The first DART (6:10am)

Sain toissailtana extra-keikan eiliseksi, Ek Tha Tiger -elokuvaan (siis aivan ehtaa Bollywoodia, paaosissa Salman Khan ja Katrina Kaif). Koska kuvauksissa oli tarkoitus olla omissa vaatteissa, uskalsin ottaa myos kamerani mukaan, kun puhelinkamera on aika tuuba, ja halusin lisaksi rapsia samalla taman kuukauden Kuvakisan aiheet, kun olisin sopivasti hereilla kaikkina aiheen aikoina.

The first DART (6:10am) The first DART (6:10am)

Piti olla paikalla klo 7:30 aamulla, joten oli otettava aamun eka DART, 6:10. Seuraava olisi lahtenyt vasta 6:40, mika olisi jattanyt vain 15 minuuttia ehtia ison repun kanssa Grand Canal Dock -asemalta Upper Mount Streetille (Merrion Squaren ja Pepper Canister Church'in valilla). Repussa siis muutama asu, kun pyydettiin tuomaan vaihtoehtoasuja - niita ei yleensa ikina sitten lopulta tarvitse, mutta pitaa raahata mukana kuitenkin, jos on sellaiset ohjeet annettu.

Gardaí & paparazzo Gardaí & paparazzo

Upper Mount Street oli suljettu liikenteelta kuvausten takia, ja myos taukopaikkamme Herbert Street oli puoleksi suljettu, kun taukobussimme, catering, vessat, yms. oli parkkeerattu sinne.

Olin popsinut kotona Ready Break'ia (melkein samanlaista kuin mannapuuro), joten en kyennyt hyodyntamaan aamiaisvalikoimaa taysilla, mutta soin kuitenkin paahtoleipaviipaleen ja ihanan mehukkaita greippilohkoja, jos lounaan kanssa menisi myohemmaksi - mulla ei poikkeuksellisesti ollut mitaan evaita mukanani, kun sain duunin vasta edellisena iltana, enka jaksanut siina vaiheessa lahtea Tescoon.. Aamulla oli sitten liian aikaista loytaa mitaan avointa kauppaa tms.

Kun kaikki olivat popsineet aamiaista, istuimme vaan taukobussissa odottelemassa.. Paivan viihdekohokohta oli yhden paparazzon pidatys! =D Han rapsi siina yhden talon portailla kuvia (ja se oli oikeastaan ainoa vihje siita, etta Salman Khan ja/tai Katrina Kaif saattoivat olla itse paikalla paivan kuvauksissa - kuvaukset nimittain keskittyivat Upper Mount Streetin toiseen paatyyn, joten emme pahemmin nahneet sinne asti, ja siina taukobussin tienoilla naimme vain SK:n stunt double'n *en tieda suomeksi*). Kuvauspaikalla paivystanyt garda kavi aukomaan hanelle paata, ja seurasimme innolla heidan keskusteluaan - body language oli huimaa, kadet vispasivat varmaan enemman kuin italialaisella road rage -tapauksella! Lopulta, garda rimpaisi garda-pakun paikalle, ja paparazzo pidatettiin, kun ei suostunut lahtemaan siita :o

Gardaí & arrested paparazzo

Samainen garda oli ahkerana - kirjoitti siina sakotkin jollekin miehelle, mutta ikkunasta seuraamalla ei tarkemmin selvinnyt mista hyvasta;

Busy garda Busy garda

Vaikka han vaikuttaa kuvissa kovin virkaintoiselta, niin han oli itse asiassa ihan mukava. Yksi mies mm. yritti fillaroida tiesulkuponttojen valista Upper Mount Streetille, ja kys. garda pysaytti hanet, huomauttaen etta tie on suljettu liikenteelta - hymyillen sitten, ja todeten miehelle: "Tuo melkein onnistui!" (viitaten siihen pokkana lapiajoon).. =D

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day (mobile snap)

