1039_antonioglittersmoke-normal.jpg

Kavin eilen ilmaisessa papa-testissa. Paikallinen klinikka lahetti kutsukirjeen, kun olen heidan asiakasrekisterissaan, nainen, ja kuulun siihen ikaryhmaan, kenelle nuo ilmaiset testit on kohdistettu. Rimpaisin saman tien itselleni ajan, mutta se ei sitten ollutkaan ihan NIIN simppelia, vaan ensin piti rekisteroitya maanlaajuiselle Cervical Check -saitille, ja odotella heilta kirjetta, joka olisi sitten otettava mukaan testiin mennessa. Em. kirje tuli n. viikon kuluttua rekisteroitymisesta, ja varasin sitten saman tien sen ajan, ettei unohtuisi.

Testin tulokset tulevat kuulemma kirjeitse n. viiden viikon sisalla testista, ja tulevaisuudessa tuolta maanlaajuisesta rekisterista lahetetaan automaattisesti kutsu uusiin testeihin, muutaman vuoden valein. Ihan kivasti toteutettu, niin ei itse tarvitse muistaa moista.

No, palatessani sielta klinikalta, poikkesin matkan varrella olleeseen kauppaan katsomaan josko loytaisin itselleni sopivan kasilaukun, ennen tulevaa kevatreissuani. Kummipojan perheelta saatu joululahjakassi on ihanan tilava, mutta sita ei voi kantaa olalla, joten se on aika epakaytannollinen. Vanha Marimekko-kassi puolestaan kulkee napparasti olalla, mutta on valitettavasti liian pieni. On mulla jossain laatikossa muutama muukin Marimekko-kassi, mutta niissa tuppaa olemaan sama ongelma, ja se ainoa tarpeeksi iso on taysin taskuton, joten sekaan ei sovi kasilaukkukayttoon minulle.

Suuntasin kaupassa heti laukkuvalikoiman aareen, ja loysinkin heti suht. sopivan kassin - ks. ylla olevaa kuvaa. Kassi saisi olla hitusen isompikin, ja hihnat voisivat mieluusti olla vahan pidemmat, mutta tama oli nyt paras tarjolla olleista malleista, eika 15 euron hintakaan ollut paha, joten paatin ostaa sen. Lisaksi haalin pari alusvaatepakettia ja parit sukat, ja suuntasin kassalle, missa asetin kaikki ostokseni tilavalle tiskille, kassapaatteen viereen.

Nain minusta tuli tahaton myymalavaras;

Olin siina hiukan ajatuksissani, enka edes kuullut tarkemmin mita nuori miesmyyja sanoi, mutta sain viisikymppisestani takaisin sen verran, etten miettinyt asiaa sen kummemmin. Kun laitoin vaihtorahaa lompakkoon ja lompakkoa kasilaukkuun, myyja oli pakannut sukat ja alusvaatteet kaupan paperikassiin, jattaen kasilaukun siihen tiskille, paperikassin viereen.

Hiukan ihmettelin miksei han ollut laittanut kasilaukkua sinne paperikassiin, mutta takanani oli jo hiukan jonoa, etten sanonut asiasta mitaan, vaan otin paperikassin ja kasilaukun, siirryin pois seuraavan asiakkaan tielta, ja asetuin siihen viereisen, tyhjan kassapaatteen edustalla olleen telineen aareen, missa painoin kasilaukkua hiukan litteammaksi, ja sulloin senkin paperikassiin muiden ostosten kanssa. Sitten lahdin ulos sateeseen, missa manailin mielessani etten ollut laittanut paperikassia kasilaukussani olleeseen isoon muovikassiin, kun sade pehmensi paperikassia mossoksi.

Kaveltyani tovin, kohti ruokakauppaa, aloin miettia, etta hetkinen - taisin saada aika paljon vaihtorahaa.. Ruokakaupassa tarkistin lompakkoni, ja todellakin, myyja oli jattanyt uuden kasilaukun kokonaan skannaamatta! :O Olin siis kavellyt pois kaupasta, maksamaton kasilaukku kassissa, pakattuani sen sinne kassiin ihan nakyvasti siina kassan vierustalla!

