Kyllä mä ymmärrän, että on aika karmivaa löytää lautaseltaan hiirenpää (ellei sitten satu aterioimaan jossain eksoottisemmassa maassa, missä sellainen saattaisi olla herkkuruokaa), mutta tätä en oikein ymmärrä; Perheenäiti löysi kotilon pakastevihannesten joukosta
5.2.2008 09:47

Kuopiolainen perheenäiti löysi sunnuntaina pakastevihannesten seasta kotilon.

Nainen oli tekemässä ruokaa, kun hän löysi pakasteesta otetusta vihannespussista muutaman sentin kokoinen nilviäisen, Savon Sanomat kertoi tiistaina.

Pussivihannekset jäivät perheeltä syömättä.

- Ei tarvinnut perheelle perustella, miksi vihanneksia ei ole tarjolla, nainen kertoi Savon Sanomille.

Luonnontieteellisen keskusmuseon eläinmuseon dosentti Juhani Terhivuo tunnisti nilviäisen Eobania vermiculataksi. Kotilolla ei ole suomenkielistä nimeä, mutta se kuuluu tarhakotiloihin.
Missä he kuvittelivat vihannesten kasvavan? Jossain steriilissä labrassa? Ainakin meilläpäin on hyvin tavallista löytää kotiloita / etanoita / sekalaisia muita pikkuotuksia pitkin puutarhaa. Jokunen kesä sitten kasvatimme takapuutarhassa salaattia, ja se olikin hankala suojeltava em. otuksilta, kun olisivat mieluusti popsineet kaiken.

Vaikuttaa jotenkin todellisuudesta vieraantuneelta kauhistua pakastevihannesten sekaan eksynyttä kotiloa niin suuresti, että jättää ne vihannekset syömättä - ellei nyt satu olemaan yleisesti kotilokammoinen..

Itse olisin harmitellut kotilon kohtaloa ja viskannut sen roskiin, mutta ei niissä vihanneksissa mitään vikaa olisi ollut! Sen sijaan, olen aika toukkakammoinen noin yleensä, eli kun olen pariin otteeseen sattunut löytämään keitetyn perunan sisältä ison toukan, olen sen jälkeen viikkotolkulla leikannut keitetyt perunat hyvin ohuiksi viipaleiksi - varmuuden vuoksi... Sattuipa kerran olemaan höyrytetyssä parsakaalissanikin hyvin maastoutunut toukka, jonka onneksi huomasin ajoissa. Parsakaali on yhä suosikkini, mutta edelleen tarkastelen palaset aika huolellisesti ennen syömistä, vaikka toukkalöydöstä on jo aikaa. Mutta popsin mä niissäkin tapauksissa ne muut osat, eli leikkasin vaan toukkien oleskelupaikat asukkaineen pois ja roskiin. Olen edelleen hengissä.