Suurin osa kuvausryhmasta oli intialaisia (oli muuten kivaa kuulla taukopaikalla hindia - ts. ainakin oletan, etta se oli hindia/urdua! tunnistan vain muutamia fraaseja kys. kielesta, mutta ainakin puheen nuotti kuulosti samalta), ja oli kiinnostavaa seurata miten erilaista heidan tyoskentelynsa oli, verrattuna tutumpaan lansimaiseen.. Taytyy myontaa, etta tuo heidan tyoskentelytapansa vaikutti aika kaottiselta! Esim. ylla olevassa kuvassa nakyva juttu, missa valmistelivat Luas-kohtausta - kaiken valmistelun jalkeen, siirsivatkin koko systeemin vaan syrjaan, eika silla tehty yhtaan mitaan. Vastaavia tilanteita oli useita! Siina meni paljon aikaa ja energiaa (=tyotunteja ja rahaa) ihan harakoille, ja paremmalla ennakkosuunnittelulla asia olisi varmasti hoitunut katevammin. Mutta nakojaan tuokin systeemi toimii, kun katsoo ihania Bollywood-elokuvia! =)

Extras' lunch - devastating.. no hot meal :O

Puoliltapaivin, kaikilla alkoi jo olla huutava nalka, vaikkei oltukaan tehty viela mitaan. Yhden tienoilla saatiin sitten lounas (kuva ylla), mika oli kylla todellinen pettymys :o Siis voikko oli kylla tosi hyva, mutta voikko, omena, pieni sipsipussi ja suklaapatukka, eivat todellakaan ole riittava lounas 12 tunnin duunipaivalle, ja extrat saavat kylla yleensa AINA samanlaisen lounaan kuin kaikki muutkin, eli catering-vaunun menusta vapaavalintaisen tayden aterian + itsepalvelupoydalta leipaa, salaattia, hedelmia, ja catering-vaunusta viela vapaavalintaisen jalkiruuan. Aina, ellei ole toisin mainittu - ja jos lounasta ei jostain syysta tarjota, siita maksetaan yleensa 15 euron lisakorvaus, kun on joutunut joko tuomaan evaat mukanaan tai ostamaan lounaan.

Toki tuollakin siis OLI catering-vaunu, ja menussa oli mm. ihanalta tuoksuva curry, ja ainakin joku steak & kidney pie tms., mutta vain lapsiextrat saivat lampiman aterian (se lienee lakisaateista.. lasten tyoasioiden suhteen on hirmu tiukat maaraykset, mika on toki hyva asia).

Ma en edelleenkaan pida suklaasta, mutta oli jo niin nalka, etta pakotin itseni syomaan vahan yli puolet Mars-patukastakin. Yritin syoda sen kokonaan, mutta puolessavalissa oli pakko lopettaa, kun se vaan etoi. Yok. (Harmittaa, kun oikeasti haluaisin taas tykata suklaasta!) Lisaksi, en tykkaa salt & vinegar perunalastuista. Chipsit saavat uida viinietikassa, ja rakastan niita, mutta perunalastut ilman viinietikkaa, kiitos. Tuo oli kuitenkin ainoa tyrkylla ollut maku, joten ne oli sitten vaan popsittava, kun oli nalka. Onneksi se voikko oli kuitenkin tosi hyva.

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day (mobile snap) Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day (mobile snap)

Ylla taas pari kannykkarapsya, ja taas yksi tilanne missa toivat kamerat meita lahempaan paatyyn Upper Mount Streetia ja valmistautuivat kuvaamaan siina, mutta eivat sitten kuvanneetkaan, ja kaikki siirrettiin taas pois.. Ihme turhanpuuhailua!

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Tassa vaiheessa kaivoin taas Valentinen (siis kamerani) esiin, kun halusin zoomata kadun toiseen paatyyn ja nahda sitten kuvista tarkemmin, etta mita ne siella puuhasivat. Tuossa etualalla nakyy "pala Luasia" (siis Dublinin ratikkaa), eli paivan kohtauksessa Luas tormaa johonkin autoon ja ilmeisesti sitten auto raahautuu Luasin mukana jonkin matkaa, jne. Siella oli aika vaikuttavan nakoinen kulissi-Luas! =D

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Tuossa ylla vasemmalla muuten nakyy yksi hauska talo.. Sen komea sisaankaynti (jonka ylla terassi) oli jotenkin ihan eri sarjaa muun rakennuksen kanssa! =D Tassa selkani takana oli Pepper Canister Church, josta en kuitenkaan ottanut kuvia talla kertaa.

