DSCN5273b-normal.jpg

Just kun oltiin saatu ne takajalkojen kulumahaavat parannettua (mihin meni kaikkineen monta kuukautta), niin Thatsitin naaman vasen puoli turposi yllättäen ja ihan mystisesti. Yllä normaali tilanne, alla tämänhetkinen tilanne (kuva tosin vuorokauden takaa, mutta turvotuksen suhteen ei muutosta);

DSCN5344-normal.jpg

Käytiin lauantaiaamuna klinikalla, ja eläinlekuri totesi turvotuksen sen tyyppiseksi, että kyseessä on joko luutulehdus (en tiedä onko tuo termi oikein suomeksi, kun käänsin vaan suoraan) tai kasvain. Turvotus on kuitenkin välillä laskenut, ja turvonnut sitten taas pahemmaksi, joten tulehdus on sen takia todennäköinen vaihtoehto.

Thatsit sai antibioottipiikin, ja lekuri kehotti katsomaan keskiviikkoon asti, ja tarvittaessa tulemaan uudestaan klinikalle, missä otettaisiin röntgenkuva, ja sitten mahd. jotain toista antibioottia, jos tuo eka ei tehonnut.

Sen jälkeen turvotus on vielä huomattavasti pahentunut. Thatsitilla ei ole varsinaisesti kipuja, koska huomaan hänen käytöksestään silloin kun on kipuja (esim. silloin kun oli paha tilanne jalkahaavojen kanssa, ja siteiden vaihdon yhteydessä sattui hetkellisesti), ja hän tunkee esim. turvonnutta kohtaa kasvoistakin kämmentäni vasten tai hihaani, kun tulee syliin. Olo on kuitenkin varmasti kurja, ja lääkkeet väsyttävät, eikä vasen silmä aukene kuin raolle, turvotuksen takia. Ihan kuin raukalla olisi donitsi naamalla, ihon alla =(

Ajattelin yrittää saada Thatsitille ajan tänään, mutta röntgenaika olisi aikaisin aamulla, ja pitää paastota edellinen yö - Thatsit vetäisi kunnon aterian pari tuntia sitten, eli ehkä keskiviikkoaamu toimisi kuitenkin paremmin.

Olen valmistautunut tekemään tarvittaessa vaikean päätöksen, jos tuo turvotus ei ala pikaisesti helpottaa. Thatsit on jo niiden haavojen takia kokenut monta hankalaa kuukautta, ja nyt tuli sitten tällainen vaiva.. En halua pitkittää kärsimyksiä, jos toimivaa hoitoa ei löydy. Onneksi ruokahalu on vielä ennallaan, ja Thatsit nauttii yhä liikkumisesta, kun saa taas liikuskella talossa vapaasti (tosin pysyy alakerrassa). On esim. hypellyt sohvalta nojatuolille ja takaisin, mikä on ihan loistava juttu, kun en odottanut hänen pystyvän enää minkäänlaisiin hyppyihin.