uudelleen!

(Pahoittelen iljettävän näköistä uuniastiaa kuvassa - tuo on se astia, jota luulin pitkään mustaksi, kunnes aloin raaputtaa, ja alta paljastui valkoista pintaa ja kukkakuviota.. Kansikin oli musta, mutta vaikuttaa joskus olleen läpinäkyvää lasia. En ole motivoitunut raaputtamaan tuon enempää, kun ei ole oma vuokani.)

DSCN4924-normal.jpg

Reseptin mukaan, taikinan piti kohota 12-18 tuntia. Oma taikinani pursui kuitenkin jo n. kuuden tunnin kohoamisen jälkeen ulos kulhosta (ehkä kuivahiivoissa on eroja - omani on luontaistuotekaupasta, oranssissa paketissa, mutta en jaksa kipaista katsomaan sen nimeä), ja muutenkin oli uuni kuumana lehtitaikinasipulipiirakan jälkeen, joten ajattelin viskata leipätaikinan saman tien uuniin - ts. sai se toki ensin kohota tovin työtasolla, kun olin ottanut sen kulhosta ja pyörittänyt palloksi.

Puolen tunnin kuluttua otin kannen pois uuniastiasta (kuten reseptissä kehotettiin), ja leipä oli jo lopullisessa muodossaan, ja vain väriä puuttui - 15 minuutin kuluttua tuloksena oli aivan täydellinen leipä =D (Ks. eka kuva, tuolla ylempänä..)

Kokeilin varmuuden vuoksi cocktail-tikulla, että leipä oli varmasti valmis, ja olihan se. Ahmin heti pari siivua, voin sulaessa ihanasti leivälle, mmmmm... Ei tullut mieleenkään laittaa muuta kuin voita päälle, kun halusin nimenomaan nauttia tuoreesta leivästä uunikuumana, omnom..

DSCN4928-normal.jpg

Aion tulevaisuudessa kokeilla samaa leipäohjetta myös erilaisten lisukkeiden kanssa. Meinasin jo nyt lisätä hiukan valkosipulijauhetta mukaan, mutta päätin tehdä ekan version ilman mitään kikkailua. Voisin kokeilla myös lisätä vaikka oreganoa ja/tai pieniksi paloiteltuja oliiveja..

(Pinterest / Facebook)