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Alla nakyy paremmin se feikki-Luas;

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Tassa pari videota;



Alla se kolarikohtaus (ts. osa siita) - naytti siis kuvaustilanteessa noin arkiselta ja tylsalta;



Ek Tha Tiger -elokuvassa nakyy sitten aikanaan millaiselta lopputulos vaikuttaa. Varmaan paljon nayttavammalta!

Upper Mount Street, D2 - Ek Tha Tiger location for the day

Ek Tha Tiger - extras bus, catering unit, toilets..

Ylla taukobussimme (kuvausryhmalle oli toinen samanlainen, mutta se oli tuossa vaiheessa jo lahtenyt), taempana mm. musta catering-vaunu, sen takana vessat, jne.. Vessoista puheenollen - tuolla oli vain kaksi naisille ja kaksi miehille, eli sinansa sama tilanne kuin Ardmore-studioilla, mutta aiemmista location-vessoista poiketen, nama olivat ilahduttavan TILAVIA! Yleensa ovat niin ahtaita koppeja, etta hyva kun sinne mahtuu sisaan, varsinkin jos sattuu olemaan joku muinaispuku ylla.. Muuten jai kylla parantamisen varaa.. Paivan mittaan, vesi oli toisinaan paalla, toisinaan ei, eli jos se EI ollut paalla, vessoja ei voinut vetaa, eika kasiakaan saanut pestya. Itsellani olisi normaalisti jotain vauvapyyhkeita tms. kasilaukussa, mutta uusi kasilaukkuni on liian pieni.. Onneksi tuli hilluttua enimmakseen parin nais-extran kanssa, joista toisella oli kosteuspyyhkeita =) Vessapaperitilannekin vaihteli, mutta paperinenaliinat ovat suunnilleen kasilaukkuni tarkein sisalto extra-paivina, eli olen varautunut moiseen.

Aloimme jo pari tuntia lounaan jalkeen epailla, ettei meita ehka kaytettaisi ollenkaan, ja niin siina sitten kavikin. Kayttivat aamupaivalla vain lapsi-extroja, jotka sitten poistuivat alkuiltapaivasta (ne tyoaikamaaraykset..), ja loppupaivasta kayttivat vain niita muutamaa aikuis-extraa, joita oli pyydetty tuomaan autonsa. Suurin osa meista aikuis-extroista oli siis paikalla ihan turhaan! Kyllahan noita toisinaan sattuu, ja Camelotissakin mulla oli ainakin pari paivaa, ettei tullut tehtya muuta kuin hilluttua kuvausasussa ja meikeissa, mutta luulen etta tassa tapauksessa asia meni ihan surkean ennakkosuunnittelun (tai sen totaalipuutteen) piikkiin. Hehan joka tapauksessa joutuvat maksamaan meille tayden kuvauspaivan palkan, eli mikas siina jos budjetista riittaa polttaa rahaa.. Meilla oli kylla taukobussissa todella hauskaa, varsinkin kun siina kaytavan toisella puolella istui yksi nuorempi heppu, joka puhui ihan tauotta, mutta oli tosi hilpea =D Ei muuten talla kertaa ollut yhtaan ennalta tuttua extraa paikalla! Pari naamaa oli kylla sellaisia, etta olin muistavinani etta olisin mahd. nahnyt heidat aiemmin jossain (mahd. Camelotissa), mutta en ole ihan varma asiasta. Jos olisin ikina jutellut heidan kanssaan, muistaisin kylla.

Paastiin sitten jo tuntia odotettua aiemmin kotiin. Kavelin takaisin Grand Canal Dock -asemalle (jota en muuten ollut ikina aiemmin kayttanyt! sekin on kai ollut kaytossa jo KYMMENEN VUOTTA, vaikka ajattelen sita edelleen "uutena", eli mielikuvan mukaisesti se aukesi joskus "pari vuotta sitten".. LOL), ja DART sattuikin tulemaan melkein heti, eli hyva ajoitus.

DART back home.. Bray DART station

Tallaisena mua sitten ei nay Ek Tha Tiger -elokuvassa;

Going grey =P Going grey =P