Tein elaintestin - haukia nakyy olevan 2% testin tehneista. Taalta voi katsoa spoilerit, eli kaikki mahdolliset tulokset. Taalla voi puolestaan tehda kys. testin.

Hauki

Hauki
  • Esox lucius
  • Pituus: 30 - 90 cm
  • Paino: 0,5 - 5 kg
  • Elinikä: Jopa yli 30 vuotta

Olet hauki! Viihdyt parhaiten omissa oloissasi ilman muiden seuraa. Et ole erityisen vaatelias ruoan tai asuinpaikan suhteen. Sinulla on taipumusta pienempien kiusaamiseen, tuittuiluun ja mököttämiseen.

Hauki on suurikokoisimpiin kaloihimme kuuluva aggressiivinen petokala. Hauki on jurottava yksineläjä ja hyökkäävä saalistaja, joka väijyy uhriaan rantakasvillisuuden sekaan sulautuneena. Hauki ei juuri nirsoile apetta kyttäillessään.

Kalana hauki on paikkakala, joka voi viettää koko elämänsä jopa muutaman sadan metrin alueella. Hauki on Suomessa yleinen, ja se kelpuuttaa asuinpaikakseen lähes kaikenlaiset vesiympäristöt.

Hauki ei keväällä aikaile kutuajan alkaessa. Kudun molsketta voi seurata jäiden lähdön aikaan huhti-toukokuussa. Kudun aikana mätiä lasketaan useasti eri paikkoihin, ja suuri hauki voi laskea kudun aikana jopa yli 200 000 mätimunaa.