Vietin (tai en viettanyt) synttareita Camelotissa. Paiva alkoi aamukahdeksalta, ja olin pyortya, kun nain meidan sopimukset poydalla - ks. kuva.. :O Noista jokainen lippulappunen on siis sopimus, jolla extra kuittaa osaltaan oikeudet kuvatun materiaalin kayttoon (blah, blah, lakitekstia), ja lisaksi lappuun merkitaan sisaan- ja uloskirjautumisajat, henkilotiedot (palkanmaksua varten), mahd. ylityot ja muut korvaukset, ja paivan lopussa he kuittaavat sen ja antavat alimman kopion extralle, pitaen itse ne loput.

Mutta siis extrojen lukumaarasta.. Tudoreissa oli kylla paivia, missa taisi olla jopa jotain 200-300 extraa, mutta ne kuvaukset olivat aina on location, eli ei studioalueella.. Eilen paikalla oli 75 extraa, mika tuntui olevan jo liikaa, varsinkin kun tuoleja ei tainnut riittaa edes puolelle porukasta (ja extra-hommasta usein suurin osa on odottelua). Tanaan meita oli 180. Jeesus..

Mulla oli jo valmiiksi jalat muussina eilisesta - hyva kun sain oikean jalan tungettua saappaaseen, kun se oli vahan turvoksissa.. Siihen paalle sitten seisoskelua taysin litteapohjaisilla saappailla, niin oli aika tuuba paiva, vaikka saikin taas kuolata Fiennesia lahelta, yms. (Se ei mun tietaakseni edes ollut mukana kruunajaiskohtauksessa, mutta hillui jostain syysta kuitenkin rooliasussaan D-studion Pendragonissa, missa sai esim. seurata n. metrin etaisyydelta, kun me tauolla yhden toisen extran kanssa ylidramatisoitiin osuuttamme, toki siina vaiheessa taysin epatietoisina siita, etta Merlin hillui takanamme, lol..)

Valoisaan aikaan tuijottelin puistoalueen puiden kauniita syysvareja ja unelmoin nukkuvani huomenna pitkaan ja mahd. menevani Danielin kanssa ajelulle ja luontokavelylle (rapsimaan syyskuvia tms.), mutta sitten tarjottiinkin duunia myos huomiseksi, joten tiedossa lisaa nilkantumpeilla seisoskelua jne. =) Tosin, uloskirjautuessa nain huomisen nimilistan, joka vaikutti taas ns. normaalilta, eli huomattavasti rauhallisemmalta kuin tama paiva tai eilinen. En edes ole varma, liittyyko huominen enaa kruunajaisasioihin, vai tehdaanko jotain muuta - ilmeisesti ulkosetilla kuitenkin, olin kuulevinani.. Paiva alkaa onneksi myohemmin, mutta jatkuukin vastaavasti myohaiseen iltaan asti. Tosin tykkaan iltakuvauksista, kun tauoillakin on parempi tunnelma, ja ma olen yoihmisia.

Siina tanaan kuvatussa kruunajaiskohtauksessa, Morgan tulee entouragensa kanssa kruunattavaksi (Kuningas Arthurin kuulemma kuoltua..), ja on juuri saamaisillaan kruunun paahansa, kun pihan peralta kuuluu sellaista hidasta vittuilutaputusta, ja Arthur kavelee paikalle ihka elavana.. Morgan esittaa helpottunutta, nahdessaan velipuolensa hengissa, mutta pian vartijat raahaavat paikalle hepun, joka paljastaa Morganin antaneen ohjeet Arthurin tappamiseksi.. Tosin Sybil-nunna ottaa syyt niskoilleen..

Tuota samaa kuvattiin koko paiva, miljoonasta eri kulmasta.. Ihan viimeisilla otoilla, kamera kulki pihalle saapuvien edella (siis lahikuvat heista), ja me extrat tietty toistettiin niita samoja reaktioita.. Paivan viimeinen otto oli paikalle saapuvasta Arthurista (jolla myos entourage mukanaan), ja kun han alkoi taputtaa, me kaannyimme katsomaan mita takanamme tapahtuu, antaen sitten tilaa kuninkaalle, ja ihmetellen aaneen kuinka han onkin viela elossa.. Yksi nuori extra-heppu: "Se mutsinnu$$ija on hengissa!!" =D Ma en repea kuvattaessa, mutta heti kun otto oli ohi, repesin taysilla.. Viereinen extrani tyrskahti jo kameran viela kaydessa.. LOL