Mikael Agricolan juhlavuoden kunniaksi on kuulemma järjestetty kilpailu, jossa valittiin suomen kauneimmat sanat. Ehdotuksia oli tullut lähes 1500, joista voittajasana sai 360 ääntä (oletan, että ehdotukset toimivat samalla kys. sanan ääninä..). Kauneimmaksi sanaksi valittiin siis äiti.
Vaikka sanan tarkoitus onkin voittaja-ainesta, täytyy sanoa, etten ole samaa mieltä kauneimmasta sanasta. Tarkoitushan oli etsiä nimenomaan kaunista sanaa, eikä sen tarkoitusta. Kakkossijalla oli rakkaus, joka voisi mielestäni olla vaikka kärkisijoilla, jos haettaisiin suomen rumimpia sanoja. Rakkaushan kuulostaa aivan kammottavalta, varsinkin kun sen pitäisi kuvata niinkin kaunista asiaa kuin, no, rakkaus.. Suomalainen R on Ruma ja teRävä, eikä sellaista kirjainta saisi olla sanassa, jolla tarkoitetaan jotain kaunista.
Muita suosituimpia sanoja olivat mm. kiitos, lumi, kulta ja koti. Mielestäni lumi onkin todella kaunis sana, ja kulta on myös suhteellisen kaunis, vaikkakin kova K ja vasaramainen T hiukan häiritsevät.. Itselleni ei tule oikeastaan lumen lisäksi mieleen muita kauniita suomalaisia sanoja - siis onhan sellaisia varmasti paljonkin, mutta pitäisi vaikka plarata sanakirjaa ja valita suoraan sieltä. Lumi saattaisi silti olla oma suosikkini.