Tanaan H:lla oli helppo matikanlaksy. Sivulla pieni hiiri hyppeli yhden, kahden ja kolmen yksikon pituisia hyppyja, ja hyppykohtiin piti kirjoittaa oikeat numerot. Englanninlaksyssa oli muutama mallisana, ja niiden perassa sarja pienia kuvia. Kuvien alle piti kirjoittaa mita kuva esitti, ja yksi sanoista rimmasi aina mallisanan kanssa - se kuva piti varittaa. Lukuharjoituskirjassa Red Ted joutui tanaan piilotetuksi ylahyllylle, josta putosi akvaarioon, ja paatyi lopulta pyykkinarulle kuivumaan. Sitten luettiin viela se ensikommuuniorukouslehtisen viimeinen rukous. H osaa niista jo 3-4 enemman tai vahemman ulkoa, eli ehka kirjoitamme ne loput vihkoon, jos se auttaisi ulkoa opettelemista..
Kirjoittamisesta puheenollen, H oli saanut koulusta uuden hienon prinsessakirjan (Princess Poppy), jonka keskiaukeamalla oli ihq'ja kiiltavanpunaisia tarroja. Emme (ainakaan viela) lukeneet kirjaa, mutta saimme siita aiheen paivakirjaa varten. H kirjoitti: "Sain koulusta uuden prinsessakirjan. Pidan sen kiiltavista tarroista." Han oli saanut jo valita taas uuden kissatarran vihkoonsa, mutta kun kirjoitimme kiiltavista tarroista, annoin viela kiiltavan kukkatarran, joka oli H:n mielesta ihana - ja han halusi antaa mulle kruunun muotoisen kiiltotarran uudesta kirjastaan! Siis ihan ekan tarran taydesta keskiaukeama-arkista! Olin tietty tosi otettu, ja laitoin tarran lompakkoni ikkunataskussa olevaan korttiin, missa se on aina nakyvilla.
Sitten pelattiin taas Boowa & Kwala -peleja, mutta kokeilimme sen verran montaa pelia tanaan, etten jaksa erikseen linkata niihin kaikkiin. Yksi peli oli kuitenkin erityisen kiva - varitystehtava, jossa oli pieniakin kohtia, eli se kehitti ainakin hiirikontrollia, ja oli lisaksi aika hauska. H tykkasi myos virtuaalipalapeleista, joita tehtiin aika monta.
Olin jo aiemmin sopinut R:n kanssa, etta menisin tanaan H:n kanssa heille, ja han oli sopinut asiasta H:n vanhempien kanssa. R oli leikannut H:n tulevan ensikommuuniomekon palat valmiiksi (mielikuvan perusteella, kaunis mekko tulossa), mutta ompelee sen vasta sunnuntaina, kun H:n aiti voi hoitaa pikku-R:aa. (Minakin olisin tietty voinut hoitaa hanta, mutta pikku-R huutaisi varmaan taas kuin palosireeni, ja heidan alakerran aasialaisnaapurinsa valittaa olemattomistakin aanista, saati lapsen huudosta.) Muuten vitivalkoisessa mekossa olisi pian runsaasti pienia tahmaisia sormenjalkia.. Pikku-R on hyvin aktiivinen lapsi..
Juotiin kahvia ja popsittiin rusinakakkua, ja mentiin sitten kavelylle. Juteltiin paljon privaattijuttuja, ja totean vaan etta tosielama on useinkin uskomattomampaa kuin TV-saippuat. Nyt menen kaivamaan jostain katkosta Kabhi Khushi Kabhie Gham'in. Lupasin lainata sen huomenna R:lle.