Näin ainakin Iranissa; Iran palauttaa vesipiiput teehuoneisiin
26.02.2008 14:45

Iranin sisäministeriö on joutunut kumoamaan aikaisemmin asettamansa vesipiippukiellon. Ministeriön ilmoituksen mukaan sellaiset teehuoneet, joilla on toimilupa, voivat edelleen tarjota asiakkailleen vesipiippuja.

Teehuoneiden omistajat olivat valittaneet ministeriön kiellon tehneen hallaa heidän liiketoiminnalleen.

Piipuissa ei vastedes kuitenkaan saa polttaa mitään muuta kuin tavallista tupakkaa.

Ministeriö päätti pitää Iranissa suositut tupakkamaut, kuten mansikan ja omenan edelleen pannassa haitallisiin terveysvaikutuksiin vedoten.

STT
Siis ellei ne iranilaiset hedelmämaut ole jotain tupakkaan lisättäviä kemikaaleja, niin en ymmärrä tuota logiikkaa.. Että tupakan polttaminen vesipiipussa on OK, mutta hedelmämaut ovat haitallisia terveydelle?!? WTF??

Omassa vesipiipussani olen sauhutellut toistaiseksi omenaa ja minttua, sekä ns. tuplaomenaa, eli omenamakua niin, että vedessä on lisäksi omenanpaloja. Vaniljaa en ole vielä kokeillut. Minttu paransi alkavan nuhan! Kaikki ostamani maut ovat samalta valmistajalta, eikä niissä ole tupakkaa, tervaa eikä nikotiinia. Mä en muuten polta, eli joku tupakka varmaan aiheuttaisi heti köhimistä, mutta noi hedelmähöyryt ovat vain miellyttäviä hengittää - maustettua höyryä - eikä niistä seuraa mitään köhimistä, eli en oikein osaa kuvitella niitä ainakaan vaarallisempina terveydelleni kuin esim. tupakkaa (jota siis kuitenkaan en polta, vaikka oheistupakointia joudunkin harrastamaan, kun 'Danoppi' tupakoivat - heh, keksin uuden lyhenteen..).