esc2016poland.jpg

(Kuva tuolta)

Toinen semi-finaali

Toinen semi oli huomattavasti kiinnostavampi kuin ensimmäinen - mikä ei kuitenkaan tarkoita, että laatu olisi ollut jotenkin erityisen korkea..

Oma suosikkini toisesta semistä, jota äänestinkin, oli Puola. Tuossa ekassa kuvassa Puolan laulaja, joka olisi voinut olla Johnny Deppin ja Draculan lapsi (juu, molemmat miehiä, mutta ei tuo pari muutenkaan olisi kovin realistinen, että ei nyt anneta moisen lisääntymisongelman häiritä..) - tai hahmo jostain Tim Burtonin elokuvasta.. Biisi oli ihan OK, mutta ääni lähti enempi silmänruokasyistä =D

Irlanti putosi finaalista, mikä ei ollut yllätys kenellekään, kun biisin unohti jo biisin aikana, ja Westlife-eläkeläisistä oli valittu varmaan heikoin laulaja edustamaan Irlantia..

Toisen semin viimeisenä oli Belgia. Heillä oli Suomen kaltainen asetelma, eli naissolisti, ja muutama taustalaulaja/tanssija. Biisi ei ollut kovin erikoinen, ja sen alku oli nyysitty Another One Bites The Dustista, mutta se show.. Tanssiminen oli rentoa ja luontevaa (vrt. Suomen kankeat toimistotädit), ja solistilla oli hopeapaljettiasu, joka NÄKYI -> Belgia meni finaaliin.

esc2016oz.jpg

(Kuva tuolta)

Finaali

Katsottiin finaali Bray'ssa.

Semi-finaalien suhteen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin katsoa Marty Whelanin selostuksilla - missä ei toki ole mitään vikaa, hän on oikein hyväntahtoisen viihdyttävä. Mutta finaalin suhteen oli valittava, katsoako Irlannin kanavalta ja Martyn selostuksin, vaiko naapurimaan kanavalta, ja (myös irlantilaisen) Graham Nortonin selostuksin. Kun oltiin katsottu semit Martyn selostuksin, päädyttiin katsomaan finaali Grahamin selostuksin - ja häneltä kun voisi tulla hauskempia ulkonäkökommentteja.. =)

Graham muisti myös kauniisti tammikuussa kuollutta Terry Wogania, joka selosti viisut 35 vuoden ajan - ja juonsikin ne ainakin kerran! Ja juu, myös Terry Wogan oli irlantilainen.. =)

Siinä alussa oli joku ihme catwalk-esitys, missä esiintyjillä oli spandexit ja jotain paperitötteröitä yllään.. Mietittiin, josko Spandex sponsoroi viisuja =P

Belgia aloitti, ja oli ihan mukava pirteä aloitus. Seuraavaksi oli tsekkitylsyys - hiukan huonosti ajoitettu, kun niin alussa ei vielä tarvinut vessataukoa, ja se viisu olisi ollut juuri sopiva moiseen..

Hollannilla oli sellainen miellyttävä laulu, joka voisi hyvinkin olla useamman vuosikymmenen takaa, ja jota toisinaan kuulisi radiosta.. Outo valinta viisuihin, mutta toivottavasti tulee soimaan toisinaan radiossa.

En jaksa googlettaa mikä on Azerbaijan suomeksi, mutta heillä oli illan ensimmäinen Kardashian.. (D kysyikin jossain vaiheessa, ovatko KAIKKI Kardashianit viisuissa? LOL) Hän ei laulanut kovin hyvin, että ulkonäöllä mentiin..

Unkarista jäi mieleen vain valo-show, jossa oli laavaa.. Tuli mieleen tietsikkapeli.

Italian esitys oli omituinen ja lattea.. Lava oli kuin halpa puutarhakeskus, laulajalla oli runsaasti käsieleitä, mutta niihin käsieleisiin se jäikin, kun muuten ei ollut tietoakaan tunteista tai intohimosta mihinkään suuntaan.. Kuin nukke, jonka käsittelijä on opetellut liikuttamaan pelkästään nuken käsivarsia.