Suoritin ruokaostokset ja palasin kotiin, ajatellen ensin, etta kavisin seuraavana paivana oikaisemassa virheen. Sitten totesin kuitenkin, etta olkoon! Normaalisti toki kavisin selvittamassa tallaisen asian, mutta mietin, etta laukun hinta on 15 euroa. Vastikaan, ostin saman ketjun ruokakaupasta ison paketin kalliimpia tomaatteja (=niita, missa on jopa makua) pennelaatikkoani varten, ja huomasin sitten keskella yota kokatessani, etta ihan koko paketti oli homeessa, vaikka parasta ennen -paivaykseen oli viela pari paivaa aikaa. Sain pelastettua homeisista tomaateista vain minimaalisen osan, loput menivat roskiin, enka viitsinyt kayda jalkivalittamassa asiasta. Lisaksi, ostin kys. ketjun isommasta kaupasta joulu-CD:n, jonka lahetin Suomeen - CD osoittautui risaksi. Sain kylla myohemmin postitse uuden, toimivan CD:n, mutta joulusesonki oli jo ohi, eli lahjan saajat eivat paasseet kunnolla nauttimaan siita lahjasta, ja lisaksi minulle tuli ylimaaraisia postituskuluja, kun lahetin CD:n erikseen Suomeen.

Niinpa paatin, etta nyt olemme kys. kauppaketjun kanssa sujut. En kuitenkaan todellakaan tahallisesti pollinyt kasilaukkua, vaan asetin sen tiskille muiden ostosteni kanssa, luulin maksaneeni, ja pakkasin sen ihan avoimesti muiden ostosteni seuraksi paperikassiin, eika nakoetaisyydella ollut myyja sanonut asiasta mitaan, joten en osannut siina vaiheessa epailla, etta kassia ei olisikaan viela maksettu.

Tuli mieleen, etta ehka han luuli sita minun kasilaukukseni! Se on kylla kovasti minun tyyliseni kassi.. Toisaalta, Marimekko-kassini roikkui aika nakyvasti olallani, ja pakkasin lompakkonikin takaisin sinne, kun olin maksanut.. Hmmm..

DSCN0996-normal.jpg

Tanaan kavin sitten hammaslaakarilla. Olin siella edellisen kerran hiukan yli kuukausi sitten, jolloin han paikkasi yhden pienen reian ns. ongelmahampaassani (yksi vasemman ylarivin poskihampaista). Sen jalkeen on tuntunut toisinaan pienta vihlontaa ja jomotusta, joten paatin kayda tarkistuttamassa asian ennen matkaani, ettei tarvitse sitten matkalla hoitaa mitaan hammasongelmia!

Itse hammas on onneksi OK, mutta jostain syysta, ikenet sen ymparilta pahoin tulehtuneet. Sain siis laakekuurin, ja han haluaa tarkistaa tilanteen ennen matkaani, joten naemme taas maanantaina.

Lisaksi, vuosien takainen stressioire on palannut kuvioihin, ja puren nukkuessani hampaita niin lujaa toisiaan vasten, etta olen jopa aiheuttanut osalle poskihampaista lievaa heilumista! Tarvitsen siis yolla pidettavan suojan - ikaan kuin hammaskondomin =D Valitettavasti, Medical Card ei korvaa sellaista, eika minulla ole tulevan matkani takia just nyt varaa siihen (se maksaa n. 130 euroa), mutta kayn hoitamassa asian sitten matkalta palattuani.

Hammaslaakari suositteli Oral-B Satin Tape -hammaslankaa, jota ryntasin heti ostamaan apteekista, samalla kun hain laakkeeni! Se on aivan ihanaa! Olen vuosien mittaan kokeillut useita hammaslankoja, mutta ovat olleet aika turhia, kun etuhampaani ovat hyvin tiukasti kiinni toisissaan (jopa oikomisen jalkeenkin - ja ennen oiontaa minulta siis poistettiin yhteensa 8 hammasta, etta saatiin loput mahtumaan..), ja etuhampaiden takana on pysyvat tukilangat, seka ylhaalla etta alhaalla. Sen sijaan, tama uusi hammaslankatuttavuus on litteampaa, ja mahtuu myos etuhampaiden valeihin, joskaan ei tietty niiden tukilankojen takia ihan ns. pohjaan asti. Lisaksi, se on ihanan mintun raikasta.. (Pakkauksen kielina olivat muuten englanti, suomi ja ruotsi! Aika erikoinen yhdistelma.. Valmistettu Irlannissa.) Olen taman paivan aikana kayttanyt hammaslankaa jo 3-4 kertaa.. =)

Stressasin, josko laakekuuri aiheuttaisi jotain yskoksia ja paskoksia, kun olen menossa perjantaina Galwayhin, mutta toistaiseksi ei ainakaan ole mitaan sivuoireita =P