Israelin esitys oli kovin talent-showmainen, ja tavallaan ihan hyvä, mutta en voi tykätä Israelista.

Sitten oli Bulgarian heijastintanssija =D Se biisi oli ihan tarttuva, ja mielestäni tämänvuotisten viisujen parhaimmistoa, vaikkei nyt niin fantastinen ollutkaan.

Ruotsin laulaja oli kuin nuori Leonardo DiCaprio, ja laulu oli aika tylsä..

Saksalaislaulaja oli vissiin shoppaillut Japanissa.. Kovin lolitamainen asu! Biisi ei ollut kummoinen, mutta tavallaan kärsi esityksen ulkoasusta, joka ei sopinut yhteen sen kanssa..

Ranskan laulajan olisi pitänyt pukeutua avaruuspukuun, kun valo-show kaipasi sitä. Biisi ei jäänyt mieleen.

Sitten oli tuo Puolan eye candy =)

Australian biisin aikana, D totesi, että mitä - kiinalaisnainen edustamassa Australiaa Euroviisuissa? =D Juu, Australia on ilmeisesti siirretty Eurooppaan (tosin, onhan siellä muitakin ei-eurooppalaisia maita, jotka nyt kuitenkin ovat hiukan lähempänä..) Biisi oli kyllä ihan kelpo, ja hyvin esitetty. Olisin ehkä jopa äänestänyt, mutta kun Australia ei ole Euroopassa.. (Kuva Australian laulajasta tuossa ylempänä..)

Kyproksen esitys oli tosi piristävä tässä kohtaa iltaa, ja oli myös illan parhaimmistoa.

Serbian esityksestä jäi mieleen kähmintä =D

Liettuasta tuli taas mieleen se 80-luvun Studio-hiuslakkamainos..

Kroatian laulaja olisi voinut olla Björkin ja Dolores O'Riordanin lapsi (kun tuolla aiemmin oli se miesparin lapsi, niin nyt sitten naisparin lapsi). Sakset olivat lipsahtaneet otsatukkaa trimmatessa..

Venäjän laulajalla olisi pitänyt olla headset-mikrofoni, että olisi voinut liikkua taustavideon mukaisesti molemmin käsivarsin.. Onneksi se ei voittanut.

Espanjalla oli kai sama koreografi kuin Bulgarialla, mutta se oli hiukan.. halpa..

Latvian biisi oli sellainen, että koko ajan odotti sen alkavan, muttei se sitten koskaan päässyt vauhtiin.

Ukrainan biisi (eli viisuvoittaja) oli mielestäni sellaista poliisisarjan build up -musiikkia, mikä soi taustalla, kun tunnelma tiivistyy, ja jotain shokeeraavaa on juuri tapahtumaisillaan.. Siis ei ollenkaan huono, mutta jäin kaipaamaan sitä poliisisarjaa! Valo-show oli kyllä tosi kaunis.

Maltalla oli taas yksi Kardashian..

Georgia oli nyysinyt My Sharonan alun.. Sittemmin se latistuikin.

Sitten oli oma suosikkini, Itävalta =)

Screenshot_2016-05-14-22-28-09.jpg

Brittien kohdalla otin vessatauon, kun se biisi oli tavattoman tylsä..

Armenialla oli sellainen kamala ääni, joka sattui päähän, joten inhosin koko esitystä.

Se Petran ja Månsin esittämä, ns. täydellinen viisubiisi, oli ihan paras =D

Uusi pisteidenlaskentasysteemi oli hiukan sekava, mutta sen takia mukavampi, että jännitys säilyi loppuun asti.

Jury-äänten perusteella, Australia olisi voittanut, ja pysyi johdossa myös ihan puhelinäänten loppupuolelle, eli kaikesta huolimatta, kävi sääliksi kun eivät sitten voittaneetkaan..

Mutta mielummin Ukraina (kuva alla), kuin se Venäjän über-laskelmoitu tuote..

Huvittavaa sinänsä, että lopullinen voittaja ei ollut jury-äänien eikä puhelinäänten ykkönen! Australia olisi voittanut jury-äänillä, Venäjä puhelinäänillä..

esc2016ukraine.jpg

(Kuva tuolta)